Καθαρίστε Σωστά με τα πιο Σημαντικά "Εργαλεία" του Σπιτιού

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Καθαρίστε Σωστά με τα πιο Σημαντικά

Η σκούπα, η σφουγγαρίστρα, ο κουβάς και το κοντάρι είναι 4 από τα πιο σημαντικά εργαλεία καθαρισμού του σπιτιού μας γι’ αυτό και κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να έχει μόνο ένα από το καθένα. Η σωστή τους χρήση όχι μόνο αυξάνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων αλλά το καθάρισμα είναι πιο υγιεινό και πολύ πιο αποτελεσματικό.

Σκούπα Επιλέξτε τις σκούπες σας σύμφωνα με το χώρο για τον οποίο προορίζονται. Για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού -και ιδιαίτερα αν έχετε ξύλινο πάτωμα- προτιμήστε μια σκούπα με μαλακή τρίχα που είναι αντιστατική και απορροφά περισσότερη σκόνη. Για τους εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, βεράντες, αυλές, ταράτσες) χρειάζεστε μια σκούπα με πιο σκληρή και ανθεκτική τρίχα. Βέβαια, υπάρχει και η σκούπα Scotch-Brite™ Double Action που είναι διπλής δράσης. Οι γκρι τρίχες, πιο παχιές και ανθεκτικές, μαζεύουν τα σκουπίδια, ενώ οι τρίχες με το μαύρο χρώμα μαζεύουν το χνούδι και τη σκόνη.

thehomeissue_simantikaergaleia01

Σκούπα Scotch-Brite™ με μαλακή τρίχα για εσωτερικούς χώρους και σκούπα Scotch-Brite™ με σκληρή τρίχα για εξωτερικούς χώρους.

thehomeissue_simantikaergaleia02

Σκούπα Scotch-Brite™ Double Action κατάλληλη για όλα τα δάπεδα.

Και η σκούπα θέλει το καθάρισμά της Καθαρίστε τη σκούπα σας αλλά και το κοντάρι με υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα φορέστε γάντια και βγάλτε από τις τρίχες της σκούπας σας όλες τις σκόνες και τις βρομιές που έχουν συσσωρευτεί. Στη συνέχεια βάλτε σε έναν κουβά ζεστό νερό και προσθέστε 1/2 φλ. απορρυπαντικό σε σκόνη. Βάλτε μέσα τη σκούπα και αφήστε την για μια ώρα. Αμέσως μετά βγάλτε την από τον κουβά, ξεπλύντε την και αφήστε τη να στεγνώσει καλά. Προτιμήστε το στέγνωμα να γίνεται πάντα κάτω από τον ήλιο, ο οποίος σκοτώνει όσα μικρόβια έχουν απομείνει στην σκούπα σας.

Σφουγγαρίστρα Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε μία σφουγγαρίστρα για όλο το σπίτι. Όπως και με τις σκούπες έτσι και οι σφουγγαρίστρες πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν. Αν, για παράδειγμα, πρέπει να σφουγγαρίζετε μεγάλες επιφάνειες ή επιφάνειες που δεν είναι λείες (εξωτερικοί χώροι του σπιτιού) τότε χρειάζεστε μια σφουγγαρίστρα που να αντέχει στη σκληρή χρήση. Στους εσωτερικούς χώρους -που για ένα σωστό σφουγγάρισμα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί καλά η σκόνη- η σφουγγαρίστρα μικροϊνών είναι κάτι παραπάνω από ιδανική γιατί έχει διπλή χρήση. Μπορεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί βρεγμένη για να σφουγγαρίσετε αλλά και στεγνή για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε το πάτωμά σας χωρίς τη προσθήκη νερού ή απορρυπαντικού!

thehomeissue_simantikaergaleia03

Σφουγγαρίστρα Scotch-Brite™ Clik-Clak μεγάλης απορροφητικότητας, σφουγγαρίστρα Scotch-Brite™ Max με μεγάλη αντοχή και σφουγγαρίστρα Scotch-Brite™ Ultra για εξωτερικούς χώρους.

thehomeissue_simantikaergaleia04

Η σφουγγαρίστρα μικροϊνών Scotch-Brite™ είναι πολύ απορροφητική καθώς απορροφά σχεδόν 7 φορές το βάρος της!

Σφουγγαρίστρα χωρίς μυρωδιές Αφαιρέστε τη σφουγγαρίστρα σας από το κοντάρι και τοποθετήστε την στο πλυντήριο. Στην ίδια πλύση βάλτε τα πανάκια που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του σπιτιού. Επιλέξτε πλύση υψηλής θερμοκρασίας και μην βάλετε μαλακτικό. Πλύντε τη σφουγγαρίστρα με το απορρυπαντικό που πλένετε και τα ρούχα σας και μόλις ολοκληρωθεί η πλύση απλώστε τη σφουγγαρίστρα για να στεγνώσει εντελώς στον ήλιο.
Αν δεν θέλετε να βάλετε τη σφουγγαρίστρα σας στο πλυντήριο μπορείτε να την καθαρίσετε μόνοι σας βάζοντας σε έναν κουβά 8 φλ. ξίδι και 6 φλ. ζεστό νερό. Βουτήξτε μέσα τη σφουγγαρίστρα στο μείγμα που φτιάξατε και αφήστε την μέσα για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύντε την και απλώστε την στον ήλιο για να στεγνώσει.

Κουβάς Όσο σημαντική είναι η σφουγγαρίστρα για ένα σωστό και αποτελεσματικό σφουγγάρισμα άλλο τόσο είναι και ο κουβάς. Το να μπορείτε να στύψετε καλά τη σφουγγαρίστρα αλλά και να την αφήνετε πάνω στον στίφτη χωρίς να πέφτει είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την ευκολία και την ταχύτητα του σφουγγαρίσματος. Οπότε, επιλέξτε έναν κουβά με εργονομικό στίφτη για να μην αφήνετε καθόλου νερά στο πάτωμα.

thehomeissue_simantikaergaleia05

Ο κουβάς Scotch-Brite™ με εργονομικό στίφτη, έχει ειδική υποδοχή για να στερεώνετε το κοντάρι της σφουγγαρίστρας σας κατά το καθάρισμα.

Κουβάς σαν καινούργιος Φτιάξτε μια μικρή ποσότητα πάστας με 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1 κ.σ. νερό. Χρησιμοποιώντας ένα πανί απλώστε την πάστα εσωτερικά στον κουβά και αφήστε την να «κάτσει» για 30 λεπτά. Ξεπλύντε τον κουβά καλά και έχετε ήδη ξεφορτωθεί τα μικρόβια και τις άσχημες μυρωδιές.

Tip Χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα κοντάρια για τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα των εξωτερικών χώρων και ένα άλλο χρώμα για τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα των εσωτερικών χώρων. Έτσι δεν θα μπορέσετε να τα μπερδέψετε ποτέ αφού θα ξέρετε πως π.χ. τα κίτρινα κοντάρια είναι για έξω και τα μπλε για μέσα στο σπίτι.

Ακολουθήστε τα προϊόντα Scotch-Brite™ στη σελίδα Facebook  για συμβουλές και πολλές εκπλήξεις!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άσχημη Μυρωδιά στην Κουζίνα; Διώξτε την σε 5 Λεπτά!

.

Με αυτό το απλό tip θα εξαφανιστούν όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας.

Ξύλινο Πάτωμα: 5 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!

.

Τέλος στο ταλαιπωρημένο, γδαρμένο ξύλινο δάπεδο.

5 Σίγουρες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα

.

Βρείτε εύκολες και γρήγορες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα του σπιτιού!

Μάθετε Πώς Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

.

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους.

Πώς να Αποθηκεύσετε την Σκούπα και τη Σφουγγαρίστρα σας

.

Εξοικονομήστε χώρο και τοποθετήστε με τάξη τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καθαρίστε τους Πιο Δύσκολους Λεκέδες Από το Χαλί σας Πριν το Φυλάξετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αφαιρέσετε από τα Ρούχα σας Λεκέδες από Φράουλα!