10 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

10 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

Υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη στο καθάρισμα που μπορεί να μας κάνουν να χάνουμε χρόνο χωρίς λόγο. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Δεν διαβάζετε τις οδηγίες καθαρισμού: Αγνοώντας τις οδηγίες καθαρισμού των προϊόντων ή των συσκευών μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικό καθάρισμα ή ακόμα και σε ζημιές.

Καθαρισμός χωρίς συγκεκριμένη σειρά: Αν ξεκινήσετε να καθαρίζετε έναν χώρο χωρίς να έχετε μια σαφή ιδέα για το πού να ξεκινήσετε και πώς να προχωρήσετε, μπορεί να καταλήξετε να κάνετε την ίδια δουλειά δύο φορές. Για παράδειγμα, αν καθαρίσετε τα δάπεδα πριν από τα έπιπλα, η σκόνη από τα έπιπλα μπορεί να πέσει στο δάπεδο και να σας αναγκάσει να το καθαρίσετε ξανά.

Χρήση λάθος εργαλείων και προϊόντων: Χρησιμοποιώντας πολύ ή λίγο καθαριστικό, ή το λάθος εργαλείο για μια εργασία, μπορεί να καταλήξει σε αναποτελεσματικό καθάρισμα. Για παράδειγμα, η χρήση ενός πολύ ισχυρού καθαριστικού σε ένα ευαίσθητο υλικό μπορεί να το καταστρέψει, ενώ η χρήση ενός πολύ μαλακού εργαλείου σε μια πολύ βρώμικη επιφάνεια μπορεί να μην απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά. Η κατάλληλη επιλογή και χρήση εργαλείων και προϊόντων εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθαρισμού χωρίς να σπαταλάτε χρόνο ή να προκαλείτε άσκοπες ζημιές.

Δεν προετοιμάζετε σωστά το σημείο που θα καθαρίσετε: Ένα μεγάλο λάθος είναι να μην προετοιμάζετε σωστά την επιφάνεια πριν την καθαρίσετε σε βάθος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να απομακρύνετε μεγάλα αντικείμενα, σκουπίδια ή σκόνη πριν εφαρμόσετε καθαριστικά ή να αρχίσετε να τρίβετε. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα, μπορεί να καταλήξετε να κουβαλάτε την ίδια βρωμιά και σκόνη πάνω και γύρω από την επιφάνεια που προσπαθείτε να καθαρίσετε, κάνοντας τη διαδικασία πιο δύσκολη και χρονοβόρα.

Αφήνετε τις δύσκολες δουλειές για το τέλος: Αναβάλλοντας τις πιο απαιτητικές εργασίες, κινδυνεύετε να κουραστείτε πριν ακόμα φτάσετε σε αυτές, κάνοντας τον καθαρισμό πιο χρονοβόρο.

Καθαρισμός των παραθύρων σε ηλιόλουστη μέρα: Ο καθαρισμός παραθύρων όταν το φως του ήλιου είναι έντονο προκαλεί γρήγορη εξάτμιση του καθαριστικού, αφήνοντας σημάδια και λεκέδες που απαιτούν την επανάληψη του καθαρισμού.

Προσπαθείτε να καθαρίσετε όλο το σπίτι μονομιάς: Χωρίς σχέδιο και στοχευμένη προσέγγιση, η προσπάθεια να καθαρίσετε όλο το σπίτι σε μια μέρα μπορεί να γίνει υπερβολικά κουραστική και αναποτελεσματική.

Αγνοώντας τη συντήρηση: Μην παραλείπετε τις μικρές εργασίες συντήρησης και καθαρισμού που μπορούν να γίνονται τακτικά, αντί να συσσωρεύετε δουλειά για μετά. Η τακτική συντήρηση μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και κόπο στο μέλλον.

Πλένετε τα πιάτα στο νεροχύτη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων Μπορεί να θεωρείτε πως τα πιάτα σας καθαρίζονται καλύτερα όταν τα ξεπλένετε στον νεροχύτη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Οι ειδικοί στην καθαριότητα τονίζουν πως τα πιάτα σας θα καθαριστούν εξίσου καλά ακόμα και αν τα βάλετε απευθείας στο πλυντήριο. Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε είναι να μην έχουν πάνω τους υπολείμματα από φαγητό.

Δεν αφήνετε τα παπούτσια έξω από το σπίτι Αν κυκλοφορείτε σε όλο το σπίτι με τα παπούτσια σας είναι πολύ λογικό να σκονίζονται και να λερώνονται όλοι οι χώροι πολύ πιο γρήγορα. Φροντίστε να αφήνετε τα παπούτσια εκτός σπιτιού ή βάλτε κάποια κλειστή παπουτσοθήκη κοντά στην πόρτα ώστε να τα τοποθετείτε κατευθείαν εκεί με το που μπαίνετε στο σπίτι.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Πλύνετε τα Ρούχα που Θέλουν Στεγνό Καθάρισμα

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πλύνετε στο σπίτι σας τα ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα.

Αυτό Είναι το Μυστικό για Πεντακάθαρα Τζάμια και Καθρέφτες!

.

Σας αποκαλύπτουμε τέλεια tips για πεντακάθαρα τζάμια και καθρέφτες.

Διαβάζοντας Πίσω από την Ετικέτα: Πώς να Πλύνετε τα Ρούχα που Θέλουν Στεγνό Καθάρισμα

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πλύνετε στο σπίτι σας τα ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα.

7+1 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

.

Αυτά τα 8 λάθη καθαρισμού σας κάνουν να χάνετε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σας.

Όχι δεν Υπερβάλουμε! ΑΥΤΑ τα 9 Σημεία Θέλουν Καθημερινά Καθάρισμα

.

Κι όμως, κάποια αντικείμενα στο σπίτι χρειάζονται πολύ συχνό καθάρισμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξύλο Κοπής: Αυτός είναι ο Σωστός Τρόπος για να το Καθαρίσετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Εργασίες στο Σπίτι που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρισκάρετε να Διορθώσετε Μόνοι σας