Ποια είναι τα Απαραίτητα Εργαλεία που Πρέπει να Έχετε στο Σπίτι

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ποια είναι τα Απαραίτητα Εργαλεία που Πρέπει να Έχετε στο Σπίτι

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να θέλετε να κρεμάσετε κάποιο κάδρο στον τοίχο και να μην έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για να το κάνετε. Είτε ζείτε μόνοι, είτε με την οικογένεια σας πρέπει να έχετε πάντα ένα kit με εργαλεία για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε οποιαδήποτε δουλειά ή απλό μερεμέτι προκύψει σπίτι.

Ακολουθεί η λίστα με τα απαραίτητα εργαλεία για το σπίτι:

Κατσαβίδια Ένα κατσαβίδι με εναλλάξιμα άκρα είναι ό,τι χρειάζεστε για να μην σας πιάνει και πολύ χώρο μέσα στην εργαλειοθήκη, και να μην ψάχνετε απελπισμένα για το σωστό κατσαβίδι. Επιπλέον, αν ασχολείστε με μαστορέματα θα σας φανεί χρήσιμο και ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι για να βιδώνετε και να επισκευάζετε πανεύκολα τα πάντα.

Διχαλωτό σφυρί Το σφυρί είναι ένα απαραίτητο εργαλείο και για να καρφώνετε καρφιά αλλά και να τα βγάζετε με την πίσω διχαλωτή μεριά του. Ένα κλασικό σφυρί 450 γραμμαρίων είναι ό,τι χρειάζεστε.

thehomeissue_ergaleia01

Καλό είναι έχετε μία καλή εργαλειοθήκη για να μην πετάτε όπου να'ναι τα εργαλεία σας.

Γαλλικά κλειδιά ρυθμιζόμενα Καλό είναι να έχετε ένα μικρό και ένα μεσαίο. Τα γαλλικά κλειδιά χρησιμεύουν για να σφίγγετε μπουλόνια κια παξιμάδια.

Πένσα Η πένσα βοηθάει για να αφαιρείτε καρφιά από τον τοίχο ή και γενικότερα για να κρατάτε ακίνητο κάποιο άλλο εργαλείο με τη βοήθειά της. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο το οποίο υπάρχει σε διάφορες μορφές. Πιο συγκεκριμένα έχουμε την κλασική πένσα 180 χιλιοστών, την πένσα του υδραυλικού για τετράγωνα και εξάγωνα στοιχεία και την τηλεφωνική πένσα. Επίσης υπάρχει το μικρό μυτοτσίμπιδο για ηλεκτρονικές εφαρμογές το οποίο φτάνει σε γωνίες και ρωγμές.

Τανάλια Η τανάλια έχει παρόμοια χρήση με την πένσα και γι’αυτό το λόγο μπορείτε να έχετε ένα από τα δύο.

thehomeissue_ergaleia02

Το σφυρί, η πένσα, ένα μαχαίρι-πολυεργαλείο και ένα κατσαβίδι με εναλλάξιμα άκρα είναι μερικά από τα πιο σημαντικά εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε σπίτι.

Σουβλί Το σουβλί είναι ένα μυτερό εργαλείο που μοιάζει με κατσαβίδι και χρειάζεται για να ανοίγετε μικρές τρύπες (όπως για παράδειγμα σε ζώνες και παπούτσια).

Αλφάδι Το αλφάδι είναι ένα παλιό εργαλείο που με τη βοήθεια ενός νήματος έβρισκε αν μία επιφάνεια είναι οριζόντια. Οι σύγχρονες εκδοχές του λειτουργούν με υγρό ή είναι ηλεκτρονικές. Για παράδειγμα το ξέρατε ότι το iPhone σας έχει ενσωματωμένο αλφάδι; Πηγαίνετε στην πυξίδα και σύρετε προς τα δεξιά. Μετά ακουμπήστε το κινητό σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην περίπτωση που θέλετε, για παράδειγμα, να βάλετε ένα ραφάκι σε κάποιον τοίχο ή να κρεμάσετε μια κορνίζα.

Σουγιάς-πολυεργαλείο Ένας σουγιάς πολλών χρήσεων σίγουρα θα σας χρησιμεύσει σε πολλά πράγματα και στο να κόβετε οτιδήποτε χρειάζεται.

Συρματοκόφτης Ένας κόφτης που κόβει σύρματα είναι σίγουρα απαραίτητος κυρίως στον κήπο ή την βεράντα σας.

Μικρό πριόνι Ένα μικρό πριονάκι είναι απαραίτητο για να κόβετε ξύλα αλλά και ό,τι άλλο δεν μπορείτε να κόψετε με το μαχαίρι.

Προστατευτικά γυαλιά ασφαλείας Αν σας αρέσουν πολύ οι κατασκευές (κυρίως αυτές που γίνονται με ξύλο) τότε τα γυαλιά ασφαλείας είναι απαραίτητα για να προστατεύεστε όταν κόβετε ξύλο ή διάφορα άλλα υλικά.

Μεταλλικό μέτρο Το μέτρο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να μετράτε διαστάσεις (αλλά και το ύψος των παιδιών σας!).

Καρφιά και βίδες Καλό είναι να έχετε καρφιά και βίδες σε διάφορα μεγέθη. Όσο κι αν δεν πιστεύετε ότι μπορεί να σας χρειαστούν, θα έρθει κάποια στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσετε.

Μονωτική ταινία Μπορεί να μην είναι εργαλείο αλλά η μονωτική ταινία είναι απαραίτητη όταν θέλετε να καλύψετε προσωρινά κάποιο καλώδιο που έχει ξεφτίσει ή να τυλίξετε με αυτήν κάποια κούτα με αντικείμενα την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια.

Μία δυνατή κόλλα Μία κόλλα είναι 100% σίγουρο πως θα σας χρησιμεύσει και μάλιστα πιο συχνά από όσο πιστεύετε.

Τρυπάνι Αν σας αρέσουν πολύ τα μαστορέματα τότε το τρυπάνι είναι ένα πολύ βασικό εργαλείο. Αν δεν ασχολείστε ιδιαίτερα τότε δεν σας είναι απαραίτητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Έξυπνο Κόλπο για να Ξεκολλήσετε τις Σκουριασμένες Βίδες

.

Θέλετε να λύσετε τη βιβλιοθήκη σας, αλλά οι σκουριασμένες βίδες της έχουν πιάσει σκουριά, και μπαίνουν εμπόδιο στα πλάνα σας για ανανέωση; Μην απογοητεύεστε: καλύτερα ανοίξτε ένα αναψυκτικό!

Ποιο Φυτό είναι Ιδανικό για το Υπνοδωμάτιο

.

Διακοσμήστε το υπνοδωμάτιό σας με ένα φυτό που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό προσφέροντας υπέροχη αισθητική.

Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα

.

Οι περισσότεροι δεν τους δίνουν μεγάλη σημασία, αλλά τα πόμολα είναι αυτά που θα αλλάξουν με μία κίνηση την εικόνα της πόρτας σας. Ορίστε πως θα κάνετε μόνοι σας αυτήν την επέμβαση.

«Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να διακοσμήσω τον τοίχο που έχω την τηλεόραση;»

.

Δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο στον οποίο έχετε τοποθετήσει την τηλεόρασή σας.

«Έφτασε η ώρα να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με τα φυτά μου;»

.

Η αναγνώστριά μας ρωτάει πώς θα φέρει την άνοιξη στο σπίτι της και πώς θα κάνει τα φυτά στη βεράντα της να ανθίσουν και πάλι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Tips για να Φωτίσετε Σωστά το Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Ενδιαφέροντα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με την Φλούδα από Ένα Λεμόνι