Κάντε το Αγαπημένο σας Έπιπλο τον Πρωταγωνιστή Ενός Ολόκληρου Δωματίου

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Κάντε το Αγαπημένο σας Έπιπλο τον Πρωταγωνιστή Ενός Ολόκληρου Δωματίου

Δεν είναι κρίμα να στερείτε την "σκηνή" από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας που είναι γεννημένοι πρωταγωνιστές της διακόσμησης;

Όλοι μας έχουμε αδυναμίες όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Κάποια κομμάτια μας αρέσουν περισσότερο από άλλα και θέλουμε να τα τοποθετήσουμε στο σπίτι μας με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται με την πρώτη ματιά. Από την άλλη, υπάρχουν έπιπλα που δημιουργήθηκαν για να προκαλούν τα βλέμματα πάνω τους (γνωστά και ως statement έπιπλα, δηλαδή έπιπλα που κάνουν μια ηχηρή διακοσμητική δήλωση και μόνο που υπάρχουν στον χώρο). Δεν είναι κρίμα να μην τους δώσετε την ευκαιρία να αναδειχθούν και να αναδείξουν και αυτά με τον τρόπο τους την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σας;

Προβάλετέ το καλύτερα Αν έχετε ένα δυνατό έπιπλο και θέλετε να το προβάλετε περισσότερο, τότε θα πρέπει να ρίξετε τους τόνους στο υπόλοιπο δωμάτιο. Φανταστείτε να γεμίζατε ένα δωμάτιο με statement κομμάτια; Θα ήταν υπερβολικό και δεν θα άρεσε ούτε και σε εσάς τους ίδιους. Ένα δυνατό κομμάτι σε κάθε χώρο είναι αρκετό για να δημιουργήσετε μια όμορφη διακόσμηση.

Κάντε ένα έπιπλο το επίκεντρο της διακόσμησής σας επιλέγοντας πιο απλές και παλ αποχρώσεις για τον υπόλοιπο χώρο.

Κάντε ένα έπιπλο το επίκεντρο της διακόσμησής σας επιλέγοντας πιο απλές και παλ αποχρώσεις για τον υπόλοιπο χώρο.

Δημιουργήστε αντιθέσεις Σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσουν οι βαρετοί χώροι χωρίς χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αν λοιπόν έχετε κάποιο statement κομμάτι και θέλετε να το αναδείξετε, μπορείτε να το μπερδέψετε με το αντίθετό του. Οι αντιθέσεις πάντα προκαλούν βλέμματα πάνω τους οπότε παρατηρήστε το έπιπλό σας για να δείτε πώς θα μπορούσατε να το διακοσμήσετε. Αν είναι ένα vintage κομμάτι, συνδυάστε το με ένα μοντέρνο κομμάτι, αν είναι σκουρόχρωμο, συνδυάστε το με κάτι ανοιχτόχρωμο. Γενικά δημιουργήστε αντιθέσεις. Αρέσουν πολύ.

Παίξτε με τα χρώματα Αν ένα statement έπιπλο είναι σε έντονη απόχρωση, θα πρέπει στον τριγύρω χώρο να παίξετε με πιο παλ χρώματα. Αν το έπιπλό σας είναι σε ουδέτερο τόνο, τότε μπορείτε να παίξετε με τις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Σε γενικές γραμμές το χρώμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε κάτι. Κάντε τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων ανάλογα με το έπιπλο που θέλετε να αναδείξετε.

Αυτή η πολυθρόνα θα μπορούσε να είναι ένα statement κομμάτι αλλά όπως έχει διακοσμηθεί ο χώρος χάνεται μέσα στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Αυτή η πολυθρόνα θα μπορούσε να είναι ένα statement κομμάτι αλλά όπως έχει διακοσμηθεί ο χώρος χάνεται μέσα στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Υιοθετήστε τον κανόνα του 3 Αν κοιτάτε το καινούριο σας έπιπλο με απορία και νιώθετε χαμένοι σχετικά με το πώς να το διακοσμήσετε, ακολουθήστε τον πιο εύκολο δρόμο. Ο κανόνας του τρία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Αν για παράδειγμα το έπιπλό σας έχει μια έντονη απόχρωση τότε επιλέξτε ακόμα δύο διακοσμητικά στον ίδιο τόνο. Βάλτε τα αντικείμενα σε τριάδες και θα δείτε πόσο πιο αρμονικός θα δείξει ο χώρος σας.

Διαβάστε επίσης:

Παίξτε με τα σχέδια Αν το statement έπιπλο που έχετε επιλέξει έχει πάνω σχέδια, μπορείτε να το διακοσμήσετε με άλλα έπιπλα ή διακοσμητικά που έχουν επίσης σχέδια. Προτιμήστε τα σε διαφορετική κλίμακα ώστε να φαίνεται το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον.

Αν δεν έχετε κάποιον κανπέ, τραπέζι ή πολυθρόνα που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε έναν χώρο, τότε κάντε εσείς κάποιο έπιπλο πρωταγωνιστή αναβαθμίζοντάς το. Βάζοντας πολλά πολύχρωμα μαξιλάρια σε έναν καναπέ μπορείτε να τον μετατρέψετε σε statement κομμάτι.

Αν δεν έχετε κάποιον καναπέ, τραπέζι ή πολυθρόνα που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε έναν χώρο, τότε κάντε εσείς κάποιο έπιπλο πρωταγωνιστή αναβαθμίζοντάς το. Βάζοντας πολλά πολύχρωμα μαξιλάρια σε έναν καναπέ μπορείτε να τον μετατρέψετε σε statement κομμάτι.

Ελέγξτε το αποτέλεσμα Αν ολοκληρώσατε τη διακόσμηση του δωματίου σας κάντε ένα βήμα πίσω για να κοιτάξετε σφαιρικά το δωμάτιο. Δείτε πού πηγαίνει το μάτι σας και σε μια γρήγορη ματιά πόσα χρώματα ξεχωρίζουν. Αν βλέπετε πολλά χρώματα τότε κάτι έχετε κάνει λάθος. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Χαλαρώστε και δείτε ακόμα μια φορά πιο προσεκτικά τον χώρο σας. Αφαιρέστε κάποιο διακοσμητικό που τραβάει τα βλέμματα πάνω του από το statement κομμάτι σας. Μην φοβάστε να παίξετε με συνδυασμούς. Κάντε τη διακόσμηση παιχνίδι και όχι καταναγκαστικό έργο.

Ακόμα και ένας πίνακας μπορεί να γίνει statement κομμάτι με τη σωστή διακόσμηση.

Ακόμα και ένας πίνακας μπορεί να γίνει statement κομμάτι με τη σωστή διακόσμηση.

Χαλαρώστε και σκεφτείτε πως δημιουργείτε τον χώρο που θα ζείτε και θα περνάτε τις πιο πολλές ώρες της μέρας σας. Φτιάξτε τον με το πάσο σας και χωρίς καμία πίεση μέχρι να νιώσετε πως έχετε πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε διάφορα πράγματα μέχρι να βρείτε το σωστό. Για να μην κάνετε άσκοπες αγορές, δανειστείτε μικροέπιπλα από φίλους σας για να δείτε πώς ταιριάζουν στον χώρο.

Και μην ξεχνάτε πως ακόμα και να κάνετε κάποιο λάθος στη διακόσμηση, δεν τρέχει και τίποτα. Τα συγκεκριμένα διορθώνονται πανεύκολα. Ρωτήστε τους φίλους σας πως τους φαίνεται η διακόσμηση του σπιτιού σας, προτρέψτε τους να είναι ειλικρινείς και αφού φιλτράρετε αυτά που θα σας πουν και με βάση και με το δικό σας γούστο κάντε τις αλλαγές που θα πάνε τη διακόσμηση του χώρου σας ακόμα ένα βήμα παραπέρα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Διακοσμητικά-Έπιπλα που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας!

.

Και όμως υπάρχουν 5 κομμάτια που αν τα αγοράσετε δεν θα χρειαστεί να τα αποχωριστείτε ό,τι στιλ διακόσμησης κι αν επιλέξετε να κάνετε.

16 Διακοσμητικά Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε Μέσα στο 2016! (Μέρος Β’)

.

Αυτά τα 16 ρίσκα θα κάνουν το 2016 μια πιο όμορφη χρονιά για το σπίτι σας!

Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Μικρό Σπίτι Ώστε να Δείξει πιο Όμορφο

.

Κάντε το μικρό σπίτι σας πανέμορφο με αυτές τις έξυπνες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης!

Αυτές Είναι οι 8 πιο Hot Τάσεις στα Έπιπλα για το 2017

.

Διαβάστε τις για να ξέρετε πώς πρέπει να διακοσμήσετε το σπίτι σας σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Κάνετε το Μαγιό σας να Κρατήσει για Πάντα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»
More in ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
Έτσι θα Κάνετε το Μαγιό σας να Κρατήσει για Πάντα

Πλύνετε το μαγιό σας με αυτά τα tips και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε άλλο ποτέ ξανά.

Close