Η Λάθος Κίνηση που Κάνετε Όταν Σκουπίζετε με Ηλεκτρική Σκούπα και δεν Καθαρίζετε Σωστά

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Η Λάθος Κίνηση που Κάνετε Όταν Σκουπίζετε με Ηλεκτρική Σκούπα και δεν Καθαρίζετε Σωστά

Πολλοί όταν ψάχνουμε συμβουλές για σωστό καθάρισμα του σπιτιού αναζητούμε τις παραδοσιακές πρακτικές οι οποίες όντως στην πλειοψηφία τους αποδίδουν καθώς έχουν δοκιμαστεί από πολλές γενιές. Ωστόσο όσο και αν ισχύει αυτός ο γενικός κανόνας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μία από αυτές αφορά το σκούπισμα "μπρος-πίσω" με την ηλεκτρική σκούπα, το οποίο αποδεικνύεται ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Η κλασσική αυτή μέθοδος, υστερεί στην ανάγκη για έναν πιο στοχευμένο καθαρισμό. Οι ειδικοί στην καθαριότητα προτείνουν το σκούπισμα να γίνεται σε ευθεία, κινούμενος κάθε φορά προς μία και μόνο κατεύθυνση. Όταν σκουπίζετε μπρος πίσω το μόνο που καταφέρνετε είναι να επαναφέρετε πίσω τη σκόνη.

Επιπλέον, το σκούπισμα προς μια μόνο κατεύθυνση εξασφαλίζει την καλύτερη απομάκρυνση της σκόνης και της βρωμιάς και από το χαλί σας αλλά και από το πάτωμα. Επίσης δεν φθείρει το πέλος του χαλιού διατηρώντας το σαν καινούργιο.

Δείτε παρακάτω 3 ακόμα tips για να βελτιώσετε την αποδοτικότητα της ηλεκτρικής σας σκούπας:

#1: Αποφύγετε τον πειρασμό να περιμένετε μέχρι να γεμίσει η σακούλα της σκούπας πριν την αδειάσετε ή την αντικαταστήσετε. Μια σκούπα με σχεδόν γεμάτη σακούλα χάνει την αποδοτικότητά της. Ελέγχετε και αλλάζετε τη σακούλα όταν αυτή είναι γεμάτη κατά δύο τρίτα.

#2: Μην υποτιμάτε τη σημασία του καθαρού φίλτρου. Αν και δεν απαιτείται η τόσο συχνή αλλαγή του φίλτρου σε σχέση με τη σακούλα, ένα υπερβολικά βρώμικο φίλτρο υποδηλώνει ότι έφτασε η ώρα για αλλαγή. Γενικά, αντικαταστήστε το φίλτρο κάθε έξι μήνες ή αφότου αλλάξετε έξι σακούλες.

#3: Προσέξτε πώς μαζεύετε το καλώδιο της σκούπας. Αποφύγετε να το αφήνετε να «επιστρέψει» αυτόματα στη θέση του, προτιμήστε να το κρατάτε στο χέρι μέχρι να έχει τυλιχτεί πλήρως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Λάθος Κίνηση που Κάνετε Όλοι Όταν Σκουπίζετε με την Ηλεκτρική Σκούπα!

.

Σκουπίζετε με εντελώς λάθος τρόπο! Δείτε ποιος είναι ο σωστός.

Ξύλινο Πάτωμα: 4 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!

.

Τέλος στο ταλαιπωρημένο, γδαρμένο ξύλινο δάπεδο.

Πώς να Αποθηκεύσετε την Σκούπα και τη Σφουγγαρίστρα σας

.

Εξοικονομήστε χώρο και τοποθετήστε με τάξη τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα σας.

Οι 5 Βασικοί Κανόνες Καθαριότητας για να Έχετε Πάντα ένα Αστραφτερό Σπίτι

.

Τα πέντε κορυφαία tipsπου θα σας βοηθήσουν να καθαρίζετε σωστά το σπίτι ανεξάρτητα από το μέγεθός του και μάλιστα με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Καθαρίστε Σωστά με τα πιο Σημαντικά "Εργαλεία" του Σπιτιού

.

Η σωστή τους χρήση όχι μόνο αυξάνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων αλλά το καθάρισμα είναι πιο υγιεινό και πολύ πιο αποτελεσματικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Πλήρης Οδηγός για ένα Πεντακάθαρο Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι Μπορείτε να Κάνετε Μόνο με μια Παραμάνα