Προστατεύστε τα Φυτά σας τον Χειμώνα Χωρίς να τα Βάλετε Μέσα στο Σπίτι

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ

Προστατεύστε τα Φυτά σας τον Χειμώνα Χωρίς να τα Βάλετε Μέσα στο Σπίτι

Ο χειμώνας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και όσοι από εσάς έχετε φυτά, πιθανόν να παρατηρήσατε ότι… κρυώνουν. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τα φυτά και γι'αυτό θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Τα 7 πιο Κοινά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στα Φυτά σας

Ωστόσο, για να τα προστατεύσετε, δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα βάλετε μέσα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θέρμανση στο εσωτερικό των σπιτιών δημιουργεί υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό για τα φυτά σας. Γι αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε λύσει για το πώς να τα προστατεύσετε, αφήνοντάς τα στη… θέση τους!

Για να προστατεύσετε τα φυτά σας από το κρύο, μπορείτε να προμηθευτείτε αντιπαγετικό ύφασμα.

Καταρχάς, κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα φυτά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες για πότισμα όπως το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι το νερό δεν εξατμίζεται το ίδιο εύκολα. Ένα κριτήριο που πάντα μπορεί να σας καθοδηγήσει για το αν  χρειάζονται πότισμα είναι η υγρασία του χώματος. Πιέζοντας ελαφρά το χώμα θα δείτε αν είναι ελαστικό ή όχι. Αν ναι, τότε τα φυτά σας δεν έχουν ανάγκη από νερό. Σε γενικές γραμμές, ποτίζετε τα φυτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές.

Αυτά Είναι τα Φυτά που δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα!

Για να προστατεύσετε τα φυτά σας από το κρύο, μπορείτε να προμηθευτείτε αντιπαγετικό ύφασμα. Θα το βρείτε στα φυτώρια σε μορφή ρολού. Τυλίξτε με αυτό τα πιο ευαίσθητα φυτά σας. Μπορείτε να τα αφήσετε με το αντιπαγετικό ύφασμα όλο το χειμώνα μιας και το φυτό μπορεί και αναπνέει.

Μπορείτε να βάλετε νάυλον στη βάση της γλάστρας.

Για έκτακτες περιπτώσεις μπορείτε να βάλετε σακούλα, νάιλον ή ρολλό φυσαλίδας, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε τρύπες για να αναπνέει το φυτό και καλό θα ήταν να μην μείνει αρκετές μέρες  γιατί μπορεί να χαλάσει. Μπορείτε, επίσης να βάλετε το νάυλον μόνο στη βάση της γλάστρας. Για μια έκτακτη περίπτωση μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υφασμάτινες θήκες που αποθηκεύεται τα ρούχα σας. Έχουν και αυτές την ιδιότητα να επιτρέπουν στο φυτό να αναπνέει.

6 Ιδέες για να Κρεμάσετε τα Φυτά σας Μέσα στο Σπίτι

Ιδανικά, αφαιρέστε τα καλύμματα όταν βγαίνει ο ήλιος για να επιτρέψετε στα φυτά σας να αναπνεύσουν και να μην υπερθερμανθούν.

Τέλος, μια άλλη πρακτική ιδέα είναι να τοποθετήσετε το φυτό όπως είναι με τη γλάστρα, μέσα σε μια λίγο μεγαλύτερη γλάστρα. Οι ρίζες είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη του φυτού και αυτό θα τις κρατήσει ζεστές.

Μάθετε περισσότερα για τα φυτά και τα λουλούδια σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Βήματα για να Προστατέψτε τα Λουλούδια σας Από το Κρύο

.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για τα λουλούδια σας όταν ο υδράργυρος... παγώνει!

7 Υπέροχες Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Καθιστικό Σας!

.

Αυτές είναι οι καλύτερες ιδέες για να διακοσμήσετε φέτος το καθιστικό σας.

Αυτά τα 7 Πανέμορφα Φυτά Ευδοκιμούν στα Τέλη του Χειμώνα!

.

Αυτά τα φυτά θα ομορφύνουν τον κήπο και το μπαλκόνι σας στο τέλος του χειμώνα.

Αυτά Είναι τα Φυτά που δεν Θέλουν Καθόλου Πότισμα!

.

Δείτε ποια φυτά είναι ιδανικά για τεμπέληδες κηπουρούς και δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπαλκόνι
7 Έξυπνες Διακοσμητικές Ιδέες για το Μικρό Αστικό Μπαλκόνι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Νέες Τάσεις στη Διακόσμηση της Βεράντας και του Κήπου από τον Σπύρο Σούλη