Πάγκος κουζίνας από χαλαζία

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Πάγκος κουζίνας από χαλαζία

Ο χαλαζίας είναι μια εξαιρετική επιλογή, ανθεκτικότητας και αισθητικής, για τον πάγκο της κουζίνας σας με εγγυημένα αποτελέσματα. 

Οι επιφάνειες από χαλαζία είναι τεχνητές πλάκες, οι οποίες αποτελούνται σε ποσοστό 95% περίπου από θραύσματα χαλαζιακού πετρώματος εμπλουτισμένα με ρητίνες για να δημιουργείται ένα συμπαγές κράμα. Οι επιφάνειες του χαλαζία είναι πολύ ανθεκτικές και σκληρές, γεγονός το οποίο του δίνει ισχυρό πλεονέκτημα ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επιφάνειες με σκληρή χρήση, όπως είναι ο πάγκος κουζίνας, ο οποίος ταλαιπωρείται καθημερινά.

Ισχυρά πλεονεκτήματα ενός πάγκου από χαλαζία είναι η αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή προστασία και η χαμηλή έως μηδενική απορροφητικότητα η οποία συνοδεύει το υλικό αυτό. Εκτός από την κουζίνας ενός σπιτιού, λόγω των ιδιοτήτων αυτών, χρησιμοποιείται στο έπιπλο του μπάνιου και σε επαγγελματικούς χώρους όπου απαιτείται αντοχή στη χρήση, υγιεινή και καθαριότητα.

Γενικά ένας πάγκος από χαλαζία είναι πιο ακριβός από ό,τι ένας από φυσική πέτρα (μάρμαρο, γρανίτης κ.λπ.), καθώς οι πλάκες χαλαζία παρασκευάζονται σε μικρότερες διαστάσεις κι έτσι για την κατασκευή ενός πάγκου κουζίνας χρειάζονται πολλές πλάκες. Και γιατί οι παραγωγοί δεν κατασκευάζουν τις επιφάνειες του χαλαζία σε μεγαλύτερες διαστάσεις; Οι πλάκες αυτές κατασκευάζονται έπειτα από υποβολή σε υψηλές θερμοκρασίες και οι πλάκες με μεγαλύτερες διαστάσεις κατά τη διαδικασία αυτή σκεβρώνουν.

Επιφάνειες χαλαζία παρασκευάζονται από πολλές εταιρείες, όπως Quarella, Zodiaq, Samsung, Caesarstone, Iktinos Marmaron κ.λπ. Οι επιφάνειες χαλαζία προσφέρουν ομοιόμορφα μοτίβα από τις φυσικές πέτρες και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές χρώματος με τις οποίες μπορούν να επιτευχθούν πολύ δημιουργικά σχέδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 τρόποι να δείτε την κουζίνα σας με άλλα μάτια

.

Χρήσιμες συμβουλές και απλές ιδέες ανανέωσης σας αποκαλύπτουν πώς η κουζίνα σας μπορεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο ρόλο της.

Η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση της Κουζίνας Είναι Αυτή!

.

Οι πάγκοι από χαλαζία είναι το νέο τρεντ στην κουζίνα μας.

Γρανίτης Vs Χαλαζίας: Τι να Επιλέξετε για τον Πάγκο της Κουζίνας

.

Η διαδικασία επιλογής δεν είναι δύσκολη είναι όμως σίγουρα σημαντική.

Οι πιο Ιδιαίτεροι Πάγκοι Κουζίνας που Έχετε Δει!

.

Πάρτε μια ιδέα από το τι κυκλοφορεί στην αγορά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: 3 tips για chic & simple διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ενα κουτί για όλες τις δουλειές