Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για τα Ξύλινα Πατώματα, τους Τύπους και τα Κόστη τους

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για τα Ξύλινα Πατώματα, τους Τύπους και τα Κόστη τους

Τα ξύλινα πατώματα έχουν τη δύναμη να κάνουν έναν χώρο να ξεχωρίσει. Το ξύλο θεωρείται από τα πιο κομψά και εκλεπτυσμένα υλικά για να επενδύσετε το πάτωμα του σπιτιού σας. Και η αλήθεια είναι πως καθώς εξελίσσεται το design εξελίσσονται μαζί του – και ενσωματώνονται – διάφοροι τύπου ξύλου.

Φυσικά δεν είναι όλα τα ξύλινα πατώματα ίδια. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες ξύλου που συναντούμε στα πατώματα των σπιτιών και τα κόστη τους έτσι ώστε να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει και να δημιουργήσετε τον ιδανικό για εσάς χώρο. Για την κατάταξη θα χρησιμοποιήσουμε τον δείκτη Janka, ένα μέτρο που προσδιορίζει την σκληρότητα του ξύλου στη βιομηχανία και μετράει την αντοχή του. Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχει το ξύλο.

Αυτός Είναι ο πιο Οικονομικός Τρόπος για να Ανανεώσετε το Πάτωμα της Κουζίνας σας

Δρυς (βελανιδιά), € Είναι από τα πιο οικονομικά ξύλα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Η εξωτερική όψη της κόκκινης βελανιδιάς έχει θερμούς τόνους, ενώ αν θέλετε ψυχρότερους τόνους προτιμήστε την λευκή. Η κόκκινη βελανιδιά έχει δείκτη Janka 1290 ενώ η λευκή 1360. Λόγο των ανοιχτών νερών του ξύλου οι λεκέδες δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς στα ξύλινα πατώματα που είναι φτιαγμένα από δρυ.

ξύλινα πατώματα

Είναι από τα πιο οικονομικά ξύλα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

Σφένδαμος, € Ο σφένδαμος έχει ιδιαίτερα λευκό ξύλο, απαλά νερά και σκουραίνει (ή κιτρινίζει) με την πάροδο του χρόνου. Ο δείκτης στην κλίματα Janka είναι 1450 – πρόκειται δηλαδή για ένα ξύλο αντοχής (το χρησιμοποιούν συχνά σε διαδρόμους bowling). Οι λεκέδες, ωστόσο, δεν απορροφώνται εύκολα γι αυτό περιοριστείτε σε ένα βερνίκι πολυουρεθάνης.

ξύλινα πατώματα

Ο σφένδαμος έχει ιδιαίτερα λευκό ξύλο.

Κάντε το Πάτωμα σας Ξεχωριστό Εύκολα και Οικονομικά

Χίκορι, €€ Η ποικιλία σε χρώμα του δίνει αμέσως μια ρουστίκ αισθητική. Με δείκτη Janka που φτάνει το 1820, το χίκορι είναι ιδανικό για να επενδύσετε τους πιο πολυσύχναστους χώρους. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υγρασία σε σχέση με τα άλλα ξύλα γι αυτό και προτιμάται για την επένδυση δαπέδων που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες κατοικίες.

ξύλινα πατώματα

Η ποικιλία σε χρώμα του δίνει αμέσως μια ρουστίκ αισθητική.

Κερασιά, €€€ Η κερασιά σκουραίνει και κοκκινίζει με τον χρόνο. Παράλληλα έχει πανέμορφα νερά και ποικιλία αποχρώσεων. Ο δείκτης Janka είναι 950 – πρόκειται δηλαδή για ένα μαλακό ξύλο που είναι προτιμότερο να περιορίσετε σε χώρους όπως τα υπνοδωμάτια και να το προστατεύσετε με διάφορα χαλιά. Ακριβώς επειδή έχει την τάση να σκουραίνει με τον καιρό θα πρέπει να την προστατεύετε και από τον υπερβολικό ήλιο.

ξύλινα πατώματα

Η κερασιά σκουραίνει και κοκκινίζει με τον χρόνο.

Ξύλινο Πάτωμα: Αυτά τα Λάθη Κάνετε και το Καταστρέφετε

Καρυδιά, €€€ Το σκούρο και πλούσιο ξύλο της καρυδιάς είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και τα νερά του είναι ευθυγραμμισμένα σε σχέση με τα άλλα ξύλα. Σε περιοχές που είναι πολυσύχναστες ενδεχομένως να αρχίσει να φθείρεται μετά από μερικά χρόνια – ο δείκτης Janka της καρυδιάς είναι 1010. Θα την βρείτε σε παλιά σπίτια, φυσικά όμως αποτελεί ένα πολύ όμορφο ξύλο και για νέες κατασκευές.

ξύλινα πατώματα

Το σκούρο και πλούσιο ξύλο της καρυδιάς είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρίστε τα Ξύλινα Πατώματα Χρησιμοποιώντας μόνο Τσάι!

.

Ότι το τσάι είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό σας μάλλον το γνωρίζατε ήδη. Αυτό που ίσως αγνοούσατε είναι ότι με αυτό μπορείτε να κάνετε τα ξύλινα πατώματά σας ακόμα πιο αστραφτερά!

Μάθετε Πώς Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

.

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για το Ξύλινο Δάπεδο

.

Σήμερα οι επιλογές για τις επενδύσεις είναι πάρα πολλές και ικανοποιούν όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις. Ρουστίκ, μοντέρνο, μασίφ ή απομίμηση όλα υπάρχουν στις επιλογές σας για ξύλινο δάπεδο και όλα είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να τα αξιοποιήσετε σωστά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κασκόλ
Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτό το Χνουδωτό Κασκόλ σε Λιγότερο από 1 Ώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Κρυψώνες για τα Κλειδιά σας!