Εξαφανίστε τη Σκουριά από τον Πορσελάνινο Νεροχύτη σας με Απλά Υλικά Κουζίνας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Εξαφανίστε τη Σκουριά από τον Πορσελάνινο Νεροχύτη σας με Απλά Υλικά Κουζίνας

Η σκουριά μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση ενός πορσελάνινου νεροχύτη, δείχνοντάς τον βρώμικο και κακοσυντηρημένο. Αν οι λεκέδες σκουριάς δεν αφαιρεθούν σωστά, γίνονται πιο επίμονοι και δύσκολοι να αφαιρεθούν με τον καιρό. Τα παραδοσιακά καθαριστικά με σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να χαράξουν ευαίσθητες επιφάνειες όπως η πορσελάνη. Ευτυχώς, κοινά συστατικά κουζίνας, όπως το λεμόνι και το αλάτι, μπορούν να αντιμετωπίσουν φυσικά τους λεκέδες σκουριάς.

Ο χυμός λεμονιού και το αλάτι αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό για την αφαίρεση της σκουριάς. Το κιτρικό οξύ από το λεμόνι διασπά το οξείδιο του σιδήρου, ενώ το αλάτι με τα χοντρά σωματίδια του βοηθά στην ανύψωση των επίμονων λεκέδων. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής για χρήση σε πορσελάνη και φιλική προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με τα λειαντικά καθαριστικά και το λευκαντικό που μπορούν να χαράξουν το σμάλτο.

Καθαρισμός Σκουριάς με Χυμό Λεμονιού και Αλάτι

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς από πορσελάνινους νεροχύτες είναι να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι. Καλύψτε τους λεκέδες με την πάστα και αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Για πιο επίμονους λεκέδες, αφήστε την πάστα για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Να είστε προσεκτικοί με τη διάρκεια εφαρμογής αν ο νεροχύτης σας είναι νέος ή καλά συντηρημένος, καθώς η οξύτητα μπορεί να βλάψει το σμάλτο.

Μετά από την εφαρμογή, τρίψτε απαλά τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα, αποφεύγοντας λειαντικά εργαλεία. Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί μέχρι να αφαιρεθούν όλοι οι λεκέδες σκουριάς.

Πρόληψη των Λεκέδων Σκουριάς

Για να αποτρέψετε την επιστροφή των λεκέδων, αποφύγετε την παραμονή μεταλλικών αντικειμένων στον πορσελάνινο νεροχύτη, όπως ξυραφάκια και δοχεία αεροζόλ αλουμινίου. Επίσης, στεγνώνετε τον νεροχύτη μετά από κάθε χρήση για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκληρού νερού και σωματιδίων σκουριάς.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαφανίσετε τη Σκουριά από τα Ρούχα με 2 "Μαγικά" Συστατικά

.

Πιάσατε… σκουριά; Διαβάστε ποια φυσικά συστατικά θα σας βοηθήσουν να την αφαιρέσετε από τα αγαπημένα σας υφάσματα εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά!

4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού του Περασμένου Αιώνα που Πρέπει να Δοκιμάσετε

.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα tips καθαρισμού του περασμένου αιώνα που αποτελούνται από 100% φυσικά υλικά.

Λεκέδες από Μελάνι; Αφαιρέστε τους Πανεύκολα με Αυτό το Κόλπο

.

Το στυλό μόλις «εξερράγη» πάνω στην αγαπημένη μπλούζα σας; Ψυχραιμία! Υπάρχει λύση.

4 Ιδιοφυή Tips Καθαρισμού που Aξίζει να Θυμούνται οι Παλιοί και να Μαθαίνουν οι Νέοι

.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα tips καθαρισμού του περασμένου αιώνα που αποτελούνται από 100% φυσικά υλικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

home office
3 Tips για να Φτιάξετε ένα Μικρό Home Office

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μηλόξιδο: 8 Χρήσεις για ένα Υγιές και Καθαρό Σπίτι