7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Έχετε Μέσα στο Υπνοδωμάτιο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

7 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Έχετε Μέσα στο Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος ηρεμίας και αναζωογόνησης, γι' αυτό είναι σημαντικό να διατηρείται ανάλαφρο και απαλλαγμένο από αντικείμενα που μπορεί να δημιουργήσουν περιττή ακαταστασία ή να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου.

Δείτε τα 7 αντικείμενα που δεν πρέπει να αφήνετε μέσα σε αυτό:

Ηλεκτρονικές συσκευές: Η παρουσία ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, διαταράσσουν τον ύπνο σας λόγω της ακτινοβολίας και του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που εκπέμπουν. Γι’ αυτό καλό είναι ακόμα και αν δεν θέλετε να τις απομακρύνετε από τον χώρο να μην έρχεστε σε επαφή με αυτές τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.

Μην συνδυάζετε τον χώρο που εργάζεστε με το υπνοδωμάτιο: Αν η εργασία σας είναι κυρίως από απόσταση τότε είναι μεγάλο λάθος να εργάζεστε και να κοιμάστε στον ίδιο χώρο γιατί δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε ουσιαστικά. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον χώρο ως έναν τόπο ανακούφισης και χαλάρωσης. Έχει μεγάλη διαφορά το να χρειαστεί να χρησιμοποιείτε το γραφείο σας περιστασιακά ή για ανάγνωση από το να εργάζεστε όλες τις μέρες της εβδομάδας σε αυτό.

Καθρέφτης μπροστά από το κρεβάτι: Οι καθρέφτες απέναντι από το κρεβάτι ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνεστε σας δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας και αϋπνίας. Αποφύγετε να τους έχετε στην άμεση οπτική γωνία σας όταν πέφτετε για ύπνο.

Όργανα γυμναστικής: Αν και η άσκηση είναι σημαντική για την υγεία, το να έχετε εξοπλισμό γυμναστικής στο υπνοδωμάτιο μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας.

Εργαλεία: Τα εργαλεία και τα αντικείμενα που σχετίζονται με μερεμέτια του σπιτιού, όπως σφυριά και πριόνια, δεν ανήκουν στο υπνοδωμάτιο καθώς μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό ή να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας.

Πράγματα που ξυπνούν άσχημες αναμνήσεις: Φωτογραφίες ή αντικείμενα που συνδέονται με αρνητικές αναμνήσεις μπορούν να επηρεάσουν την ανάπαυση και τον ύπνο.

Υπερβολικά πολλά μαξιλάρια: Ο υπερβολικός αριθμός μαξιλαριών δεν σας επιτρέπει να ξαπλώνετε αναπαυτικά αλλά θα σας δυσκολέψουν και στον ύπνο.

Καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να προσαρμόσετε τον χώρο σας ανάλογα με αυτά. Το σημαντικότερο είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που προάγει την ανάπαυση και την αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπνοδωμάτιο: Διακοσμήστε το Σωστά για να Κοιμάστε Ακόμα Καλύτερα

.

Δείτε υπέροχες ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου που θα βελτιώσουν τον ύπνο σας.

Τελικά Πρέπει να Έχουμε Τηλεόραση στο Υπνοδωμάτιο;

.

Πρέπει να την έχουν στο υπνοδωμάτιο τα ζευγάρια ή όχι;

5 Φενγκ Σούι Κόλπα που Θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε Όνειρα Γλυκά!

.

Σταματήστε το στριφογύρισμα! Από σήμερα, θα (κλείσετε) επιτέλους μάτι χάρη στο Φεγνκ Σούι!

Δημιουργήστε το Απόλυτο Υπνοδωμάτιο για να Κοιμάστε Καλύτερα σε 12 Βήματα

.

Ο ύπνος είναι πολύτιμος για την ψυχική και σωματική μας υγεία, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο υπνοδωμάτιο που να μας επιτρέπει να κοιμόμαστε καλύτερα.

Υπνοδωμάτιο: Bed time

.

Το υπνοδωμάτιο είναι το μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού που δεν χρειάζεται να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές δραστηριότητές σας. Φροντίστε μερικές λεπτομέρειες και θα έχετε το σκηνικό που... ονειρεύεστε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αφαιρέστε τους Λεκέδες από το Αναψυκτικό στον Καναπέ και τα Ρούχα Εύκολα και Γρήγορα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Σωστός Τρόπος για να Διατηρήσετε τα Πλακάκια σαν Καινούργια Όσα Χρόνια κι Αν Περάσουν (VIDEO)