9 Tips για Σωστή Συντήρηση του Τζακιού σας

Κατηγορίες: ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

9 Tips για Σωστή Συντήρηση του Τζακιού σας

Τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει καλό θα ήταν να συντηρήσετε το τζάκι σας ώστε να είναι πιο ασφαλές όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε. Βρήκαμε όλα τα tips που πρέπει να ξέρετε για να κάνετε σωστή συντήρηση τζακιού και να μπορείτε να απολαμβάνετε τη ζέστη που βγάζει αυτό... με ασφάλεια.

Ελέγξτε την καμινάδα Πάρτε έναν φακό και κοιτάξτε από την τρύπα του τζακιού για να ελέγξετε αν υπάρχει κάτι μέσα στην καμινάδα. Μερικές φορές κάποια πουλιά ή ζώα βρίσκουν καταφύγιο μέσα στις καμινάδες και μπορεί να μείνουν εκεί ακόμα και μήνες. Επίσης φύλλα από δένδρα ή άλλες βρωμιές μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στην καμινάδα σας. Αν υπάρχουν εμπόδια τότε θα πρέπει να καλέσετε κάποιον ειδικό γιατί μόνοι σας δε θα μπορέσετε να την καθαρίσετε.

Τηλεόραση πάνω στο Τζάκι: Σωστό ή Λάθος;

Πριν ανάψετε το τζάκι σας ελέγξτε ότι η καμινάδα σας είναι καθαρή.

Πριν ανάψετε το τζάκι σας ελέγξτε αν η καμινάδα σας είναι καθαρή.

Καθαρίστε το εσωτερικό του τζακιού Σκουπίστε το τζάκι σας ώστε να φύγουν στάχτες και σκόνη που μπορεί να έχουν μείνει από την τελευταία χρήση που είχατε κάνει. Αφού σκουπίσετε, ξεσκονίστε καλά όλο το τζάκι και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Αλλάξτε το τζάκι σας αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα Αν κάποιος στην οικογένειά σας έχει άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια αλλαγή στο τζάκι σας γιατί το κάψιμο του ξύλου βγάζει στον αέρα μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες, οξείδια του αζώτου και οργανικών ενώσεων που είναι επικίνδυνα για ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Η μόνη λύση είναι είτε να μην ανάβετε το τζάκι σας ή να το μετατρέψετε σε τζάκι που καίει αέριο.

Κάντε το Τζάκι σας Όμορφο και Αποτελεσματικό Χωρίς Κόπο

Μπορείτε να μετατρέψετε το τζάκι σας σε ενεργειακό αν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα.

Μπορείτε να μετατρέψετε το τζάκι σας σε ενεργειακό αν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα.

Προσέξτε τι θα καίτε Αν δε θέλετε να αλλάξετε το τζάκι σας, τότε απλά προτιμήστε να μην καίτε πεύκο, κλαδιά από αειθαλή δέντρα και χαρτί που φουντώνουν γρήγορα και βγάζουν πολύ περισσότερο καπνό. Κάψτε μόνο καθαρό, «ώριμο» ξύλο και αποφύγετε τα προκατασκευασμένα κούτσουρα. Αποφύγετε να πετάτε στο τζάκι σας σκουπίδια, πλαστικές ύλες, καουτσούκ, βαμμένο ή επεξεργασμένο ξύλο, χρωματισμένο χαρτί καθώς όλα αυτά παράγουν τοξικές αναθυμιάσεις που μπορούν να βλάψουν τους πνεύμονές σας.

Τζάκι: Πώς θα Αυξήσετε την Απόδοσή του

Δώστε μεγάλη σημασία στο τι είδους ξύλα καίτε.

Δώστε μεγάλη σημασία στο τι είδους ξύλα καίτε.

Μην ξεχνάτε την καμινάδα Πολύς κόσμος ξεχνάει να ανοίξει την καμινάδα με αποτέλεσμα να γεμίζει όλο το σπίτι καπνό, ο οποίος πολύ γρήγορα μπορεί να μεταφερθεί στους τοίχους σας και να τους λερώσει. Ανοίξτε την καμινάδα πριν ανάψετε το τζάκι και μην ξεχνάτε να την κλείνετε όταν σβήνετε το τζάκι, γιατί από εκεί μπαίνουν ακαθαρσίες και κρύο μέσα στο σπίτι.

Ο καπνός της καμινάδας μαρτυράει το τι καίτε Αφού έχετε μισή ώρα αναμμένο το τζάκι σας ανεβείτε στην καμινάδα σας για να την παρατηρήσετε. Αν ο καπνός που βγαίνει είναι δυνατός και σκουρόχρωμος τότε αυτά που καίτε δεν είναι καλής ποιότητας ξύλα. Αν βγαίνει ένας απαλός καπνός που αχνοφαίνεται, τότε όλα πάνε καλά.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Απλοί Τρόποι για να Ομορφύνετε το Μικρό σας Μπάνιο Χωρίς να το Ανακαινίσετε

.

Με αυτές τις ιδέες θα ανανεώσετε το μικρό σας μπάνιο χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις.

Πανέξυπνα Έπιπλα για κάθε Μικρό Διαμέρισμα!

.

Δείτε τα πιο έξυπνα έπιπλα για να εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό σας διαμέρισμα!

Απορρυπαντικό Πιάτων: Τι δεν Πρέπει να Κάνετε με Αυτό!

.

Να που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε απορρυπαντικό πιάτων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μάθετε Πρώτοι Ποιες Είναι οι Νέες Τάσεις στα Χαλιά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY Οικονομικά Φθινοπωρινά Διακοσμητικά που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας