Βιώσιμος Καθαρισμός στο Σπίτι: Ο Μικρός Οδηγός για ένα "Πράσινο" Μέλλον

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ

Βιώσιμος Καθαρισμός στο Σπίτι: Ο Μικρός Οδηγός για ένα

H βιωσιμότητα έχει γίνει κάτι περισσότερο από μόδα μπροστά στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Είναι μια απαραίτητη αλλαγή στον τρόπο που ζούμε και αλληλοεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Ανάμεσα σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας στους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε για το καλό του πλανήτη είναι ο τρόπος με τον οποίο καθαρίζουμε τα σπίτια μας.

Η πιο «πράσινη» λύση είναι να απομακρυνθούμε από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού που είναι φορτωμένες με χημικά και να στραφούμε σε πιο βιώσιμες πρακτικές. Με αυτή την επιλογή όχι μόνο θα προστατεύσουμε το περιβάλλον και την υγεία μας αλλά θα καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε και χρήματα.

Γιατί τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά

Τα περισσότερα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και το περιβάλλον. Συστατικά όπως τα φωσφορικά άλατα, η χλωρίνη και η αμμωνία συμβάλλουν στη ρύπανση του νερού και μπορούν να οδηγήσουν σε δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα. Επιπλέον, η μαζική παραγωγή τους σε συσκευασίες και τα μη βιοαποδομήσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα επιδεινώνουν το πρόβλημα των απορριμμάτων και της ρύπανσης.

Τι είναι η Βιώσιμη Καθαριότητα

Ο βιώσιμος καθαρισμός στο σπίτι, επικεντρώνεται στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων χρησιμοποιώντας προϊόντα και μεθόδους που είναι ασφαλή, φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή βιοαποδομήσιμων, φυτικών καθαριστικών στοιχείων και τη μείωση των απορριμμάτων μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών και εργαλείων.

Προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον που θα αλλάξουν τον τρόπο που καθαρίζετε το σπίτι

Φυσικά συστατικά καθαρισμού: Επιλέξτε φυσικά καθαριστικά όπως ξίδι, μαγειρική σόδα, λεμόνι και αιθέρια έλαια. Αυτές οι ουσίες είναι αποτελεσματικές για μια ποικιλία εργασιών καθαρισμού χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες των χημικών ουσιών.

Πανιά από μικροΐνες: Τα πανιά μικροϊνών μπορούν να καθαρίσουν επιφάνειες μόνο με νερό, μειώνοντας την ανάγκη για χημικά καθαριστικά. Είναι επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα και εξαιρετικά ανθεκτικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική βιώσιμη επιλογή.

Δοχεία που θα γεμίζετε ξανά και ξανά: Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού σε συσκευασίες που μπορείτε να ξαναγεμίσετε για να μείωσετε τα πλαστικά απορρίματα.

Λύσεις καθαρισμού DIY: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού. Ένας συνδυασμός κοινών ειδών οικιακής χρήσης μπορεί να καλύψει σχεδόν κάθε εργασία καθαρισμού, από καθαριστικά τζαμιών φτιαγμένα με ξίδι και νερό μέχρι μίγματα καθαρισμού από μαγειρική σόδα.

Το τρίπτυχο της βιωσιμότητας

Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση: Εφαρμόστε το τρίπτυχο της βιωσιμότητας στις συνήθειες καθαρισμού σας. Μειώστε τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, επαναχρησιμοποιήστε δοχεία και πανιά και ανακυκλώστε τις συσκευασίες όποτε είναι δυνατόν.

Κομποστοποίηση: Εξετάστε το ενδεχόμενο να κομποστοποιήσετε βιοαποδομήσιμα απόβλητα αντί να τα πετάξετε. Αυτό όχι μόνο μειώνει τα απόβλητα στις χωματερές αλλά σας παρέχει και φυσικό λίπασμα για τον κήπο σας.

Εξοικονόμηση νερού: Προσέξτε τη χρήση του νερού κατά τον καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε κουβάδες για να ελέγξετε την ποσότητα νερού και επιλέξτε φιλικά προς το περιβάλλον πλυντήρια πιάτων και πλυντήρια ρούχων που εξοικονομούν νερό και ενέργεια.

Τι θα κερδίσετε αν κάνετε βιώσιμο τον καθαρισμό στο σπίτι

Η στροφή προς τον βιώσιμο καθαρισμό έχει τεράστια οφέλη. Περιβαλλοντικά, συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης, στη διατήρηση των φυσικών πόρων και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Όσον αφορά στην υγεία, μειώνει την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες με αποτέλεσμα να αναπνέετε πιο καθαρό αέρα στο σπίτι βελτιώνοντας τη γενική σας ευεξία. Από οικονομική άποψη, με τον βιώσιμο καθαρισμό θα εξοικονομήσετε χρήματα, χάρη στη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών και σπιτικών προϊόντων.

Η μετάβαση σε βιώσιμες πρακτικές καθαρισμού στο σπίτι δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών. Ξεκινήστε από μικρές αλλαγές όπως με το να αντικαταστήσετε ένα ή δύο συμβατικά προϊόντα με άλλα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και σταδιακά ενσωματώστε όλο και περισσότερες βιώσιμες πρακτικές στη ρουτίνα σας. Κάθε μικρή αλλαγή συμβάλλει σε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία του πλανήτη μας.

Βάζοντας ο καθένας από εμάς και ένα μικρό λιθαράκι, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πιο καθαρό, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Λύσεις για Οικολογία και Οικονομία

.

Αν θέλετε εκτός από τη φύση, να ευδοκιμήσει και το περιβάλλον του πορτοφολιού σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

Φτιάξτε το Δικό σας Σπρέι για Ξεσκόνισμα με Λιγότερο από 1 Ευρώ!

.

Είναι οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και κάνει και δουλειά. Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο, σπιτικό σπρέι για το ξεσκόνισμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία

.

Ένα κλιματιστικό είναι η καλύτερη επένδυση για εσάς και τους δικούς σας. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

10 Σίγουροι Τρόποι για να Διώξετε τις Άσχημες Μυρωδιές από το Σπίτι

.

Διαβάστε διάφορα tips για να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές και να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει πάντα... φρεσκάδα και καθαριότητα.

5 Πράγματα που Μπορείτε να τα Πετάτε στην Ανακύκλωση!

.

Κι όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από το χαρτί που χωράνε...στον κάδο της ανακύκλωσης.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαρίστε την Κουζίνα Χωρίς Χημικά και Κάντε Καλό στο Περιβάλλον και την Υγεία σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Tips για να Γλιτώσετε Χρήματα από τον Θερμοσίφωνα!