14 Tips για να Προφυλάξετε τα Μάτια Σας από τον Ήλιο!

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

14 Tips για να Προφυλάξετε τα Μάτια Σας από τον Ήλιο!

Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα μάτια σας, απειλώντας την όραση με προβλήματα όπως τα οφθαλμικά εγκαύματα και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Προστατεύστε τα μάτια σας αποτελεσματικά ακολουθώντας αυτά τα 14 βασικά tips:

Φοράτε Ηλιακά Γυαλιά με Προστασία UV: Επιλέξτε γυαλιά ηλίου που προσφέρουν 100% προστασία UVA και UVB.

Χρησιμοποιήστε Καπέλο: Ακόμα και αν φοράτε γυαλιά καλό είναι να βάλετε και ένα φαρδύ καπέλο γιατί θα σας προσφέρει επιπλέον σκίαση στα μάτια σας.

Αποφύγετε την Απευθείας Έκθεση στον Ήλιο: Κυρίως τις ώρες που η ακτινοβολία είναι πιο έντονη (10 π.μ. - 4 μ.μ.). Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ποσοστό βλάβης που πραγματοποιείται αυτές τις ώρες είναι πάνω από 70%.

Χρησιμοποιήστε Ομπρέλα Παραλίας: Παρέχει σκίαση και μειώνει την έκθεση στην αντανάκλαση του ήλιου από την άμμο.

Επιλέξτε Γυαλιά Ηλίου με Φακούς Polarize : Βοηθούν στην μείωση της έντασης του φωτός και βελτιώνουν την οπτική άνεση.

Ενυδατωθείτε Συχνά: Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεστε καλά καθημερινά πίνοντας αρκετό νερό ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η ζέστη είναι πιο έντονη γιατί βοηθά μεταξύ άλλων και στη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Φοράτε Γυαλιά Προστασίας και στο Νερό: Κυρίως όταν κολυμπάτε σε πισίνες ή θάλασσα όπου οι αντανακλάσεις του ήλιου είναι εντονότερες.

Προστατεύστε τα Παιδιά με Ηλιακά Γυαλιά: Τα παιδιά έχουν ευαίσθητα μάτια και χρειάζονται αυξημένη προστασία. Επομένως καλό είναι να φορούν και αυτά γυαλιά ηλίου.

Ελέγξτε την Ποιότητα των Γυαλιών σας: Ασφαλίστε ότι τα γυαλιά έχουν σωστή σήμανση για προστασία UV. Μη σας ξεγελά η τιμή τους ή η φίρμα. Πρέπει πάντα να ελέγχετε την προστασία που σας προσφέρουν.

Χρησιμοποιήστε Σκίαστρο στο Αυτοκίνητο: Για να μειώσετε την έκθεση σε UV ακτίνες κατά την οδήγηση καλό είναι να κατεβάζετε το σκίαστρο.

Αποφύγετε Τεχνητά Μέσα Ακτινοβολίας: Όπως στο σολάριουμ. Η σύσταση να αποφεύγετε τεχνητά μέσα ακτινοβολίας, όπως τα σολάριουμ, οφείλεται στο ότι οι UV ακτίνες που εκπέμπονται από αυτά τα μηχανήματα μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρές και να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο για βλάβες στο δέρμα και στα μάτια. Ειδικότερα, η συχνή ή παρατεταμένη έκθεση σε UV ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει οφθαλμικά εγκαύματα, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και άλλα σοβαρά προβλήματα όρασης, καθώς και δερματικά προβλήματα όπως πρόωρη γήρανση και καρκίνος του δέρματος. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα μάτια και το δέρμα από τέτοιου είδους έκθεση για να διατηρήσουμε την υγεία μας.

Κάντε Τακτικές Οφθαλμολογικές Εξετάσεις: Η πρόληψη είναι σημαντική. Καλό είναι να εξετάζετε συχνά τα μάτια σας για να εντοπίζονται προβλήματα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Χρησιμοποιήστε Ηλιακή Προστασία και στα Σύννεφα Μέρη: Οι UV ακτίνες διαπερνούν τα σύννεφα. Επομένως ακόμα και σε μια μέρα όχι και τόσο ηλιόλουστη, τα μάτια σας παραμένουν εκτεθειμένα στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Εκπαιδεύστε τον Εαυτό σας και τους Άλλους: Η εκπαίδευση σχετικά με τους κινδύνους της έκθεσης στις UV ακτίνες και τους τρόπους προστασίας είναι ουσιαστική γιατί μας βοηθά να λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της υγείας μας. Η ενημέρωση και η συνειδητοποίηση μας επιτρέπουν να κατανοούμε τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας για τα μάτια και το δέρμα μας, οδηγώντας σε πιο υπεύθυνες επιλογές όπως η χρήση προστατευτικών γυαλιών, καπέλων, και αντηλιακών. Επιπλέον, ενισχύει την ικανότητά μας να μοιραζόμαστε αυτές τις γνώσεις με άλλους, προάγοντας έτσι μια πιο ευρεία κοινωνική προστασία και συμμετοχή στην πρόληψη υγειονομικών προβλημάτων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εύκολο Παγωτό Καϊμάκι από τον Άκη Πετρετζίκη

.

Δείτε όλα τα tips για να πετύχετε το απόλυτο σπιτικό παγωτό καϊμάκι χωρίς παγωτομηχανή! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 4 υλικά!

7 Πράγματα Για να Κάνετε πιο Κομψό το Σπίτι σας

.

Αν θέλετε να χαρίσετε περισσότερη κομψότητα στη διακόσμηση του σπιτιού σας δείτε παρακάτω 7 πράγματα που θα απογειώσουν την αισθητική του.

Αποκτήστε την Κουζίνα και το Μπάνιο των Ονείρων σας με μια Κίνηση! 

.

Έτσι θα αποκτήσετε την τέλεια κουζίνα και το τέλειο μπάνιο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

O Aπλός Τρόπος να Διώξετε τις Μέλισσες από το Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Κορυφαίες Τροφές που Προσφέρουν Αντηλιακή Προστασία