Ένας τοίχος με προσωπικότητα

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ένας τοίχος με προσωπικότητα

Έχετε σκεφτεί ότι ένας τοίχος δεν χρειάζεται να είναι βαρετός; Υπάρχουν τεχνικές για να επιτύχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα και να κάνετε τον τοίχο σας να ξεχωρίζει.

Υφή Καθορίζει την τελική εικόνα του χρώματος που επιλέξατε. Στις μέρες μας μεταλλική όψη, σουέντ, μετάξι ή ακόμη και απομίμηση πέτρας μπορείτε να τις επιτύχετε με τη μικρότερη φασαρία επιλέγοντας απλώς το κατάλληλο βερνίκι.

Αν, μάλιστα, αποφασίσετε να δοκιμάσετε εσείς οι ίδιοι – με τα χεράκια σας – αυτά τα εφέ, δεν έχετε παρά να διαλέξετε τα κατάλληλα σύνεργα. Με τα σφουγγάρια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από τα ευκολότερα και πιο γνωστά διακοσμητικά φινιρίσματα. Ρίξτε στον ειδικό δίσκο το χρώμα και βυθίστε μέσα το σφουγγάρι (τα φυσικά είναι τα καλύτερα). Στραγγίξτε το καλά να μην τρέχει το χρώμα και αρχίστε να το πιέζετε απαλά επάνω στον τοίχο.

Εναλλακτικά διαγράφετε κύκλους με το σφουγγάρι επάνω στον τοίχο. Κάθε φορά που θα ξαναπερνάτε από το ίδιο σημείο, διαγράφετε μεγαλύτερο κύκλο ενώνοντάς τον με τους διπλανούς, έτσι ώστε στο τέλος να ενσωματωθούν όλοι μαζί σε έναν.

Με ύφασμα υπάρχουν δύο μέθοδοι φινιρίσματος: Με τη μία μέθοδο βάζετε το χρώμα και με την άλλη μέθοδο βγάζετε το χρώμα. Για το πρώτο περνάτε τον τοίχο με το χρώμα που έχετε επιλέξει για βάση και στη συνέχεια με τις λωρίδες υφάσματος που έχετε κόψει περνάτε το δεύτερο. Πώς; Κρατάτε το ύφασμα στην παλάμη σας – μην το αφήνετε να εξέχει γιατί οι άκρες θα σύρονται στον τοίχο –, το βουτάτε στην μπογιά και αρχίζετε να βάφετε κάνοντας κυκλικές κινήσεις – σαν αυτές που κάνετε για να καθαρίσετε τον τοίχο.

Με τη δεύτερη τεχνική, περνάτε και το δεύτερο χρώμα κανονικά και με τη βοήθεια ενός μεγάλου πανιού (όχι λωρίδες), το οποίο απλώνετε ανοιχτό επάνω στον τοίχο, αρχίζετε να αφαιρείτε την μπογιά με μεγάλες κυκλικές κινήσεις. Αλλάζετε πανί, όταν γεμίσει μπογιά και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει σωστά (δεν αφαιρεί δηλαδή την επιθυμητή ποσότητα μπογιάς).

Τip: Κόψτε τα υφάσματα με ψαλίδι, μην τα σκίσετε γιατί τα ξέφτια κολλάνε στον τοίχο και χαλάνε το φινίρισμα.

Υπό πίεση Με αυτή την τεχνική η υφή του τοίχου μοιάζει με δέρμα. Αφού περάσετε, λοιπόν, και το δεύτερο χέρι μπογιάς καλύπτετε τον τοίχο με μεγάλα φύλλα πλαστικής μεμβράνης (αυτή για τα τρόφιμα), την πιέζετε καλά με το χέρι σας και στη συνέχεια την αφαιρείτε – χωρίς να τη σύρετε. Είστε έτοιμοι;

Extra Οι καλλιτέχνες της οικογένειας είναι πάντα τα παιδιά. Αφήστε τα να εκφραστούν δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα με πολύχρωμες κιμωλίες σε έναν τοίχο του υπνοδωματίου τους βάφοντάς τον με μπογιά για μαυροπίνακα.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε το φύλλο μιας ντουλάπας ή ένα πάνελ που απλώς θα κρεμάσετε στον τοίχο ή πίσω από την πόρτα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Projects που θα Μεταμορφώσουν το Σπίτι σας Μόνο με Χρώμα

.

Ανανεώστε τον χώρο σας με χρώμα, ακολουθώντας αυτά τα projects.

Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε με τα Ποτήρια Κρασιού που δεν Χρησιμοποιείτε πια

.

Έξι λόγοι για να βγάλετε τα ποτήρια του κρασιού από το ντουλάπι.

Χρώμα VS ταπετσαρία

.

Το ένα με άπειρες δυνατότητες χρωματικών συνδυασμών, το άλλο με πλούσια μοτίβα για να υιοθετήσετε το στυλ που σας αρέσει. Διαβάστε και αποφασίστε: Να κολλήσω ή να βάψω; Αυτά είναι τα μεγάλα... διλήμματα.

Πριν Ξεκινήσετε να Βάφετε το Σπίτι σας Δείτε Αυτά τα 5 Ιδιοφυή Tips

.

Αν τα... βαψίματα είναι στα άμεσα σχέδιά σας τότε χρησιμοποιήστε αυτά τα tips που σίγουρα θα σας γλιτώσουν χρόνο και κόπο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα μυστικά της σοφίτας