Παρόλο που αυτή η τεχνική στο σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, δεν είναι απαραίτητα η πιο αποτελεσματική. Η συνηθισμένη κίνηση «μπρος-πίσω» καλό είναι να αποφεύγεται.
Το βασικό λάθος σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι η κίνηση είναι πολύ σύντομη και επαναλαμβάνεται μπρος και πίσω. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν το σκούπισμα να γίνεται σε σειρές, με κάθε κίνηση να πραγματοποιείται προς μία κατεύθυνση.
Ξεκινήστε σκουπίζοντας προς τα εμπρός και όταν φτάσετε στο τέλος της γραμμής, κάντε μια πλήρη στροφή 360 μοιρών για να συνεχίσετε στην επόμενη σειρά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Όταν, για παράδειγμα, θέλετε να σκουπίσετε το πάτωμα του σαλονιού αρχίστε να σκουπίζετε μόνο προς τα μπροστά όλο το πάτωμα και έπειτα προς τα πίσω και πάλι όλο το πάτωμα. Έτσι, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφήσετε ίχνος σκόνης ή σκουπιδιού σε καμιά επιφάνεια.
Το ίδιο πρέπει να κάνετε και τους χειμερινούς μήνες όταν σκουπίζετε τα χαλιά σας. Ξεκινήστε σκουπίζοντάς το πρώτα κόντρα στο πέλος του και έπειτα γυρίστε από την ανάποδη και σκουπίστε από την άλλη πλευρά για να επανέλθει και το πέλος στη θέση του.
Έξτρα tips:
1. Μην περιμένετε να γεμίζει η σακούλα της σκούπας σας για να την αδειάσετε ή να την αντικαταστήσετε. Κάποια στιγμή η σκούπα σας θα πάψει να είναι αποτελεσματική και τότε θα είναι αργά. Φροντίζετε να την τσεκάρετε συχνά και να την αλλάζετε όταν είναι γεμάτη κατά τα 2/3.
2. Αποφύγετε τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας με βρώμικο φίλτρο. Δεν είναι αναγκαίο να αλλάζετε το φίλτρο τόσο συχνά όσο τη σακούλα, αλλά εάν παρατηρήσετε ότι το φίλτρο είναι ιδιαίτερα βρώμικο, τότε πρέπει να το αντικαταστήσετε. Κατά κανόνα, αντικαθιστάτε το φίλτρο κάθε έξι μήνες ή αφού αλλάξετε συνολικά έξι σακούλες.
3. Επιπλέον, μην επιτρέπετε στο καλώδιο της σκούπας να τυλίγεται πίσω αυτόματα χωρίς επίβλεψη όταν τελειώσετε με το σκούπισμα. Καλό είναι να το κρατάτε με το χέρι σας μέχρι η σκούπα να το έχει απορροφήσει εντελώς.