Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

Όλες οι κατοικίες – ακόμα και οι καλύτερες – κάποια στιγμή θα χρειαστούν ανακαίνιση, για να εκσυγχρονιστούν από πλευράς ποιότητας διαβίωσης, αισθητικής, λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να νιώθετε άνετα μέσα στο σπίτι σας.

Μια ανακαίνιση απαιτεί μια σειρά από συσχετιζόμενες εργασίες με συγκεκριμένους στόχους, όπως η τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών και των περιορισμών κόστους, χρόνου και ποιότητας. Τα στάδια των εργασιών για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι:

  • Αξιολόγηση της κατάστασης σύμφωνα και με τα αρχιτεκτονικά σχέδια.
  • Καταγραφή ζημιών από χρήση, κατάστασης δικτύων εξυπηρέτησης (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρικά) και τρόποι αποκατάστασης.
  • Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει η αποκομιδή των άχρηστων υλικών, δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων μεταφοράς των υλικών.
  • Βιοκλιματικός σχεδιασμός: Αρχιτεκτονικές ιδέες, εργασίες, υλικά, κόστος.
  • Δείτε αν μπορείτε να προχωρήσετε και σε ενεργειακή αναβάθμιση βελτιώνοντας ή τοποθετώντας μόνωση, ηλιακά συστήματα για ψύξη-θέρμανση, συστήματα σκίασης, εγκατάσταση φυσικού αερίου.
  • Αν συνεργαστείτε με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές για την ανακαίνιση, φροντίστε να υπογράψετε μαζί τους ένα είδος ιδιωτικού συμφωνητικού. Εκεί θα αναγράφεται η γενική περιγραφή του έργου, το ονοματεπώνυμο του ανάδοχου του έργου και το δικό σας σαν ιδιοκτήτη.
  • Επίσης οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του κατασκευαστή απέναντι στον ιδιοκτήτη και τα χρονικά όρια παράδοσης.
  • Η πλήρης τεχνική περιγραφή του έργου, με λεπτομερή καταγραφή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε μέρος του έργου (π.χ. στους τοίχους, τις οροφές, τα κουφώματα, τις εγκαταστάσεις κ.λπ.) και επισυνάπτονται τα σχέδια και οι μελέτες του έργου.
  • Τέλος, αναγράφεται το συνολικό τίμημα του έργου, η προκαταβολή και οι επί μέρους πληρωμές με βάση την πρόοδο εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρώμα VS ταπετσαρία

.

Το ένα με άπειρες δυνατότητες χρωματικών συνδυασμών, το άλλο με πλούσια μοτίβα για να υιοθετήσετε το στυλ που σας αρέσει. Διαβάστε και αποφασίστε: Να κολλήσω ή να βάψω; Αυτά είναι τα μεγάλα... διλήμματα.

Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα

.

Οι περισσότεροι δεν τους δίνουν μεγάλη σημασία, αλλά τα πόμολα είναι αυτά που θα αλλάξουν με μία κίνηση την εικόνα της πόρτας σας. Ορίστε πως θα κάνετε μόνοι σας αυτήν την επέμβαση.

Έξυπνες Χρήσεις της Κρεμάστρας που δεν Είχατε Σκεφτεί Μέχρι Σήμερα

.

Όχι μία, αλλά 7 ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να βγάλετε τις κρεμάστρες από την αφάνεια και να τις μεταμορφώσετε σε χρηστικά και όμορφα αντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο σας μία πινελιά πρωτοτυπίας.

Τα μυστικά της σοφίτας

.

Αν σας αρέσει η ιδέα ενός δωματίου το οποίο θα βρίσκεται ψηλά, στη στέγη του σπιτιού σας, δείτε πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να φτιάξετε μια σοφίτα.

Οικονομικές λύσεις για την κατασκευή πισίνας

.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας πισίνα με προσιτές λύσεις οικονομικά και περιβαλλοντολογική ευαισθησία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα μυστικά της σοφίτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τσιμεντόλιθοι και... διακόσμηση!