Τι πρέπει να Κάνετε αν σας Τσιμπήσει Τσούχτρα

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τι πρέπει να Κάνετε αν σας Τσιμπήσει Τσούχτρα

Έχετε πάει στην παραλία, έχετε βάλει τα λάδια σας και είναι η ώρα για την μεγάλη βουτιά που θα σας δροσίσει.

Ενώ κολυμπάτε αμέριμνοι και όλα γύρω σας μοιάζουν παραδεισένια ένα έντονο τσίμπημα σας επαναφέρει στην «τσουχτερή» πραγματικότητα! Ναι, καλά καταλάβατε, σας τσίμπησε τσούχτρα! Από το να βάλετε τις φωνές πανικοβάλλοντας τους γύρω λουόμενους θα ήταν προτιμότερο να διαβάσετε προσεκτικά τι πρέπει να κάνετε για να βιώσετε το τσίμπημα όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Οι τσούχτρες αποτελούν μια όχι και τόσο αθώα καλοκαιρινή απειλή και το τσίμπημά τους προκαλεί έντονο πόνο, ενώ τα ακόμα πιο δυσάρεστα έρχονται όταν είμαστε αλλεργικοί. Σε αυτή την περίπτωση η σωστή επιλογή είναι να μεταβείτε άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας της περιοχής για να σας παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Διαφορετικά ακολουθείστε τις συμβουλές μας για να μετριάσετε τον πόνο.

Αφού βγείτε από τη θάλασσα και στην περίπτωση που η τσούχτρα είναι προσκολλημένη πάνω σας αφαιρέστε με προσοχή και όχι με γυμνά χέρια τα πλοκάμια της από το σημείο του σώματός σας. Η έντονη κοκκινίλα δε θα πρέπει να σας πανικοβάλει.

Το θαλασσινό νερό θα αποδειχθεί σωτήριο. Εφόσον έχετε αφαιρέσει την τσούχτρα από το σημείο που σας τσίμπησε ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό στην περιοχή της κοκκινίλας έτσι ώστε να γίνει σωστός καθαρισμός από τα πλοκάμια και το δηλητήριο που θα σας έχουν αφήσει. Εναλλακτικά μπορείτε να τρίψετε το σημείο με άμμο, που ίσως πονέσει ελαφρώς, ή να ρίξετε λευκό ξίδι στο σημείο του τσιμπήματος. Μια ακόμα ιδανική επιλογή -δύσκολη για την παραλία- είναι να ρίξετε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας που θα εξοντώσει τα κεντριά.

Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα για να μην σας αγχώνει τίποτα ούτε στην παραλία.

Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα για να μην σας αγχώνει τίποτα ούτε στην παραλία.

Παγώστε την περιοχή. Όλο και κάπου θα μπορέσετε να βρείτε πάγο ή κάποιο παγωμένο μπουκάλι με νερό. Σκοπός σας να παγώσετε την περιοχή του τσιμπήματος έτσι ώστε να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να περιορίσετε την κοκκινίλα.

Κρέμα η σωτήρια. Καλά τα γιατροσόφια τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες του τσιμπήματος. Μετά, όμως, θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα φαρμακείο. Μια κορτιζονούχα αλοιφή θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα περιορίσει την κοκκινίλα. Τώρα αν το σημείο του τσιμπήματος είναι μεγάλο η λήψη αντισταμινικών χαπιών κρίνεται απαραίτητη.

Αξίζει να πούμε πως όλα τα παραπάνω αφορούν την περίπτωση που δεν είστε αλλεργικοί. Αν είστε και δεν το γνωρίζετε, συμπτώματα όπως ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, χαμηλή πίεση, ταχυκαρδία ή τάση προς έμετο θα πρέπει να σας θορυβήσουν και το νοσοκομείο θα μοιάζει μονόδρομος.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Έξυπνο Tip για να Ξεπαγώσετε το Κρέας σε 10-15 Λεπτά!

.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κρέας σας.

Χύθηκε το Αναψυκτικό στον Καναπέ και τα Ρούχα σας; Δείτε Πώς να Διώξετε τον Λεκέ!

.

Γράψτε αποχαιρετιστήριο γράμμα στους λεκέδες από αναψυκτικό με ένα υλικό-έκπληξη!

5 Πράγματα που δεν Πρέπει να Μαζεύετε με την Ηλεκτρική Σκούπα σας!

.

Αυτές είναι οι απαγορευμένες ζώνες στις οποίες η ηλεκτρική σκούπα σας «τρώει» πόρτα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα 5 πιο Δροσιστικά Κοκτέιλ χωρίς Αλκόολ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Πεντανόστιμα Πιάτα με Γεύση Καλοκαιριού!