7 Tips για να Δημιουργήσετε την Απόλυτη Κουζίνα!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

7 Tips για να Δημιουργήσετε την Απόλυτη Κουζίνα!

Η ανακαίνιση της κουζίνας δεν συνεπάγεται απαραίτητα δαπάνη πολλών χρημάτων. Οι ειδικοί τονίζουν πως υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να  τη διακοσμήσετε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία. Δείτε παρακάτω 7 χρήσιμα tips για όλα όσα μπορείτε να κάνετε άμεσα και οικονομικά!

Αποφασίστε ποιο είναι το budget σας Πριν ξεκινήσετε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας πρέπει να ξέρετε το ακριβές ποσό που θα ξοδέψετε. Μην ξεκινήσετε χωρίς να έχετε κάνει προγραμματισμό γιατί το πιο πιθανό είναι να την πατήσετε. Υπολογίστε ένα ποσό που νιώθετε άνετα να ξοδέψετε και στη συνέχεια βάλτε επιπλέον άλλο ένα 20% αυτού του ποσού στην άκρη για τυχόν αναποδιές που ίσως σας τύχουν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Μικρές αλλαγές Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα τότε μπορείτε να κάνετε μικρές (αλλά σημαντικές) αλλαγές που θα αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σας. Για παράδειγμα, αν αλλάξετε τη βρύση, τα ντουλάπια και τα παράθυρα της κουζίνας σας, αμέσως ο χώρος θα δείξει πολύ διαφορετικός. Φροντίστε να προσθέσετε ανοιχτά ντουλάπια ώστε να φαίνονται τα καινούρια σας σερβίτσια. Επίσης προσέξτε να μην αγοράσετε τίποτα βιαστικά. Κάντε την έρευνά σας σε διάφορα καταστήματα αλλά και σε e-shops για να βρείτε τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε ανοιχτά ντουλάπια ώστε να φαίνονται τα καινούρια σας σερβίτσια.

Όσον αφορά τον τοίχο της κουζίνας υπάρχουν πολλές λύσεις. Μπορείτε να βάλετε πλακάκια, ταπετσαρία ή και να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας σας. Η πιο οικονομική λύση είναι να τη βάψετε σε μια απόχρωση της επιλογής σας. Όσον αφορά τα παράθυρα μπορείτε να βάψετε τα κουφώματα, να προσθέσετε κουρτίνες ή να μην τοποθετήσετε καθόλου κουρτίνες για να έχει περισσότερο φως ο χώρος σας.

Φωτισμός Ο ωραίος φωτισμός μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει εντελώς την κουζίνα. Μπορεί εσείς να μη θεωρείτε τον φωτισμό τόσο σημαντικό και να θέλετε να επενδύσετε σε έναν καλό φούρνο ή σε κάποια άλλη οικιακή συσκευή, ωστόσο εμείς θεωρούμε πως ο φωτισμός είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάζουν σε έναν χώρο που ανακαινίζεται για να μπορούν να λάμψουν έτσι όλα τα καινούρια πράγματα που έχετε τοποθετήσει σε αυτόν. Επίσης ο σωστός φωτισμός θα κάνει την κουζίνα σας να δείχνει μεγαλύτερη.

Επιλέξτε ιδιαίτερα σχέδια φωτιστικών που θα προσθέσουν χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Τα μεταλλικά φωτιστικά κάνουν το φως της λάμπας να δείχνει λίγο πιο ζεστό.

Επιλέξτε ιδιαίτερα σχέδια φωτιστικών που θα προσθέσουν χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Τα μεταλλικά φωτιστικά κάνουν το φως της λάμπας να δείχνει λίγο πιο ζεστό.

Tip Επιλέξτε led λάμπες για την κουζίνα σας που δεν ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δωματίου και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Διακοσμήστε Κουζίνα σε Ενοίκιο: Ανανεώστε την με τους πιο Οικονομικούς Τρόπους

Ο φωτισμός στην κουζίνα παίζει σπουδαίο ρόλο γιατί έτσι αναδεικνύονται όλες οι αλλαγές που ενδεχομένως θα κάνετε.

Ο φωτισμός στην κουζίνα παίζει σπουδαίο ρόλο γιατί έτσι αναδεικνύονται όλες οι αλλαγές που ενδεχομένως θα κάνετε.

Τοποθετήστε ράφια αντί για ντουλάπια Εξοικονομήστε χρήματα και χώρο για να οργανώσετε τα πράγματά σας. Για να φτάσετε σε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί να προσέξετε τα εξής:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε στηρίξει καλά τα ράφια και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν από το πολύ βάρος
  • Μην τα παραγεμίσετε  για να μπορείτε να τα διατηρείτε τακτοποιημένα πιο εύκολα.
  • Εκτός από το πρακτικό κομμάτι μην ξεχνάτε και το αισθητικό! Χρησιμοποιήστε τα πιο στιλάτα σερβίτσια, βάζα και είδη σερβιρίσματος που θα δώσουν μια πιο όμορφη και πιο προσωπική πινελιά στην αισθητική του χώρου σας. Μπορείτε ακόμα και να προσθέσετε ένα όμορφο βάζο με λουλούδια, μια μικρή γλάστρα με βότανα, ακόμα και ένα κάδρο.

  • Ξεσκονίζετε καθημερινά. Κανένας δεν θέλει να τρώει σε βρώμικα σερβίτσια. Φροντίστε να ξεσκονίζετε καθημερινά. Extra tip: Τοποθετήστε τα ποτήρια με το στόμιο προς τα κάτω για να τα προφυλάξετε καλύτερα από τη σκόνη. Σε περίπτωση όμως που το έχετε ξεχάσει, πριν σερβίρετε στα πιάτα και τα ποτήρια καλό είναι να τα ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Τα ανοιχτά ράφια δείχνουν πολύ όμορφα σε κάθε κουζίνα.

Μετρήστε τι έχετε Μην πάτε στα μαγαζιά αν προηγουμένως δεν έχετε απαριθμήσει όλα τα πράγματα που έχετε. Για ποιο λόγο να αγοράσετε ένα τηγάνι αν ήδη έχετε 2-3 διαφορετικά τηγάνια; Κρατήστε τα χρήματά σας για πράγματα που χρειάζεται πραγματικά να αγοράσετε. Κάνοντας μια λίστα θα μπορέσετε να παραμείνετε πιστοί στον αρχικό σας στόχο και να μην «ξεφύγετε» πολύ από το αρχικό budget.

Πριν αρχίσετε να αγοράζετε αβέρτα καινούρια πιάτα ποτήρια και συσκευές, ελέγξτε πρώτα τι έχετε.

Πριν αρχίσετε να αγοράζετε αβέρτα καινούρια πιάτα, ποτήρια και συσκευές, ελέγξτε πρώτα τι έχετε.

Φωτεινά χρώματα Όσο και αν είναι της μόδας το φούξια χρώμα, μην το βάλετε στην κουζίνα σας, παρά μόνο σε μικρές διακοσμητικές πινελιές. Τα έντονα χρώματα που γίνονται κάθε χρόνο trends, έχουν το μειονέκτημα πως φεύγουν γρήγορα από τη μόδα και καταντάνε βαρετά πολύ γρήγορα. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα σε ουδέτερες αποχρώσεις και μην βάζετε κουρτίνες στα παράθυρα. Αφήστε το φως να μπει άπλετο μέσα στον χώρο σας.

Μερικές φωτεινές πινελιές στην κουζίνα θα αναδείξουν αμέσως τον χώρο και θα τον κάνουν να δείχνει πιο ζωντανός. Για τους τοίχους επιλέξτε πιο παλ αποχρώσεις.

Μερικές φωτεινές πινελιές στην κουζίνα θα αναδείξουν αμέσως τον χώρο και θα τον κάνουν να δείχνει πιο ζωντανός.

Διακοσμητικές πινελιές Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ολοκληρωτική ανακαίνιση τότε προσθέστε στην κουζίνα σας αξεσουάρ που θα κάνουν τη διαφορά. Βάλτε ένα καινούριο μπουκαλάκι για το σαπούνι πιάτων, κρεμάστε μερικές καινούριες πετσέτες, προσθέστε ανοιχτά ράφια, βάλτε βάζα με φρέσκα λουλούδια και μερικά μαξιλαράκια στις καρέκλες σας με έντονα γεωμετρικά ή φλοράλ σχέδια. Γενικά προσθέστε πινελιές με χρώμα ώστε να δείξει η κουζίνα σας πιο ανανεωμένη και ζωντανή.

Tip Συνδυάστε διαφορετικά σχέδια (σε παρόμοιες αποχρώσεις) για τα μαξιλάρια των καρεκλών της κουζίνας σας. Έτσι θα αποκτήσει εύκολα χρώμα ο χώρος χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Κάντε την Κουζίνα σας να Δείχνει πιο Όμορφη Μέσα σε 5 Λεπτά

Αφού ολοκληρώσετε με τη μίνι ανακαίνιση διακοσμήστε την κουζίνα σας με πίνακες, κεριά, βάζα ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

Αφού ολοκληρώσετε με τη μίνι ανακαίνιση διακοσμήστε την κουζίνα σας με πίνακες, κεριά, βάζα ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Πανέξυπνα Έπιπλα που θα σας Διευκολύνουν αν Έχετε Μικρή Κουζίνα!

.

Αυτά τα έπιπλα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη μέσα στην μικρή σας κουζίνα.

Έτσι θα Αγαπήσετε την Μικρή σας Κουζίνα

.

Μετατρέψτε την μικρή σας κουζίνα σε έναν χώρο που θα λατρέψετε.

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπάρχουν στην Κουζίνα σας!!

.

Δείτε ποια αντικείμενα παίρνουν θετική ψήφο για την παραμονή τους στην κουζίνα σας και ποια απειλούνται με άμεση αποχώρηση.

5 Ιδέες Διακόσμησης για την Κουζίνα που Μπορείτε να Κλέψετε από τους Επαγγελματίες Σεφ!

.

Ανασηκώστε τα μανίκια σας: ήρθε η ώρα για μαθήματα υψηλής... διακοσμητικής –κι όχι γαστρονομίας- από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες σεφ!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Art Deco Addiction: O Πλήρης Οδηγός για να Διακοσμήσετε το Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Καθαρίσετε Άψογα την Ντουζιέρα Βήμα-Βήμα