Αυτά τα Έπιπλα θα Μεγαλώσουν το Καθιστικό σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Αυτά τα Έπιπλα θα Μεγαλώσουν το Καθιστικό σας

Τις περισσότερες φορές τα έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο καταλαμβάνουν όλο τον χώρο με αποτέλεσμα να τον «πνίγουν». Αλλά ακόμη και μεγαλύτεροι χώροι που είναι γεμάτοι με έπιπλα, δείχνουν πιο μικροί από όσο είναι στην πραγματικότητα. Ακολουθούν συμβουλές για την επιλογή επίπλων με τα οποία δεν θα έχετε αυτό το αποτέλεσμα:

1. Σε γενικές γραμμές, αποφύγετε τα «παραγεμισμένα» έπιπλα που μπορεί να είναι πολύ άνετα, αλλά είναι εκτός κλίμακας σε ένα μικρό καθιστικό, με τον όγκο τους να «μπουκώνει» τον χώρο.

thehomeissue_xwros

Σε έναν μικρό χώρο αποφύγετε τα παραγεμισμένα έπιπλα.

2. Διαλέξτε «έξυπνα» έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Τραπέζια με συρτάρια, καναπέδες που γίνονται κρεβάτια και έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο βάζουν τάξη και γλιτώνουν πολύ χώρο.

3. Τραπέζια, τραπεζάκια και γραφεία που μεγαλώνουν και μικραίνουν ανάλογα με τις ανάγκες σας είναι ιδανικά.

8 Πράγματα που Χρειάζεται Κάθε Μικρός Χώρος

4. Κρατήστε τις γραμμές όσο πιο απλές και μίνιμαλ γίνεται. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο περίτεχνα είναι τα αντικείμενά σας, τόσο ο χώρος δείχνει πιο μικρός.

f

Προτιμήστε έπιπλα που μεγαλώνουν και μικραίνουν και πάλι καθώς αυτές θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολύ χώρο.

5. Τοποθετήστε τα μεγάλα έπιπλα στους τοίχους και όχι στο κέντρο του δωματίου.

6. Το μέγεθος των επίπλων πρέπει να είναι αρμονικό με το μέγεθος του δωματίου. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο μικρά τα έπιπλα, τόσο μεγαλύτερος θα φαίνεται ο χώρος, εκτός και αν τοποθετήσετε πολλά μικρά έπιπλα οπότε ο χώρος θα δείχνει μικρότερος λόγω των πολλών αντικειμένων που «μπερδεύουν» οπτικά.

7. Μην τοποθετείτε έπιπλα στους διαδρόμους κίνησης. Κρατήστε «καθαρή» την εικόνα και ανοιχτούς τους διαδρόμους.

8. Φροντίστε τα περισσότερα κομμάτια να είναι σε ανοιχτούς και παραπλήσιους με τους τοίχους και τα υφάσματα χρωματισμούς. Ακόμη και τα μεγαλύτερα έπιπλα θα «χαθούν» με αυτόν τον τρόπο.

9. Αν κάποια έπιπλα είναι πολύ ψηλά, θα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει πιο κοντός. Αποφύγετε τα και φροντίστε να υπάρχει αρκετό κενό ανάμεσα σε αυτά και το ταβάνι.

k

Διαλέξτε πολυθρόνες χωρίς ψηλές πλάτες...

10. Διαλέξτε καναπέδες, πολυθρόνες και καρέκλες χωρίς ψηλές πλάτες και με χαμηλά μπράτσα.

7 Τρόποι για να Γίνει ο Καναπές σας το Κέντρο της Διακόσμησης

11. Ένα πολύ καλό κόλπο είναι το εξής: Τα έπιπλα καλό είναι να έχουν εμφανή πόδια ώστε το κυρίως σώμα τους να μην ακουμπάει στο πάτωμα. Έτσι, και δεν θα εμποδίσουν το μάτι να «διαβάσει» το πάτωμα, και θα αφήνουν το φως να περνάει από κάτω, δημιουργώντας την αίσθηση του πολύ μεγαλύτερου χώρου!

7 Λάθη που Kαταστρέφουν το Ξύλινο Πάτωμα σας

thehomeissue_spiti01

Προτιμήστε λίγα και μεγάλα έπιπλα από πολλά και μικρά. 

12. Τα ξύλινα τραπέζια και τα χαμηλά τραπέζια μέσης (coffee tables) είναι ελκυστικά σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, αλλά κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος, καλύπτοντας πολύτιμο χώρο του πατώματος. Επιλέξτε γυάλινα τραπέζια για να μεγαλώσετε την αίσθηση του χώρου. Όταν το πάτωμα είναι ορατό μέσα από τα τραπέζια, τα έπιπλα δεν μειώνουν την αίσθηση του μεγέθους του χώρου!

13. Ανοίξτε τις κουρτίνες του καθιστικού έτσι ώστε να μπαίνει στον χώρο το φυσικό φως του ήλιου. Έτσι το σαλόνι σας θα δείχνει πολύ μεγαλύτερο.

14. Βάλτε στο καθιστικό σας λίγα και μεγάλα έπιπλα για να δείχνει πιο τακτοποιημένο και λιγότερο παραγεμισμένο. Μπορεί τα μικρά έπιπλα να μην πιάνουν πολύ χώρο αλλά αν έχετε πολλά από αυτά το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που επιθυμείτε.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

.

Τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει πιο όμορφη διακόσμηση από αυτήν που μας θυμίζει διακοπές, πλοία στο Αιγαίο και το Ιόνιο και όμορφες καταγάλανες παραλίες.

Χαλαρωτικά Σαλόνια με Υπέροχους, Μοντέρνους Καναπέδες

.

Τα πιο όμορφα σαλόνια με τους πιο εντυπωσιακούς καναπέδες είναι εδώ!

Καναπές και Πολυθρόνα: ο Απόλυτος Οδηγός

.

Οι διαφορετικοί τύποι καναπέ και πολυθρόνας όχι μόνο έχουν την δική τους ορολογία, αλλά προορίζονται και για διαφορετικές χρήσεις. Δείτε τον οδηγό που ακολουθεί για όλα όσα πρέπει να ξέρετε ωστέ να αποφασίστετε ποιο είναι το κατάλληλο κάθισμα για τον δικό σας χώρο.

Η Martha Stewart σας Αποκαλύπτει τα Μεγάλα Λάθη Διακόσμησης που Κάνετε στο Σαλόνι σας

.

Αυτά τα λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας μάλλον δεν τα είχατε φανταστεί.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανακαίνιση Καθιστικού: 4 Πριν και Μετά Περιπτώσεις που θα σας Εντυπωσιάσουν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φρυγανιέρα: Έτσι θα την Καθαρίσετε Πραγματικά
More in ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ, ΣΠΙΤΙ
Close