Χρήσιμα Tips για να Εργάζεστε πιο Έξυπνα και να Κερδίζετε Χρόνο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Χρήσιμα Tips για να Εργάζεστε πιο Έξυπνα και να Κερδίζετε Χρόνο

Ο χρόνος είναι πολύτιμος στη ζωή μας αφού δεν επιστρέφεται ούτε αγοράζεται. Η καθημερινότητα για τον περισσότερο κόσμο σημαίνει ατέλειωτη δουλειά, αφού δεν είναι λίγοι όσοι κάθονται πολλές ώρες μετά τη λήξη του ωραρίου τους, προκειμένου να τελειώσουν τις εκκρεμότητές τους. 

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων τότε αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για εσάς. Θα σας δείξουμε 7 πολύ ενδιαφέροντα tips για να τελειώνετε πιο γρήγορα τη δουλειά και έτσι να απολαμβάνετε περισσότερο την προσωπική σας ζωή. Εξάλλου η ποιότητα της δουλειάς δεν εξαρτάται από τον χρόνο αλλά από τη σωστή οργάνωση και διαχείριση των υποχρεώσεων και του εαυτού μας.

Η μέθοδος 52-17 Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο μπορείτε να δουλεύετε 52 συνεχόμενα λεπτά και να ξεκουράζεστε 17 λεπτά. Αυτή η αναλογία δουλειάς-ξεκούρασης είναι που ακολουθούν οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Desk Time, μια εφαρμογή που ελέγχει πόσο αποτελεσματικά και σωστά δουλεύει κανείς. Η εφαρμογή επιλέγει το 10% των πιο παραγωγικών χρηστών της και βγάζει έναν μέσο όρο.

10 Επαγγέλματα που Κανένας Άντρας δεν θα Μπορέσει να Κάνει Καλύτερα από μια Γυναίκα

Άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, απέδειξε πως οι υπάλληλοι που έβγαιναν εκτός εταιρίας για διάλειμμα, ήταν πιο παραγωγικοί συγκριτικά με αυτούς που επέλεγαν να κάνουν το διάλειμμά τους μέσα στην εταιρία τους.

Επίσης μια τρίτη έρευνα στη Σιγκαπούρη έδειξε πως όσοι βλέπανε αστεία βιντεάκια στο ίντερνετ, συγκεντρώνοντας επίσης πολύ καλύτερα στη δουλειά τους.

Αν έχετε οργανωμένη τη δουλειά σας από την προηγούμενη μέρα θα πηγαίνετε με περισσότερη όρεξη στη δουλειά.

Αν έχετε οργανωμένη τη δουλειά σας από την προηγούμενη μέρα θα πηγαίνετε με περισσότερη όρεξη σε αυτήν.

Βάλτε ακουστικά και ακούστε μουσική Αν έχετε κάποιον συνάδελφο που του αρέσει να σας πιάνει την κουβέντα ενώ δουλεύετε τότε τα ακουστικά θα του κόψουν λίγο τη φόρα. Επίσης έρευνα που έγινε από την Applied Cognitive Psychology έδειξε ότι η ποπ μουσική μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την παραγωγικότητά σας. Μια άλλη έρευνα της Acoustical Society of America απέδειξε πως οι φυσικοί ήχοι της θάλασσας μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να αυξήσουν τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

Αστεία Έρευνα: Δείτε τις 9 Χειρότερες Δικαιολογίες που έχουν πει Εργαζόμενοι για να μην Πάνε στο Γραφείο

Κρύψτε το κινητό σας Το κινητό είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι καθυστερούν να τελειώσουν τη δουλειά τους. Κρύψτε το κινητό σας ώστε να μην το έχετε καθόλου στο οπτικό σας πεδίο.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιου Maine αποκάλυψε πως η ύπαρξη ενός κινητού επάνω στο γραφείο σας είναι αρκετή για να σας αποσπάει συχνά την προσοχή. Επίσης μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε πως άτομα που κοίταξαν το κινητό τους για 2,8 δευτερόλεπτα έκαναν στη συνέχεια τα διπλάσια λάθη από αυτούς που δούλευαν ανενόχλητοι. Εκείνοι που το κοίταξαν για 4,2 δευτερόλεπτα έκαναν τριπλάσια λάθη.

Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν καλύτερα σε συνεργασία με άλλους και άλλα άτομα που αποδίδουν καλύτερα όταν εργάζονται μόνοι τους. Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν καλύτερα σε συνεργασία με άλλους και άλλοι που αποδίδουν καλύτερα όταν εργάζονται μόνοι τους.

Βρείτε τις παραγωγικές σας ώρες Κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς και για να δουλέψει πιο αποτελεσματικά πρέπει να βρει ποιες ώρες λειτουργούν καλύτερα για αυτόν. Κάποιοι δεν μπορούν να δουλέψουν πρωί-πρωί και περιμένουν να περάσουν πρώτα 1-2 ώρες. Άλλοι θέλουν να πιάνουν κατευθείαν δουλειά και να χαλαρώνουν προς το μεσημέρι. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ τονίζει πως γράφοντας και εντοπίζοντας τις παραγωγικές σας ώρες θα καταφέρετε να γλιτώσετε πολλές ώρες δουλειάς αλλά και κούρασης. Αφού βρείτε τις παραγωγικές σας ώρες φροντίστε τότε να κάνετε τις πιο δύσκολες και σοβαρές δουλειές και αφήστε τις πιο απλές για την υπόλοιπη μέρα.

Αυτή είναι η Νέα Καρέκλα για Όσους δεν Ξεκολλάνε από τους Υπολογιστές τους

Βγάλτε από το οπτικό σας πεδίο πράγματα που σας αποσπάνε την προσοχή.

Βγάλτε από το οπτικό σας πεδίο πράγματα που σας αποσπάνε την προσοχή.

Ξοδεύετε πολύ χρόνο σε email Πολύς κόσμος που δουλεύει σε εταιρίες αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τα email. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να ξοδεύουν συνολικά πάνω από 4 ώρες στο να στέλνουν ή να απαντάνε σε email. Αν αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα τότε ακολουθήστε τη μέθοδο 6-12-6. Σύμφωνα με αυτήν μπορείτε να ελέγχετε τα email σας στις 6 το πρωί (ή ότι ώρα ξυπνάτε για να πάτε στη δουλειά), στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Αυτές τις ώρες μπορείτε να ξεκαθαρίζετε πιο γρήγορα ποια email είναι σημαντικά και ποια όχι. Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να σας βρει επειγόντως δεν θα σας στείλει email αλλά θα προτιμήσει να σας πάρει τηλέφωνο ή να περάσει από το γραφείο σας.

Προετοιμαστείτε από την προηγούμενη μέρα για την επόμενη Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά tips που μπορούμε να σας δώσουμε. Δεκαπέντε λεπτά πριν φύγετε από τη δουλειά προετοιμάστε τη δουλειά της επόμενης μέρας. Κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα. Επειδή είστε ήδη σε mood εργασίας θα σας είναι πιο εύκολο να βρείτε τι πρέπει να γίνει συγκριτικά με το πρωί της επόμενης μέρας που μέχρι να μπείτε σε ρυθμούς δουλειάς θα έχει περάσει αρκετή ώρα.

9 Πράγματα που Κάνουν οι Πετυχημένοι Άνθρωποι Μετά τη Δουλειά

Αν οργανώσετε σωστά τις δουλειές σας δεν θα χρειάζεται να παίρνετε δουλειά στο σπίτι. Οι 8 ώρες του γραφείου είναι υπεραρκετές.

Αν οργανώσετε σωστά τις δουλειές σας δεν θα χρειάζεται να παίρνετε δουλειά στο σπίτι. Οι 8 ώρες του γραφείου είναι υπεραρκετές.

Ανακαλύψτε τι σας αποσπάει την προσοχή Επιλέξτε μια μέρα για να κάνετε το εξής πείραμα. Ελέγξτε τι είναι αυτό που σας αποσπάει την προσοχή κάθε μέρα. Κάθε φορά που κάτι γίνεται σημειώστε το σε ένα χαρτί. Στο τέλος της ημέρας θα έχετε ανακαλύψει ποιος ή τι σας αποσπάει από τη δουλειά σας. Αφού ανακαλύψετε τους «ενόχους» θα μπορείτε να λύσετε και το πρόβλημα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Πρωτότυπες Επαγγελματικές Ιδέες για Δουλειά από το Σπίτι

.

Δείτε 8 πρωτότυπες επαγγελματικές ιδέες που μπορείτε να ξεκινήσετε από το σπίτι.

Έτσι θα Φτιάξετε το Τέλειο Γραφείο στο Σπίτι σας!

.

Το τέλειο γραφείο δεν θα είναι μόνο όμορφο και φωτεινό αλλά θα ενισχύει και τις... επιδόσεις σας!

Πού Αλλού Χρησιμοποιείται το Αλάτι Εκτός από το Φαγητό

.

Το αλάτι νοστιμίζει τη ζωή σας και σας δίνει οικονομικές και οικολογικές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα καθαριότητας του σπιτιού.

Αυτό είναι το Γραφείο που έχει Ξετρελάνει όλο το Instagram

.

Αυτό το γραφείο στο σπίτι έχει καταφέρει να ξετρελάνει το instagram.

Πώς Επηρεάζει το «Εργασιακό Στρες» μια Σχέση

.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους το εργασιακό στρες κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον σύντροφό του: μέσω άμεσης διασταύρωσης, έμμεσης διασταύρωσης και κοινών στρεσογόνων παραγόντων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Τρόποι για να Σταματήσουν να Ηλεκτρίζονται τα Ρούχα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βήμα-βήμα πώς θα Αλλάξετε το Καπάκι της Τουαλέτας σας