7 Περιπτώσεις που δεν Χρειάζεται να Ακολουθήσετε τις Οδηγίες Πλυσίματος στην Ετικέτα των Ρούχων

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

7 Περιπτώσεις που δεν Χρειάζεται να Ακολουθήσετε τις Οδηγίες Πλυσίματος στην Ετικέτα των Ρούχων

Θα γνωρίζετε ήδη πως κάθε ρούχο έχει μια μικρή ετικέτα στο εσωτερικό του όπου αναγράφονται οι οδηγίες πλυσίματος. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως δεν χρειάζεται να τις ακολουθείτε τυφλά σε όλες τις περιπτώσεις.

Μην Καθαρίσετε Ποτέ με Μαγειρική Σόδα Αυτά τα Αντικείμενα!

Οι οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα δίνουν πληροφορίες για τις ίνες του ρούχου, την χώρα προέλευσης και τις οδηγίες συντήρησης και φροντίδας. Υπάρχει όμως ένα μυστικό: πρόκειται απλώς για μια προτεινόμενη μέθοδο αντιμετώπισης που εξασφαλίζει πως το ρούχο δεν θα φθαρεί. Συχνά οι οδηγίες αυτές λαμβάνουν υπόψη τους τις συνθήκες της αγοράς. Για παράδειγμα, κάποιος κατασκευαστής μπορεί να πιστεύει πως οι καταναλωτές προτιμούν το στεγνό καθάρισμα, οπότε πάνω στην ετικέτα μπορεί να αναγράφεται η οδηγία «στεγνό καθάρισμα». Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να εφαρμόσετε το στεγνό καθάρισμα χωρίς να φθαρεί το ρούχο αλλά όχι πως είναι η μόνη ενδεδειγμένη προσέγγιση.

οδηγίες πλυσίματος

Οι οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα δίνουν πληροφορίες για τις ίνες του ρούχου και τις οδηγίες συντήρησης και φροντίδας.

Για να σπάσετε βέβαια τους παραπάνω κανόνες χωρίς συνέπειες για τα ρούχα σας πρέπει να ξέρετε πότε και πώς. Αν στην ετικέτα αναγράφεται ρητά πως πρέπει να αποφύγετε κάτι, τότε ακολουθήστε την οδηγία. Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, δείτε 7 περιπτώσεις όπου μπορείτε να «σπάσετε» τους κανόνες.

Για να Μυρίζει η Τουαλέτα σας Φρεσκάδα και Καθαριότητα…

#1 Όταν θέλετε να δουλέψει το πλυντήριο και όχι… τα χέρια σας Όταν η ετικέτα γράφει «πλύσιμο στο χέρι» συνήθως δεν πειράζει να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Απλώς προτιμήστε τις ελαφριές πλύσεις.

οδηγίες πλυσίματος

Όταν η ετικέτα γράφει «πλύσιμο στο χέρι» συνήθως δεν πειράζει να βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο.

#2 Όταν δεν θέλετε να εφαρμόσετε το στεγνό καθάρισμα Αν υπάρχει η οδηγία «μόνο στεγνό καθάρισμα» ή απλώς ένας κενός κύκλος, αυτό σημαίνει πως αν πλύνετε το ρούχο θα φθαρεί. Αν όμως γράφει απλώς «στεγνό καθάρισμα» βάλτε το άφοβα στο πλυντήριο και απλώστε το για να στεγνώσει.

#3 Όταν είστε σίγουροι πως το ρούχο δεν ξεβάφει Η οδηγία «πλύντε το ξεχωριστά σε κρύο νερό» μπορεί να παραβλεφθεί αν ξέρετε πως το ρούχο δεν ξεβάφει. Για να το ελέγξετε τρίψτε το με λίγο βρεγμένο βαμβάκι και δείτε αν αφήνει χρώμα.

Έτσι θα Φτιάξετε τις Δικές σας Χρωμοπαγίδες για το Πλυντήριο

#4 Όταν θέλετε να είστε προσεκτικοί Αν και στην ετικέτα αναγράφεται η θερμοκρασία πλυσίματος, εσείς πάντα μπορείτε να πλύνετε το ρούχο σε πιο κρύο νερό. Ίσως δεν καθαρίζει το ίδιο καλά, αλλά παρατείνετε την διάρκεια ζωής του. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να πλύνετε στο χέρι ένα ρούχο που προορίζεται για το πλυντήριο.

οδηγίες πλυσίματος

Πάντα μπορείτε να πλύνετε το ρούχο σε πιο κρύο νερό.

#5 Όταν δεν μπορείτε να το στεγνώσετε οριζόντια Σε συγκεκριμένα ρούχα υπάρχει το σύμβολο του τετραγώνου με μια οριζόντια γραμμή στο κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι το ρούχο δεν πρέπει να το κρεμάσετε αλλά να το στεγνώσετε οριζόντια – κάτι που μπορείτε να παραβιάσετε αν το κάνετε με προσοχή.

Να τι Πρέπει να Κάνετε για να Μυρίζουν τα Ρούχα σας Πάντα Τέλεια (Χωρίς να τα Πλένετε με Μαλακτικό)!

#6 Όταν τα ρούχα σας είναι πολύ βρώμικα Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα να πλύνετε το ρούχο σε λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που αναγράφεται στην ετικέτα. Ουσιαστικά επιλέγετε την καθαριότητα έναντι της διατήρησης του χρώματος ή τη διάρκεια ζωής του ρούχου.

οδηγίες πλυσίματος

Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα να πλύνετε το ρούχο σε λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που αναγράφεται στην ετικέτα.

#7 Όταν δεν σας… νοιάζει και πολύ Η ευκολία αρκετές φορές είναι πιο σημαντική από τα 10 ευρώ που δώσατε για το μπλουζάκι σας!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bάλτε Τέλος στην Υγρασία και τη Μούχλα στο Σπίτι με Ένα Μόνο Υλικό

.

Εύκολα και οικονομικά θα δώσετε τέλος στην ανάπτυξη υγρασίας και μούχλας στο σπίτι σας.

Μισείτε να Βάζετε Πλυντήριο; Κάντε Αυτή τη Μικρή Αλλαγή!

.

Μια έξυπνη συμβουλή για όσους μισούν να βάζουν πλυντήριο.

Πώς να Ξεφορτωθείτε τη Μυρωδιά της Μούχλας από τις Πετσέτες σας

.

Μάθετε πώς θα αποχαιρετίσετε τις άσχημες οσμές και τη μυρωδιά της μούχλας από τις πετσέτες του μπάνιου σας και, κυρίως, πώς θα τις διατηρείτε πάντα φρέσκες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

στυλ
Αυτό το Διακοσμητικό Αντικείμενο Έχουν στο Σπίτι τους Όλοι οι Άνθρωποι που Έχουν Στιλ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

11 Όμορφες Ιδέες για να Διακοσμήσετε τον Τοίχο που Βρίσκεται Πίσω και Πάνω από το Κρεβάτι σας!