Ελαιόλαδο: 8 Πράγματα που Ξέρατε για Αυτό και Τελικά δεν Ισχύουν

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Ελαιόλαδο: 8 Πράγματα που Ξέρατε για Αυτό και Τελικά δεν Ισχύουν

Το ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως σαν μια φανταστική τροφή που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινά στη διατροφή του. Βέβαια, πολλά από αυτά που νομίζαμε πως ξέρουμε για αυτό δεν ισχύουν! Δείτε ποια είναι αυτά.

Αν δεν είναι έξτρα παρθένο το ελαιόλαδο δεν είναι καλό Σε γενικές γραμμές το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ένα λάδι είναι καλό μόνο αν γράφει αυτές τις 2 λεξούλες. Μην κολλάτε στις λέξεις και ψάξτε να βρείτε πραγματικά γνήσιο παρθένο ελαιόλαδο κατευθείαν από τους παραγωγούς.

Το ελαιόλαδο μαζεύεται με τα χέρια κια η διαδικασία παραγωγής του είναι δύσκολη, οπότε είναι λογικό να είναι ακριβό συγκριτικά με άλλα προϊόντα.

Το ελαιόλαδο μαζεύεται με τα χέρια και η διαδικασία παραγωγής του είναι δύσκολη, οπότε είναι λογικό να είναι ακριβό συγκριτικά με άλλα προϊόντα.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το λάδι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες Αυτός είναι ένας ακόμα μύθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι ακόμα και σε δυνατό τηγάνισμα. Εξαιτίας των πολυφαινολικών που περιέχει το ελαιόλαδο είναι πολύ σταθερό, ακόμη περισσότερο απ' ό,τι πολλά άλλα λάδια. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραμένει σταθερό μέχρι περίπου τους 210 βαθμούς Κελσίου. Οπότε αν σκεφτείτε πως το τηγάνισμα γίνεται στους 180 περίπου βαθμούς, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι καλύτερα να αποφεύγετε τα τηγανητά γενικά, καθώς είναι από τα πιο παχυντικά και ανθυγιεινά φαγητά που υπάρχουν.

ελαιόλαδο

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχει πρόβλημα να βάζουμε το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα. Το λάδι πρέπει να διατηρείται μακριά από τον φούρνο της κουζίνας και μακριά από το φως του ήλιου. Ιδανικά πρέπει να διατηρείται σε σκοτεινό και σκιερό μέρος. Αυτός είναι και ο λόγος που τα μπουκάλια που το περιέχουν συνήθως έχουν σκούρο χρώμα.

Μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ελαιόλαδο είναι καλό από το χρώμα του Ούτε αυτός ο μύθος ισχύει καθώς το ελαιόλαδο βγαίνει σε διάφορους χρωματικούς τόνους ανάλογα με την ελιά και την περιοχή που αναπτύσσεται.

Διαβάστε ακόμα:

Το καλό ελαιόλαδο δεν χρειάζεται να κοστίζει πολύ Δυστυχώς το καλό ελαιόλαδο στοιχίζει. Ο λόγος είναι πως βγαίνει από ελιές οι οποίες μαζεύονται με το χέρι και πολτοποιούνται την ίδια μέρα. Η διαδικασία παραγωγής δεν είναι εύκολη και έτσι η τιμή του ανεβαίνει.

Οι ετικέτες πάνω στο μπουκάλι δεν δίνουν κάποια σημαντική πληροφορία Από τις ετικέτες μπορείτε να καταλάβετε πολλά για την ποιότητα του ελαιόλαδου που αγοράζετε. Για παράδειγμα λέξεις όπως DOP, DO, DOC και PDO δείχνουν πως το λάδι έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που είναι πολύ καλό δείγμα για το λάδι που αγοράζετε.

ελαιόλαδο

Προτιμήστε να τρώτε το ελαιόλαδο ωμό.

Η ημερομηνία λήξης δεν έχει σημασία Το λάδι δεν χαλάει εύκολα αλλά καλό είναι να αγοράζεται όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Αν η ημερομηνία που εμφιαλώθηκε είναι για παράδειγμα 18 μήνες πριν αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο λάδι μπορεί να είναι 3 χρόνων καθώς μερικές φορές η εμφιάλωση αργεί. Βρείτε λοιπόν μπουκάλια που έχουν εμφιαλωθεί όσο το δυνατόν πιο πρόσφατα.

Το ελαιόλαδο είναι καλή πηγή Ω-3 λιπαρών Το ελαιόλαδο έχει πολλές θρεπτικές ουσίες και είναι εξαιρετικής ποιότητας τροφή. Αν όμως θέλετε Ω-3 τότε θα πρέπει να φάτε ψάρια.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γρατζουνιές στα Δερμάτινα: Έτσι θα Φύγουν Πανεύκολα!

.

Δείτε πώς θα εξαφανίσετε γρατζουνιές από δερμάτινες τσάντες, τζάκετ και καναπέδες!

Πόσο Επικίνδυνη είναι η Καφετιέρα για την Υγεία σας

.

Μπορεί μια αθώα καφετιέρα να σας στείλει στο νοσοκομείο; Διαβάστε και ανακαλύψτε την απάντηση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καριόκες Χωρίς Ζάχαρη! Πανεύκολες Ακόμα και για Αρχάριους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μακαρονοσαλάτα µε γαρίδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου