Φτιάξτε Μόνοι σας τα πιο Όμορφα Έπιπλα Κήπου

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Φτιάξτε Μόνοι σας τα πιο Όμορφα Έπιπλα Κήπου

Σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ο ανθρώπινος νους θα πρέπει να σκαρφίζεται ιδέες όχι μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων, που έρχεται έτσι κι αλλιώς πάντα σε προτεραιότητα, αλλά και για τη χαρά της δημιουργίας. Το να κάνεις όμως έπιπλα κήπου από τα παλιά λάστιχα του αυτοκινήτου; Κι όμως δεν ξεπερνά τα όρια της φαντασίας! Εσείς κρατήστε τα παλιά σας λάστιχα και εμείς σας έχουμε τον τρόπο για να τα μετατρέψετε σε μοντέρνα και  πάνω απ’ όλα οικονομικά έπιπλα για τον κήπο σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Φυσικά θα χρειαστείτε λάστιχα αυτοκινήτου γιατί αλλιώς η κατασκευή δεν πρόκειται να γίνει (αν δεν έχετε σε κάποια αποθήκη τα παλιά σας λάστιχα  μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα, επί πληρωμής φυσικά, σε κάποιο βουλκανιζατέρ). Βέβαια, επειδή υπάρχουν αρκετοί που εναποθέτουν τα λάστιχά τους στη φύση, υπάρχει περίπτωση με μια μικρή βόλτα να βρείτε, ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας.

Σχοινί σίζαλ το πάχος του οποίου θα εξαρτηθεί από την προσωπική σας αισθητική. Αυτό αναφέρετε επειδή στο εμπόριο διατίθεται σε διάφορα μεγέθη (σε καταστήματα με είδη ραπτικής ή χόμπι) όπου το κάθε ένα από αυτά θα σας δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα τουλάχιστον όσον αφορά τον όγκο. Επίσης και η ποσότητα θα εξαρτηθεί από την ποσότητα των αντικειμένων που θα ντύσετε.

MDF σανίδα (θα βρείτε σε καταστήματα με ξυλουργικό υλικό). Το μέγεθος της επιφάνειας που θα χρειαστείτε θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κατασκευών σας και από το μέγεθος του λάστιχου που έχετε στη διάθεσή σας. Υπολογίστε πως για ένα λάστιχο θα χρειαστείτε δύο κομμάτια στην ίδια διάμετρο με το λάστιχο.

Σέγα, Τρυπάνι, βίδες και κατσαβίδι μύτης αντίστοιχης για την κεφαλή των βιδών που θα χρησιμοποιήσετε.

Πιστόλι θερμικής κόλλας και στικ κόλλας.

Υπόστρωμα πολυουρεθάνης και πινέλο για την εφαρμογή (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Βοηθητικά υλικά: Ένα καρφί, μια πετονιά, ένα μολύβι.

Με απλές κινήσεις μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόκληρο καθιστικό για τον κήπο σας.

Με απλές κινήσεις μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόκληρο καθιστικό για τον κήπο σας.

8 Υπέροχοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε με Παλιά Μπουκάλια

Πώς θα γίνει η κατασκευή:

Ξεκινήστε με τα απλά, φροντίζοντας να καθαρίσετε το λάστιχο φορώντας γάντια γιατί όπως είναι φυσικό τα χέρια σας θα γίνουν μαύρα!

Στη συνέχεια, ξαπλώστε το λάστιχο στο έδαφος και μετρήστε τη διάμετρό του με βάση τα υψηλότερα σημεία του. Κατόπιν πάρτε το MDF κομμάτι που έχετε και στο κέντρο του καρφώστε ένα καρφί μέχρι τη μέση αυτού (δεν χρειάζεται παραπάνω γιατί μετά τον σχεδιασμό θα το αφαιρέσετε). Κόψτε την πετονιά και με αυτή ενώστε το καρφί με ένα μολύβι. Τα εκατοστά της πετονιά άρα και η απόσταση που θα δημιουργηθεί μεταξύ καρφιού και μολυβιού θα πρέπει να είναι ίση με το μισό της διαμέτρου του λάστιχου. Όταν το αυτοσχέδιο μοιρογνωμόνιό σας θα είναι έτοιμο τότε γυρίστε το μολύβι (κρατώντας το τεντωμένο) γύρω από το καρφί έτσι ώστε να σχεδιάσετε πάνω στην MDF επιφάνεια την περίμετρο του λάστιχου. Με τη βοήθεια μιας σέγας κόψτε τον κύκλο που ζωγραφίσατε πάνω στο MDF (Η σέγα είναι ηλεκτρικό πριόνι ταλάντωσης το οποίο θα το βρείτε οικονομικά σε καταστήματα με ξυλουργικά εργαλεία. Αν δεν θέλετε να κάνετε όμως «πριονιές» με τα χεράκια σας τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν μαραγκό). Σημείωση: Κάθε λάστιχο θα χρειαστεί δύο κυκλικά MDF κομμάτια.

Όταν τα MDF κομμάτια σας θα είναι έτοιμα τότε τοποθετήστε τα πάνω στο λάστιχο (εναλλάξ πρώτα από τη μια πλευρά και έπειτα από την άλλη) και τρυπήστε τα περιμετρικά έτσι ώστε στη συνέχεια τα δύο υλικά να ενωθούν μεταξύ τους με τις βίδες που θα χρησιμοποιήσετε για την σταθεροποίηση της ένωσης των υλικών.

Κρατάτε με τα χέρια σας για λίγα δευτερόλεπτα το σχοινί μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

Κρατάτε με τα χέρια σας για λίγα δευτερόλεπτα το σχοινί μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

Τι να Κάνετε για να μην σας Φεύγει Νερό από τη Γλάστρα

Οικονομική Κάθετη Φύτευση στη Βεράντα σας: Η Νέα Τάση Είναι Εδώ!

Μόλις εξασφαλίσετε την ένωση όλων των υλικών μεταξύ τους τότε πάρτε την άκρη του σίζαλ σχοινιού και κολλήστε την με το θερμικό πιστόλι στο κέντρο της MDF επιφάνειας εκεί όπου νωρίτερα ήταν το καρφί (που χρησιμοποιήθηκε ως άξονας για το σχεδιασμό του κύκλου). Κρατώντας το σημείο αυτό ως σταθερά συνεχίστε να τυλίγετε (βάζοντας κόλλα φυσικά πάνω στην επιφάνεια του MDF) το σχοινί γύρω από τον εαυτό του δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ένα νέο μεγαλύτερο κάθε φορά δαχτυλίδι μέχρις ότου καλυφθεί όλη η MDF επιφάνεια. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για το άλλο κομμάτι MDF που βρίσκεται από κάτω. Τέλος και πάλι με τη βοήθεια του θερμικού πιστολιού θα κολλήσετε το σχοινί περιμετρικά της κατασκευής σας πάνω στη λαστιχένια επιφάνεια.

Κατόπιν, το μόνο που έχει μείνει είναι να περάσετε με ένα πινέλο υπόστρωμα πολυουρεθάνης πάνω στο σχοινί και γύρω απ’ όλη την κατασκευή. Με αυτό τον τρόπο η υφή του σχοινιού θα λειάνει και δεν θα προκαλεί τραυματισμούς στο σώμα κατά τη χρήση του αντικειμένου.

Η διαδικασία του κατασκευαστικού κομματιού μόλις ολοκληρώθηκε! Αυτό ήταν όλο!

Βέβαια, αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μερικές ακόμη διακοσμητικές επεμβάσεις όπως για παράδειγμα να αλλάξετε το χρώμα του σχοινιού! Αν κάτι τέτοιο σας αρέσει σαν ιδέα τότε δεν έχετε από το να πάρετε μπογιά στο χρώμα της επιλογής σας και με ένα πινέλο να εφαρμόσετε το χρώμα σε όλη την επιφάνεια της κατασκευής σας ή σε ορισμένα σημεία αυτής.

Δώστε χρώμα στις κατασκευές σας! Μια καλή επιλογή θα ήταν αυτή του τυρκουάζ.

Δώστε χρώμα στις κατασκευές σας! Μια καλή επιλογή θα ήταν αυτή του τυρκουάζ. Περάστε μια χαρτοταινία γύρω από την κατασκευή σας και μετά βάψτε το κομμάτι που θέλετε.

DIY Τραπεζαρία: Φτιάξτε το πιο Απλό Τραπέζι Μόνοι σας!

Tip: Καθιστικό κήπου χωρίς τραπέζι γίνεται; Επειδή δεν γίνεται, υπολογίστε σε ένα ακόμη λάστιχο στο οποίο όμως αυτή τη φορά μπορείτε να βάλετε ένα κομμάτι τζάμι στην επάνω επιφάνεια  για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των αντικειμένων που θα ακουμπάτε σε αυτό. Από ένα κατάστημα εμπορίας και τοποθέτησης τζαμιών και καθρεπτών θα σας κόψουν το τζάμι που θέλετε στις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Extra Τip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και λάστιχα φορτηγού για να έχετε πιο αναπαυτικά … καθίσματα.

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξτρα Φωτισμός στη Βεράντα: 3 Ανατρεπτικές Ιδέες!

.

3 φωτιστικά που θα ανανεώσουν τη βεράντα σας.

Αλλάξτε τη Διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

.

Ανανεώστε τη βεράντα σας έξυπνα και οικονομικά με απλές κινήσεις.

Έξυπνο Τρικ που θα Γεμίσει τη Βεράντα σας με Τριαντάφυλλα

.

Δεν θα πιστέψετε με ποια 2 «μαγικά» υλικά θα αποκτήσετε βεράντα γεμάτη με όμορφες τριανταφυλλιές.

5 Λουλούδια που Αντέχουν στον Ήλιο του Καλοκαιριού!

.

Βάλτε στο βάζο σας αυτά τα πανέμορφα λουλούδια που δεν υποκύπτουν στην καλοκαιρινή ζέστη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τσάντα και Πετσέτα Παραλίας 2 σε 1: Δείτε πώς να τη Φτιάξετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε για τη Γάτα σας Κατασκευή Απασχόλησης με Μηδενικό Κόστος