Αυτή είναι η Κυριότερη Αιτία για τις Ασθένειες που «Κολλάμε» στα Εστιατόρια

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Αυτή είναι η Κυριότερη Αιτία για τις Ασθένειες που «Κολλάμε» στα Εστιατόρια

Πολλές φορές μπορεί να έχεις αρρωστήσει από κάτι που έφαγες έξω, όμως ποια είναι η μεγαλύτερη αιτία γι' αυτό που σου συνέβη;

Αν σε ρωτούσε κάποιος ποιος πιστεύεις πως είναι ο λόγος για παράδειγμα που αρρώστησες αφότου έφαγες κάτι σε ένα εστιατόριο χωρίς να έρθεις σε επαφή με κάποιον άνθρωπο που νοσεί, σίγουρα θα έλεγες ότι φταίει ο σεφ ή οι πρώτες ύλες που μπορεί να μην ήταν «καθαρές».

Ωστόσο, όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι αρρωσταίνουν αφού τρώνε φαγητό σε κάποιο εστιατόριο είναι ότι οι εργαζόμενοί τους εμφανίζονται στη δουλειά ενώ είναι άρρωστοι.

Για παράδειγμα, ο νοροϊός συχνά οδηγεί σε μια δυσάρεστη στομαχική γρίπη, μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και μερικές φορές απευθείας μέσω της τροφής. Στην έρευνα του CDC το 14% των ατόμων που αρρώστησαν ήταν αποτέλεσμα διασταυρούμενης μόλυνσης συστατικών, δηλαδή αρρώστησαν και επειδή το άτομο που είχε την όποια αρρώστια κυκλοφορούσε στον χώρο και πόσο μάλλον έπιασε ενδεχομένως τα υλικά για να μαγειρέψει.

Βέβαια, αν και η προφανής λύση είναι να μην πηγαίνουν στην δουλειά τους τις μέρες που νοσούν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα, αφού η επέκταση της αναρρωτικής άδειας δεν αμείβεται απ' όλους τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων παρά μόνο από το 44%. Επομένως, οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν αν θα κάτσουν σπίτι να αναρρώσουν χωρίς όμως να λαμβάνουν μισθό ή αν θα συνεχίζουν να εργάζονται με την ανάρρωσή τους να παίρνει περισσότερο χρόνο.

Η συγκεκριμένη έρευνα του CDC έγινε κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου και ήταν επιτακτική ανάγκη, όποιος νοσεί από την Covid-19 να κάθεται στο σπίτι του και σε καραντίνα. Ύστερα, από αυτή την περιπέτεια που είχε ο πλανήτης αρκετά εστιατόρια στις ΗΠΑ άλλαξαν την πολιτική τους ως προς αυτό διευκολύνοντας περισσότερο τους εργαζομένους τους.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Αντικαρκινικές Τροφές

.

Αυτές είναι οι 7 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να τρώτε για να προφυλαχθείτε από τον καρκίνο.

Ινομυαλγία: Πόσο Αυξάνει τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου από Διαφορετικές Αιτίες

.

Για πολλά χρόνια, οι πάσχοντες με ινομυαλγία, την πάθηση που έχει ως κύριο σύμπτωμα τον διάχυτο πόνο, πίστευαν ότι τα συμπτώματά τους βρίσκονταν μόνο στο μυαλό τους.

Μην Παραγγείλετε Ποτέ ΑΥΤΑ από Fast Food Εστιατόρια

.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να αποφύγετε σε εστιατόρια fast food.

Τυριά: Ποια είναι τα Πιο Υγιεινά Σύμφωνα με τους Ειδικούς

.

Υπάρχουν πάμπολλα τυριά με διαφορετικές γεύσεις και υφές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Muffins με κιμά Από τον Άκη Πετρετζίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Λόγοι για τους Οποίους Πρέπει να Αλλάξετε Δουλειά!