Ολική Ανακαίνιση στο Μπάνιο: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Ολική Ανακαίνιση στο Μπάνιο: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε

Αν ετοιμάζεστε για ολική ανακαίνιση στο μπάνιο καλό είναι να γνωρίζετε όλα τα απαραίτητα στάδια για να είστε καλά οργανωμένοι και προετοιμασμένοι.

Σε μια ριζική ανακαίνιση μπάνιου, η αρχή θα γίνει με το ξήλωμα όλων των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων που υπάρχουν ήδη μέσα στο μπάνιο.

Οι εργασίες αυτές σας δίνουν μια ευκαιρία να κάνετε έναν καλό έλεγχο στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και αν χρειαστεί να επέμβετε για να γίνουν οι  απαραίτητες αλλαγές ή και αντικαταστάσεις.

Στη συνέχεια θα επέμβει ο ηλεκτρολόγος, για τις όποιες αλλαγές στα ηλεκτρικά του μπάνιου (παροχές, φωτισμός κ.λπ.). Μόλις ολοκληρωθούν όλες αυτές οι εργασίες, γίνεται το σοβάτισμα και δίνεται μια μικρή κλίση στο δάπεδο ώστε να φεύγουν τα νερά στην αποχέτευση.

thehomeissue_bathroom02

Όταν έρθει η ώρα να μπουν τα πλακάκια βρίσκεστε κοντά στο τελικό αποτέλεσμα.

Έπειτα γίνεται η τοποθέτηση των πλακιδίων, στους τοίχους και στο δάπεδο και η αρμολόγησή τους − σε ένα μοντέρνο χώρο μπορείτε να βάλετε χρώμα στους αρμούς και να ζωντανέψετε ακόμα και ένα πολύ απλό λευκό πλακάκι. Ακολουθεί ο ελαιοχρωματιστής, ο οποίος θα δώσει το τελικό... χρώμα στο μπάνιο σας.

Tip: Αν βέβαια γνωρίζετε ακριβώς πώς και μέχρι ποιο ύψος θα τοποθετηθούν τα πλακάκια τότε μπορείτε να βάψετε το μπάνιο πριν την τοποθέτησή τους για να αποφύγετε να λερωθούν έστω και στο ελάχιστο. Ακολουθούν τα είδη υγιεινής, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ μπάνιου (κρεμάστρες, επιτοίχια ντισπένσερ κ.λπ.).

Μια τέτοιου είδους εργασία (στο σύνολό της) διαρκεί τουλάχιστον μια εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου και την έκταση των αλλαγών που τελικά θα πραγματοποιηθούν. Να σημειώσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια αυτών των εργασιών η χρήση της τουαλέτας δεν είναι δυνατή, ενώ στη διάρκεια που γίνονται οι εργασίες των υδραυλικών θα διακοπεί και η παροχή νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oικονομικά Tips για Οργανώσετε Σωστά το Μπάνιο σας

.

Μικρές χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου και μερικές σκληρές αλήθειες για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας.

Μπάνιο: Ο Δεκάλογος της Επιτυχίας!

.

Πολλές φορές τα μικρά καθημερινά πράγματα μπορούν να αλλάξουν ουσιαστικά την αίσθηση ενός χώρου. Ξαναθυμηθείτε δέκα από αυτά και θα δείτε το μπάνιο σας να αλλάζει... πρόσωπο.

Μπάνιο + Κουζίνα: DIY Εύκολη και Οικονομική Ανακαίνιση με 4 Έξυπνες Αλλαγές!

.

Ανακαίνιση σε δύο από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Διαλέξτε σωστά μπαταρία μπάνιου

.

Από τα χαμάμ ή τις φυσικές πηγές, η τεχνολογία στις μέρες μας έφτασε σε τελειοποιημένα μοντέλα μπαταρίας που μας κάνουν να τις βλέπουμε με άλλο μάτι.

«Μπορώ να... αλλάξω πλακάκια, χωρίς να τα βγάλω»;

.

H φίλη μας Ελένη Μπουρνέλη, μας ρωτάει: «Δεν μου αρέσουν τα πλακάκια στο μπάνιο. Με έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αλλάξω. Υπάρχει λύση, δηλαδή θα μπορούσα να τα βάψω; Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, τι γίνεται μετά»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε το Υπνοδωμάτιο το πιο Άνετο Δωμάτιο του Σπιτιού με 6 Κινήσεις!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Διαχρονική Αξία της (Floral) Ταπετσαρίας