Κυτταρίτιδα: Πρακτικές Συμβουλές και Ρεαλιστικές Λύσεις από τους Ειδικούς

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Κυτταρίτιδα: Πρακτικές Συμβουλές και Ρεαλιστικές Λύσεις από τους Ειδικούς

Η κυτταρίτιδα, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο της πλατφόρμας υγείας osfhealthcare.org, είναι μια κατάσταση όπου το δέρμα φαίνεται να έχει μικρές κοιλότητες και ανωμαλίες, σαν τον φλοιό του πορτοκαλιού. Αυτό συμβαίνει όταν το λίπος που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος πιέζει προς τα έξω ανάμεσα σε ίνες που συνδέουν το δέρμα με τα υποκείμενα στρώματα.

Γιατί Εμφανίζεται πιο Συχνά στις Γυναίκες;

Οι γυναίκες έχουν τάση να εμφανίζουν  περισσότερη κυτταρίτιδα απ' ό,τι οι άνδρες επειδή οι ίνες που συνδέουν το δέρμα με τα υποκείμενα στρώματα είναι λιγότερο συμπαγείς και πιο ευέλικτες. Αυτό σημαίνει ότι το λίπος μπορεί πιο εύκολα να προεξέχει μέσω αυτών των ινών, δημιουργώντας την όψη κυματισμού στο δέρμα. Επίσης, η κληρονομικότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Μπορεί η Δίαιτα και η Άσκηση να Βοηθήσουν;

Ναι, η δίαιτα και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν θα εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει την ποσότητα του λίπους κάτω από το δέρμα, κάνοντας λιγότερο ορατή την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο ελαστικό είναι το δέρμα σας.

Απλές Συμβουλές για τη Μείωση της Εμφάνισης της Κυτταρίτιδας

Μειώστε Αλάτι και Ζάχαρη: Η κατανάλωση λιγότερου αλατιού και ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει, καθώς το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και η ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα.

Προσθέστε Λιναρόσπορο στα Φαγητά σας: Ο λιναρόσπορος βοηθά στην ισορροπία των οιστρογόνων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, έναν βασικό παράγοντα για την υγεία του δέρματος.

Πιείτε πολύ Νερό: Πίνοντας αρκετό νερό καθημερινά, βοηθάτε το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και να διατηρείτε το δέρμα σφριγηλό και λιγότερο ανώμαλο.

Περιλάβετε Φύκια στη Διατροφή σας: Τα φύκια περιέχουν ουσίες που βοηθούν στην καύση του λίπους και μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του βάρους.

Εφαρμόστε στα σημεία με Κυτταρίτιδα Ειδικές Κρέμες και Καταναλώστε Φυσικά Συμπληρώματα: Ορισμένες κρέμες και φυσικά συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στη σύσφιγξη του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Χρήση Κρέμας Ρετινόλης: Η ρετινόλη, μια μορφή βιταμίνης Α, μειώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν το κολλαγόνο. Η εφαρμογή κρέμας ρετινόλης βοηθά στη διατήρηση του δέρματος ομαλού και στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Η Αλήθεια Ανάμεσα σε Τόσους Μύθους

Πολλά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα και γρήγορες λύσεις, αλλά συχνά αυτές οι υποσχέσεις είναι υπερβολικές. Αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όντως δεν είναι. Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας απαιτεί συνεχή προσπάθεια και πειραματισμό για να βρεθεί αυτό που πραγματικά λειτουργεί για τον καθένα.

Δεν υπάρχει μαγική θεραπεία που να εξαλείφει πλήρως την κυτταρίτιδα, αλλά υπάρχουν μέθοδοι που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την εμφάνισή της. Αντί να επενδύετε σε ακριβά και αμφίβολης αποτελεσματικότητας προϊόντα, δοκιμάστε απλές και οικονομικές λύσεις που μπορεί να προσφέρουν βελτίωση.

Εάν οι βασικές αυτές μέθοδοι δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορείτε να συζητήσετε με έναν πλαστικό χειρουργό για πιθανές εναλλακτικές θεραπείες. Θυμηθείτε όμως, η συντήρηση και η υπομονή είναι κλειδιά στη διαχείριση της κυτταρίτιδας. Ακόμα και οι πιο ακριβές θεραπείες δεν προσφέρουν θαυματουργές λύσεις καθώς απαιτείται συνεχής φροντίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Βάλετε Τέλος στην Κυτταρίτιδα!

.

Αυτές είναι οι 7 εύκολες ασκήσεις που υπόσχονται να σας απαλλάξουν από την όψη φλοιού πορτοκαλιού και την κυτταρίτιδα σε λιγότερο από ένα μήνα!

Οικονομική Συνταγή για Σπιτικό Scrub Κατά της Κυτταρίτιδας!

.

Δημιουργήστε εύκολα ένα σπιτικό scrub κατά της κυτταρίτιδας με 2 απλά φυσικά υλικά και εφαρμόστε το στο ντους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

9 Συνήθειες για να Μη Χάνετε Χρόνο στη Γενική Καθαριότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οδοντόβουρτσα: Το Μεγάλο Λάθος που Κάνουν οι Περισσότεροι