"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

 Η φίλη μας Ελένη Θεοδώρου, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: “Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Μία από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων χρόνων είναι το mix 'n' match διαφορετικών ξύλων και χρωματισμών. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την ιδέα προς όφελος του χώρου σας, ώστε να μπορέσει να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και να δείχνει πάντα φωτεινός και φυσικά ευρύχωρος.

Επίσης, δείτε την εσωτερική σκάλα του σπιτιού σαν ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο, βασικό βέβαια, αλλά μην προσπαθείτε απαραίτητα να την κάνετε "σετ" με το καθιστικό σας ή τους επάνω χώρους του σπιτιού, διότι αυτή ακριβώς είναι η χρήση: συνδέει διαφορετικούς χώρους και λειτουργίες.

Ένας ανοιχτόχρωμος δρυς είναι μία πολύ καλή πρόταση, διότι δεν θα κλείσει οπτικά τον χώρο και είναι ένα πολύ ευκολοσυνδύαστο υλικό με πάρα πολλούς τόνους. Έτσι, κοιτάζοντας το δειγματολόγιο μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τόνο, δηλαδή είτε έναν που να γκριζίζει λίγο ή έναν πιο μπεζ. Τέλος, τα λευκά έπιπλα δεν έχουν έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς ταιριάζουν τέλεια με τις ανοιχτές αποχρώσεις του δρυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"

.

Η φίλη μας Εύη Γεωργοπούλου, από τα Πατήσια, ρωτάει: "Το εξοχικό μου είναι ένας χώρος 30 τ.μ. με ενιαίους χώρους. Έχω βάψει όλους τους τοίχους σε ένα υπόλευκο χρώμα και στην "περιοχή" του καθιστικού έβαλα μια μπορντούρα από ανάγλυφο φελιζόλ (απομίμηση γύψινων), από εκεί και κάτω το έβαψα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τι χρώματα να επιλέξω για τα έπιπλα και τη διακόσμηση, τα οποία να είναι χαρούμενα";

Ποια Χρώματα Κάνουν το Υπνοδωμάτιο να Δείχνει Μεγαλύτερο

.

Aν ετοιμάζεστε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο με στόχο να το κάνετε να δείχνει πιο φωτεινό και πιο μεγάλο, τότε δείτε ποιες είναι οι πιο κατάλληλες αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε. 

«Πώς μπορώ να διακοσμήσω τον χώρο γύρω από έναν μαύρο καναπέ;»

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας, Ελένη Φωτίου, από την Κύπρο.

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

.

«Στο υπνοδωμάτιό μου ο ένας τοίχος, είναι βαμμένος με κόκκινο χρώμα... Το δερμάτινο κρεβάτι είναι μαύρο όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα... Τι άλλα χρώματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ σε μαξιλάρια; Τι μπορώ να βάλω στον κόκκινο τοίχο για να τον διακοσμήσω»;

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"