5 Φυτά που Εμποδίζουν να Εμφανιστεί Μούχλα στο Σπίτι

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ

5 Φυτά που Εμποδίζουν να Εμφανιστεί Μούχλα στο Σπίτι

 Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι, απομακρύνοντας τις τοξίνες του με την απελευθέρωση οξυγόνου. Υπάρχουν όμως και ορισμένα που έχουν την επιπλέον ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη της μούχλας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του περιοδικού «Hortscience» του Πανεπιστημίου «Suez Canal» στην Αίγυπτο, η ύπαρξη συγκεκριμένων φυτών σε κλειστούς χώρους συνέβαλλε στο να μειωθούν τα αερομεταφερόμενα σωματίδια που δημιουργούν μούχλα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πλήττουν τα περισσότερα σπίτια και οδηγούν πολλές φορές σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η εμφάνιση μούχλας στα κτίρια προκαλείται συχνά από υπερβολική υγρασία, από ρωγμές στους τοίχους  στέγης ή εξαιτίας του ανεπαρκούς αερισμού.

Μια καλή λύση για να αποτρέψετε την εμφάνισή της εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω είναι να δημιουργήσετε έναν εσωτερικό κήπο με τα εξής πέντε φυτά:

Ασπιδίστρα

Στο πείραμα του επιστημονικού περιοδικού, η παρουσία αυτού του φυτού στον κλειστό χώρο άφησε ενεργό μόλις το 5,8% της αποικίας της μούχλας.

Η απιδίστρα είναι γνωστή για την ανθεκτικότητά της σε συνθήκες υγρασίας, καθώς μπορεί και ευδοκιμεί σε υγρές περιοχές όπου η μούχλα μπορεί να προκαλεί πρόβλημα.

Επίσης θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου σε σημεία όπου το φως δεν είναι επαρκές και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Χλωρόφυτο

Το φυτό αυτό  έχει την ιδιότητα να ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα, γι’ αυτό και πολύ συχνά το συναντάμε σε σημεία που συγκεντρώνουν ατμούς όπως η κουζίνα και το μπάνιο.

Σύμφωνα με τη μελέτη το χλωρόφυτο μείωσε σημαντικά τα αερομεταφερόμενα σωματίδια μούχλας, ενώ παράλληλα συνέβαλλε και στον καθαρισμό του αέρα από τους ρύπους. Επομένως ένας χώρος με έντονη υγρασία όχι μόνο δεν βλάπτει το φυτό, αλλά το βοηθά να ευδοκιμήσει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετείται σε σημείο με έμμεσο φως και να ποτίζεται κάθε 4-5 μέρες.

Δράκαινα Mαρτζινάτα

Η δράκαινα στη μελέτη του επιστημονικού περιοδικού βελτίωσε την ποιότητα του αέρα ενώ παράλληλα μείωσε τα σωματίδια της μούχλας.

Συνεπώς το φυτό αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο υγιεινού περιβάλλοντος στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πόθος

Μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του φυτού ο καθαρισμός του αέρα, ενώ στη μελέτη κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη βαθμολογία, αφήνοντας στον χώρο μόνο το 0,4% των σωματιδίων της μούχλας.

Η προσαρμοστικότητά του σε διαφορετικές συνθήκες φωτός και η δυνατότητα να καλλιεργείται με διάφορους τρόπους (είτε να αναρριχάται είτε όχι), το καθιστούν μια ευέλικτη επιλογή για πολλούς εσωτερικούς χώρους.

Συγγόνιο

Το συγγόνιο προέρχεται από τα τροπικά δάση της Λατινικής Αμερικής, ευδοκιμεί σε ένα υγρό περιβάλλον και «αγαπά» το έμμεσο φως. Τα όμορφα φύλλα του προσφέρουν όμορφη αισθητική σε έναν χώρο και ξεχώρισε και στο πείραμα του επιστημονικού περιοδικού «Hortscience».

Οι ιδιότητές του το καθιστούν ιδανικό για χώρους όπως μπάνια ή κουζίνες, όπου η μούχλα βρίσκει συχνά ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Πανέμορφα Λουλούδια που Έχουν Συμβολική Σημασία

.

Αυτά τα 6 λουλούδια έχουν κρυμμένα μηνύματα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ.

Πώς να Καλλιεργήσετε Φυτά στο Εσωτερικό του Σπιτιού σας

.

Δείτε όμως τι θα πρέπει να προσέξετε αν αποφασίσετε να προβείτε σε τέτοιους είδους καλλιέργειες.

Πώς να Κάνετε τα Φυτά σας να «Αντισταθούν» στη Ζέστη

.

Σώστε τα φυτά σας από την πολλή ζέστη όσο καιρό λείπετε διακοπές.

7 Iδέες για να Διακοσμήσετε με Φυτά στο Σπίτι

.

Tα φυτά είναι υπέροχα για μέσα και έξω από το σπίτι και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε με αυτά


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φίλτρο καφέ
Να Γιατί Πρέπει Πάντα να Βάζετε ένα Φίλτρο Καφέ στις Γλάστρες σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Διακοσμήσετε Οικονομικά τη Βεράντα σας