Φτιάξτε Γιαπωνέζικο Μπάνιο για Απόλυτη Χαλάρωση

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Φτιάξτε Γιαπωνέζικο Μπάνιο για Απόλυτη Χαλάρωση

Οι Ανατολίτες, αντίθετα από τους Δυτικούς, φημίζονται για τις μεθόδους που έχουν βρει για να χαλαρώνουν. Ένας από αυτούς είναι και ο τρόπος με τον οποίο διακοσμούν το μπάνιο τους. Δείτε πώς θα φτιάξετε το μπάνιο σας για να ζήσετε κι εσείς την απόλυτη χαλάρωση, χωρίς να χρειαστεί να πάτε μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου.

Αν, λοιπόν, είστε σε τέτοια φάση ανανέωσης ή απλά σας αρέσει να μαθαίνετε καινούργια πράγματα σε ότι αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού σας, τότε σας έχουμε μία πολύ όμορφη ιδέα. Φτιάξτε το μπάνιο σας σε γιαπωνέζικο στιλ. Αν, μάλιστα, αγαπάτε την ηρεμία και τις ζεν καταστάσεις, τότε το συγκεκριμένο στιλ είναι αυτό που σας ταιριάζει.

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται καθημερινά και οι Γιαπωνέζοι έχουν μετατρέψει, με την πάροδο του χρόνου, το συγκεκριμένο χώρο σε ένα δωμάτιο όπου επικρατεί η ηρεμία και η γαλήνη. Δείτε ποια είναι τα βασικά βήματα για να δημιουργήσετε μία όαση χαλάρωσης και ξεκούρασης για να χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη μέρα.

Ντεκόρ που εξιτάρει τις αισθήσεις Οι Γιαπωνέζοι βάζουν τον κήπο μέσα στο μπάνιο τους - ή τουλάχιστον μέρος του. Μπαμπού και άλλες γλάστρες με φυτά συνεισφέρουν σε αισθήματα γαλήνης σαν αυτά που μόνο η φύση μπορεί να προσφέρει. Επίσης, οι πέτρες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα γιαπωνέζικο μπάνιο, αφού είναι ένα υλικό που έχει συνδεθεί με τη φύση και την παράδοση.

Φωτισμός Όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χαλαρό περιβάλλον τότε καλό θα είναι να αποφύγετε τον σκληρό και δυνατό φωτισμό. Τα πράγματα πρέπει να είναι πιο απλά. Βάλτε έναν πιο απαλό φωτισμό στο μπάνιο σας - καθώς και κρυφό φωτισμό.

Τοίχοι Σε ότι αφορά στους τοίχους του μπάνιου καλό θα είναι να προτιμήσετε τις γήινες αποχρώσεις καθώς αυτές είναι που είναι πιο ζεν. Τα έντονα και πολύ φωτεινά χρώματα δεν βοηθούν το σώμα και το πνεύμα σας να χαλαρώσει βαθιά. Προτιμήστε αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού σε συνδυασμό με καφέ και ανθρακί.

thehomeissue_japanmpanio01

Οι γήινες αποχρώσεις στους τοίχους αλλά και στα περισσότερα αντικείμενα του μπάνιου χαλαρώνουν και ηρεμούν τα μάτια αλλά και το πνεύμα.

Μπανιέρα Αυτό που χαρακτηρίζει τις μπανιέρες των Γιαπωνέζων είναι ότι είναι μικρές. Οι ανατολίτες βάζουν τις μπανιέρες στο μπάνιο τους για να χαλαρώνουν μέσα σε αυτές το σώμα τους και να βάζουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Το μικρό μέγεθος της μπανιέρας δείχνει πως δεν κάνουν μπάνιο για να να καθαρίζουν το σώμα τους εξωτερικά αλλά για να βρίσκουν ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Στην πραγματικότητα όταν κάνουν μπάνιο κάνουν ένα είδος διαλογισμού. Τα έλαια και τα άλατα είναι απαραίτητα αν θέλετε να κάνετε κι εσείς ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο μπάνιο. Τέλος, η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της χαλάρωσης. Βάλτε χαλαρωτική μουσική στο μπάνιο σας για να χαλαρώνετε το νου σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Μερικές φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανανεωθείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. 

Δείτε εδώ 7 Απίστευτα Μπάνια Διασήμων που Μοιάζουν με Spa.

Τουαλέτα Αυτό που είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στα γιαπωνέζικα μπάνια είναι ότι η τουαλέτα χωρίζεται από το υπόλοιπο μπάνιο με ένα χώρισμα. Πολλές φορές η τουαλέτα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι εφόσον το μπάνιο είναι ένας χώρος για χαλάρωση, μέσα σε αυτόν δεν έχει καμία θέση η τουαλέτα που σίγουρα δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Έτσι, τις περισσότερες φορές δημιουργείται ένας ξεχωριστός χώρος για αυτήν μέσα στο χώρο - ή έξω από αυτόν. Αν δεν έχετε χώρο για να κάνετε κάτι τέτοιο αλλά παρόλα αυτά επιθυμείτε να το κάνετε, μπορείτε να βάλετε ένα πρόσθετο διαχωριστικό που θα χωρίζει την τουαλέτα από τον υπόλοιπο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε την Mπανιέρα σας Λαμπίκο με τα πιο Απλά Tips

.

Αυτά είναι τα καλύτερα τιπς για να προστατέψετε και να καθαρίσετε την μπανιέρα σας.

Αυτά τα 5 Πράγματα Πρέπει να Έχει το «Τέλειο» Μπάνιο!

.

Σύμφωνα με επαγγελματίες μεσίτες η κατάσταση του μπάνιου ενός σπιτιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

10 Μπανιέρες που θα Μεταμορφώσουν το Μπάνιο σας

.

Αυτές οι χάλκινες μπανιέρες είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε δει.

Spa στο σπίτι

.

Δημιουργήστε ένα χώρο ευεξίας και χαλάρωσης στο σπίτι σας.

Καθαρίστε Αποτελεσματικά τα πιο Βρώμικα Σημεία στο Μπάνιο σας

.

Τα 3 πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου σας βρίσκουν τον μάστορά τους!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς μπορώ να υιοθετήσω το boho στιλ στο σπίτι μου;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Νέα Χρονιά, Ώρα για Ανανέωση! Deco Ιδέες για το Σαλόνι σας