Eλληνικό παραδοσιακό ή γαλλική εξοχή;

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Eλληνικό παραδοσιακό ή γαλλική εξοχή;

Δεν έχετε αποφασίσει αν προτιμάτε το στυλ της γαλλικής εξοχής ή το ελληνικό παραδοσιακό φολκλόρ; Βρείτε πού ανήκετε και υιοθετήστε το με έξυπνες συμβουλές.

Σας αρέσουν, για παράδειγμα, τα παραδοσιακά κομμάτια, αλλά δεν θέλετε να χάσετε την άνεσή σας; Προσπαθήστε να συνδυάσετε παλιά με σύγχρονα στοιχεία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χάνεται η πηγή της έμπνευσης αλλά να είναι άνετο το αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε ό,τι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε από το χρώμα στις πόρτες και στα παράθυρα, στα έπιπλα, στα υφάσματα αλλά και τα χρώματα ή τα υλικά τα οποία περιβάλλουν το σπίτι σας. Μην ξεχνάτε ότι για να δείχνει ένα σπίτι οικείο, δικό σας και... αληθινό, πρέπει να αντανακλά ένα αληθινό σκηνικό μέσα στο οποίο ζουν άνθρωποι και όχι αψεγιάδιαστες σελίδες περιοδικού.

Τα χρώματα, ακόμα και στα πορτοπαράθυρα, είναι βασικός σύμμαχος του στυλ.

Τα χρώματα, ακόμα και στα πορτοπαράθυρα, είναι βασικός σύμμαχος του στυλ.

Το παραδοσιακό στυλ είναι από τις πιο ζεστές διακoσμητικές προτάσεις, δεδομένου ότι όλοι σχεδόν έχουν μια επαφή με ένα χωριό, σε νησί ή σε βουνό, είναι σχετικά εύκολο να βρείτε τις αναφορές που μπορείτε να υιοθετήσετε. Οι μνήμες χαράσσονται και είναι αυτές που θα χρειαστεί να ανασύρετε ώστε να μπορέσετε να αναπαράγετε το συγκεκριμένο στυλ.

Το παραδοσιακό στυλ δεν πρέπει να γίνεται συνώνυμο του κλασικού ή του βαρετού. Επίσης δεν σημαίνει μικροί χώροι, ξύλα και βαριά υφάσματα. Δεν λέμε ότι αυτά δεν υπάρχουν, αλλά ότι μπορείτε να τα διαχειριστείτε. Τα υλικά είναι εκείνα που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του χώρου, συνεπώς η ανοιχτόχρωμη πέτρα και τα ανοιχτόχρωμα ξύλα συνδυασμένα με αραχνοϋφαντα ελαφρά υφάσματα δεν κάνουν κλειστοφοβικό ακόμα κι ένα μικρό χώρο.

Πέτρα, ξύλο, τερακότα και άλλα αδρά υλικά προσδιορίζουν το στυλ, χωρίς να γίνεται απαραίτητα μουντό.

Πέτρα, ξύλο, τερακότα και άλλα αδρά υλικά προσδιορίζουν το στυλ, χωρίς να γίνεται απαραίτητα μουντό.

Γαλλική εξοχή
Το γαλλικό στυλ μπορεί να το υιοθετήσετε αναμειγνύοντας αντικείμενα με διαφορετικά μοτίβα, τα οποία όμως να παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα υφάσματα με μικρά floral μοτίβα μαζί με σκουρόχρωμες ρουστίκ λεπτομέρειες, επίχρυσα ή μπρούτζινα φωτιστικά – κοντινότερα ίσως στο αγγλικό country style–, τα οποία όμως μαζί με την ξερολιθιά και την τερακότα αναπαράγουν εύκολα τα στοιχεία της υπαίθρου στη Νότια Γαλλία.

φδσφασ

Μια πιο ανάλαφρη εκδοχή του γαλλικού στυλ, με λευκά και off white, δείχνει αμέσως πιο μοντέρνο.

Αν υιοθετήσετε μια πιο μοντέρνα λογική, λιγότερο υπερβολική και επιτηδευμένη, θα διαπιστώσετε ότι τα δύο στυλ δεν είναι τόσο αντίθετα όσο νομίζετε, καθώς κυριαρχούν τα φυσικά υλικά και τα ζεστά χρώματα.

Το ποια ακριβώς χρωματική παλέτα θα διαλέξετε, έχει σχέση με την περιοχή ακριβώς που βρίσκεστε και τα ήδη υπάρχοντα σπίτια μπορούν να σας οδηγήσουν στους συνδυασμούς. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις,  ένα σπίτι αυτού του στυλ θα μπορούσε να βρίσκεται στα Δωδεκάννησα.

Το εξωτερικό μέρος του σπιτιού, κήπος, αγρόκτημα κ.λπ., μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο αν αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο χωρίς απαραίτητα να ξοδέψετε χρήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Υπέροχοι Τρόποι για να Βάλετε τη Γεωμετρία στη Διακόσμησή σας!

.

Δε χρειάζεται να είστε ο Ευκλείδης για να λύσετε σωστά τις ασκήσεις... διακόσμησης και να κάνετε τη γεωμετρία το αγαπημένο σας μάθημα!

Μεγαλώστε τη Γκαρσονιέρα: 7 Υπέροχες Ιδέες που θα Διπλασιάσουν τον Χώρο σας

.

Προτού αρχίσετε να ψάχνετε για νέα στέγη, δοκιμάστε τα trick που σας προτείνουμε και θα δείτε τη γκαρσονιέρα σας να "μεγαλώνει"!

16 Διακοσμητικά Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε Μέσα στο 2016! (Μέρος Β’)

.

Αυτά τα 16 ρίσκα θα κάνουν το 2016 μια πιο όμορφη χρονιά για το σπίτι σας!

7 Τρόποι για να Κάνετε την Απλή Διακόσμηση Ακόμα Καλύτερη!

.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να βελτιώσετε την απλή διακόσμηση χωρίς να την φορτώστε χωρίς λόγο.

Αυτά Είναι τα πιο Σημαντικά Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε και δεν το Καταλαβαίνετε!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε με μικρές διορθωτικές κινήσεις.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καναπέδες που στέκονται στο ύψος τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: 3 tips για chic & simple διακόσμηση