Πολυτελές Καθιστικό: 9 Τρόπoι για να το Πετύχετε!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Πολυτελές Καθιστικό: 9 Τρόπoι για να το Πετύχετε!

Η δημιουργία ενός σαλονιού που αποπνέει αέρα πολυτέλειας δεν απαιτεί απαραίτητα μια ριζική ανακαίνιση ή ακριβά έπιπλα. Με μερικές έξυπνες πινελιές και προσεκτική επιλογή διακοσμητικών, μπορείτε να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας σε ένα κομψό και φιλόξενο χώρο.

Φέρτε τη φύση μέσα με φυτά εσωτερικού χώρου: Τοποθετήστε φυτά σε διάφορες γωνίες του σαλονιού σας. Διαλέξτε φυτά με ενδιαφέροντα φύλλα ή άνθη, σε γλάστρες που ταιριάζουν στο στυλ σας. Η πρασινάδα θα δώσει ζωντάνια και φρεσκάδα στο χώρο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Εναλλακτικός τρόπος και πάνω απ’ όλα οικονομικός για αναβαθμίσετε το καθιστικό σας.

Βάλτε καθρέφτη στο σαλόνι σας Ο καθρέφτης αποτελεί ένα μοναδικό αντικείμενο πολυτέλειας που μπορεί κάποιος να βάλει στο σαλόνι του. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον καθρέφτη σας κοντά σ’ ένα παράθυρο έτσι ώστε να ακτινοβολεί ακόμα περισσότερο το φυσικό φως σε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο. Μην ξεχνάτε πως ο καθρέφτης θα προσθέτει αρκετά τετραγωνικά στο χώρο και θα κάνει το καθιστικό σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Αν επιλέξετε καθρέφτη με πηχάκι φροντίστε να είναι σε χρυσό χρώμα έτσι ώστε να δώσει ακόμα μια κομψή νότα στο χώρο.

Διακόσμηση με μαύρο και λευκό Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από ένα μίνιμαλ σαλόνι σε αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου. Ο αρμονικός συνδυασμός των αντιθέσεων εκκρίνει μια νότα πολυτέλειας που εντυπωσιάζει και τους δύσκολους φίλους σας. Επιλέγοντας τέτοιου είδους αποχρώσεις κρύβετε εντέχνως και την ακαταστασία του χώρου.

Ο πάντα απλός και διαχρονικός συνδυασμός του λευκού και του μαύρου δίνει εκ φύσεως την πολυτέλεια που θέλετε.

Δημιουργήστε ένα σημείο που σας αντιπροσωπεύει Επιλέξτε μια γωνιά του καθιστικού σας και τοποθετήστε εκεί αντικείμενα της αρεσκείας σας που είτε σας έχουν κάνει δώρο είτε έχετε αγοράσει από τα ταξίδια σας. Στη προσωπική αυτή γωνιά δεν υπάρχουν κανόνες μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε χωρίς περιορισμούς.

Σε αυτή τη γωνιά είστε ελεύθεροι να τοποθετήσετε ό,τι επιθυμείτε. Από αναμνηστικά δωράκια μέχρι αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.

Ανακαινίστε οτιδήποτε παλιό Έχετε παλιά έπιπλα που κληρονομήσατε από τη γιαγιά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε μαζί τους; Μην τα πετάξετε! Με λίγη φαντασία και μεράκι, μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε μοναδικά κομμάτια που θα ταιριάζουν τέλεια στο σαλόνι σας. Για ακόμα περισσότερο στιλ προσθέστε πάνω ένα καθρέφτη ή ένα έργο τέχνης.

Να που η παλιά συρταριέρα της γιαγιάς έπιασε τόπο και το σίγουρο είναι πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Κάτι νέο Με μία και μόνο αλλαγή ο χώρος σας μπορεί να δείχνει διαφορετικός. Δε χρειάζεται να κάνετε ριζικές αλλαγές για να κάνετε το χώρο του καθιστικού σας να ξεχωρίζει. Επενδύστε σ’ ένα βασικό κομμάτι και κινηθείτε διακοσμητικά βάση αυτού. Το αντικείμενο μπορεί να είναι ένα φωτιστικό δαπέδου, μια υφασμάτινη πολυθρόνα και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει εντύπωση.

Πάντα μια «είσοδος» ενός νέου αντικειμένου στο χώρο μας κερδίζει τα βλέμματα πόσο μάλλον αν αυτό είναι καλαίσθητο και διαχρονικό.

Παίξτε με τα χρώματα Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αποτέλεσμα που μπορεί να σας δώσει η μπογιά. Οι διαφορετικές, πάντα συγγενικές, αποχρώσεις μπορούν να δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο σας. Επιλέξτε ένα χρώμα και μερικές αποχρώσεις του και χρωματίστε για παράδειγμα μια ραφιέρα ή τη βιβλιοθήκη που υπάρχει στο καθιστικό. Το αποτέλεσμα θα ναι σίγουρα ιδιαίτερο και θα ελκύει τα βλέμματα.

Μια χρωματική πινελιά στο καθιστικό σας επιβάλλεται όταν έχετε φτάσει σ’ ένα διακοσμητικό κορεσμό. Το βάψιμο θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Εξασφαλίστε άπλετο φυσικό φωτισμό Ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε το φυσικό φως να πλημμυρίσει το σαλόνι σας. Αν δεν έχετε αρκετά παράθυρα, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από αυτά για να αντανακλά το φως και να κάνει το χώρο να δείχνει πιο φωτεινός.

Εκτός από τον κεντρικό φωτισμό, προσθέστε επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά δαπέδου ή λάμπες σε στρατηγικά σημεία για να δημιουργήσετε μια ζεστή και ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυτελές Καθιστικό: Δείτε 9 Τρόπους για να το Πετύχετε!

.

Τις περισσότερες φορές το «φαίνεσθαι» είναι πιο εντυπωσιακό από το «είναι» πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διακόσμηση.

Φέρτε την Πολυτέλεια στο Σαλόνι σας Χωρίς να Ξοδευτείτε

.

Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε και τι να επιδιώξετε για να απολαύσετε την πολυτέλεια στο σαλόνι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

To Aπλό Κόλπο για να Χρησιμοποιείτε Λιγότερο Χαρτί Κουζίνας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Eύκολες και Γρήγορες Λύσεις για να Διώξετε τη Μυρωδιά της Υγρασίας από τη Ντουλάπα σας