Διαλέξτε σωστά μπαταρία μπάνιου

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Διαλέξτε σωστά μπαταρία μπάνιου

Από τα χαμάμ ή τις φυσικές πηγές, η τεχνολογία στις μέρες μας έφτασε σε τελειοποιημένα μοντέλα μπαταρίας που μας κάνουν να τις βλέπουμε με άλλο μάτι.

Συνήθως  αγοράζει κανείς μπαταρία είτε για ένα καινούργιο σπίτι είτε σε μια ανακαίνιση είτε εξαιτίας μιας βλάβης η οποία χρειάζεται επισκευή.

Παρότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έχουν σαφώς πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με  τις παλαιότερες, μερικές είναι καλύτερες.

Επιλέξτε εκείνες που είναι κατασκευασμένες από χαλκό ή μπρούντζο, διότι εκτός από όμορφη εμφάνιση και απόδοση έχουν και διάρκεια. Επίσης, οι σημερινές μπαταρίες μπάνιου κάνουν κάτι παραπάνω από το να κανονίζουν την ένταση της ροής του νερού. Αν και στο μπάνιο η επιλογή στηρίζεται κυρίως στο στυλ, π.χ. μοντέρνο ή κλασικό, τις περισσότερες φορές  η μπαταρία μπάνιου συνδυάζεται με τα αξεσουάρ (κρεμάστρες για τις πετσέτες, θήκη για το χαρτί υγείας, κρεμάστρες για τα μπουρνούζια), με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο ως προς την αισθητική του χώρου.

Όταν επιλέγετε καινούργια μπαταρία μπορείτε να αλλάξετε στυλ, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνετε στις ίδιες διαστάσεις, διαφορετικά θα πρέπει να αντικαταστήσετε και νιπτήρα προκειμένου να ταιριάζει στη νέα εγκατάσταση. Οι σωλήνες ενός υδραυλικού δικτύου μπορεί να διαφέρουν, αλλά οι πιο κοινές διαστάσεις είναι των 3/8 και ½ ίντσας. Το υλικό της εγκατάστασης μπορεί να διαφέρει επίσης, αλλά συνήθως είναι από πλαστικό ή χαλκό.
Μόλις βρείτε τις διαστάσεις και τον τύπο της εγκατάστασης στο μπάνιο σας καλύτερα να κλείσετε την παροχή του νερού και να πάρετε τα κομμάτια στο τοπικό κατάστημα υδραυλικών για να βρείτε την μπαταρία που ταιριάζει στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αν δεν υπαρχει κάποια περιπλοκότητα στην εγκατάσταση, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπαταρία εύκολα μόνοι σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα κατάλληλα εργαλεία, σωστή κρίση και λίγο χρόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι  διατάξεις των υδραυλικών συστημάτων επιτρέπουν να αντικαταστήσετε μοντέλα των δύο υποδοχών με μπαταρίες που διαθέτουν μία υποδοχή. Αν ανησυχείτε για τις τρύπες που θα μείνουν στο νεροχύτη ή στο νιπτήρα, οι μπαταρίες μονής υποδοχής διατίθενται με τάπα για κάλυψη.

Συνήθως η αιτία μιας διαρροής είναι η ελαττωματική ροδέλα. Μια λύση είναι να εγκαταστήστε μπαταρία που δεν χρειάζεται ροδέλα. Αγοράστε μια μπαταρία με κεραμικό δίσκο. Με αυτές τις μπαταρίες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αντικατάσταση λόγω φθοράς ή ελαττωματικής ροδέλας. Η ενιαία κατασκευή τους δίνει μεγαλύτερη σιγουριά και καλύτερη λειτουργία.

Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείτε τις διαρροές που οφείλονται στις ροδέλες. Προσφέρονται επίσης σε ενιαία μορφή και δεν χρειάζονται συναρμολόγηση. Λιγότερα κομμάτια σημαίνει και λιγότερες πιθανότητες ζημιάς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι Μεγαλύτερες Διακοσμητικές Τάσεις για το Μπάνιο του 2022

.

Κάντε το μπάνιο σας μοντέρνο υιοθετώντας αυτές τις νέες τάσεις!

10 Ιδέες που Είναι Σίγουρο πως θα Απογειώσουν το Μπάνιο σας

.

Εμπνευστείτε από αυτές τις ιδέες και δώστε στο μπάνιο σας ξεχωριστό χαρακτήρα!

To Κόλπο που θα κάνει Αστραφτερές τις Βρύσες και τους Νεροχύτες σας σε 1 Λεπτό!

.

Αυτό είναι το πιο τέλειο tip για να κάνετε τους νεροχύτες και τις βρύσες να λάμψουν!

Μπάνιο: Μυστικά για να Εξοικονομήσετε Περισσότερο Αποθηκευτικό Χώρο

.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές εύκολες λύσεις και πάνω απ’ όλα οικονομικές έτσι ώστε να οργανώσετε το χώρο του μπάνιου δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα δυνατά ζευγάρια της διακόσμησης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η γεωμετρία μπαίνει στη διακόσμηση