Καθιστικό: Αυτό Είναι το πιο Chic Coffee Table που Πρέπει να Έχετε

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Καθιστικό: Αυτό Είναι το πιο Chic Coffee Table που Πρέπει να Έχετε

Το DIY τραπεζάκι που ακολουθεί το λατρέψαμε και σας το προτείνουμε χωρίς καμια μα καμια επιφύλαξη για το καθιστικό σας και πραγματικά όχι μόνο!

Το τραπεζάκι του καθιστικού βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα με τις διακοσμητικές προτεραιότητες και όχι αδίκως αφού εκεί πάντα επικεντρώνεται το βλέμμα και φυσικά γιατί γύρω από αυτό συναθροιζόμαστε.

Αυτό που ακολουθεί όμως είναι εξαιρετικό όχι μόνο γιατί μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά αλλά και γιατί η απλότητα και η πολυτέλειά του είναι συναρπαστική!

Τι θα χρειαστείτε για την κατασκευή του!

  • 1 κομμάτι μαρμάρινης πλάκας (θα βρείτε σε μάντρα οικοδομών. Οι διαστάσεις εξαρτώνται από τις απαιτήσεις του χώρου σας)
  • 4 μεταλλικά πόδια φουρκέτες λεπτής ανάπτυξης και διπλού ανοίγματος (θα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας. Το ύψος τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του καναπέ αλλά και των επιθυμιών σας)
  • 1 σπρέι χρυσού χρώματος κατάλληλο για μεταλλικές επιφάνειες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Προαιρετικά μπορείτε να προμηθευτείτε και Top Coat για να δώσετε περισσότερη λάμψη στο τελείωμα.
  • 1 πιστόλι σιλικόνης (θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά)
  • 1 εποξειδική κόλλα 2 συστατικών
  • 1 χειρουργική μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης.

3 Τρόποι για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό

Ορισμένα από τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή.

Ορισμένα από τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή.

Πώς θα το φτιάξετε!

Βήμα 1ο Φορέστε τα γάντια και τη μάσκα σας και σε εξωτερικό χώρο ψεκάστε με το σπρέι χρυσού τις μεταλλικές φουρκέτες ομοιόμορφα και με σταθερό ρυθμό έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν δάκρυα πάνω στο μέταλλο. Αφήστε τις φουρκέτες να στεγνώσουν καλά. Αν έχετε προμηθευτεί Top Coat τότε περάστε τις χρυσές πλέον φουρκέτες με αυτό για να δώσετε περισσότερη λάμψη αφού βεβαιωθείτε, όμως πρώτα, πως το σπρέι χρυσού έχει στεγνώσει.

Δείτε 20 Αντικείμενα που Μπορείτε να Αλλάξετε Μόνο με Λίγο Σπρέι

Βήμα 2ο Αποφασίσετε ποια θα είναι η επάνω πλευρά του τραπεζιού και έπειτα γυρίστε τη μαρμάρινη πλάκα ανάποδα. Τοποθετήστε την στο έδαφος (προτείνεται πάνω σε κάποια λεία επιφάνεια ακόμη και ενός υφάσματος για να μην τραυματιστεί η πλάκα) και καθαρίστε καλά την επιφάνεια πάνω στην οποία θα δουλέψετε με έμφαση στα άκρα όπου θα τοποθετηθούν οι φουρκέτες.

Βήμα 3ο Περάστε την εποξειδική κόλλα 2 συστατικών μέσα στο πιστόλι σιλικόνης και με μια γενναία δόση από αυτή καλύψτε τις βάσεις από τις φουρκέτες.

Περάστε την εποξειδική κόλλα 2 συστατικών στις βάσεις από τις μεταλλικές φουρκέτες για να τις κολλήσετε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα.

Περάστε την εποξειδική κόλλα 2 συστατικών στις βάσεις από τις μεταλλικές φουρκέτες για να τις κολλήσετε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα.

Φτιάξτε ένα «Κινηματογραφικό» Έπιπλο για την Τηλεόρασή σας με 40 Ευρώ

Βήμα 4ο Στη συνέχεια τοποθετήστε μια βάση σε κάθε άκρο της μαρμάρινης πλάκας φροντίζοντας φυσικά οι αναλογίες των αποστάσεων ανά εκατοστά να είναι ίσες προς πάσα κατεύθυνση. Συγκρατήστε κάθε πόδι πάνω στη μαρμάρινη πλάκα ασκώντας παράλληλα πίεση μέχρις ότου η κόλλα δράσει και το αποτέλεσμα πλέον είναι σταθερό.

Δώστε προσοχή στα σημεία κόλλησης για να εξασφαλίσετε την μετέπειτα σταθερότητα της κατασκευής.

Δώστε προσοχή στα σημεία κόλλησης για να εξασφαλίσετε την μετέπειτα σταθερότητα της κατασκευής.

Βήμα 5ο Όταν βεβαιωθείτε πως οι φουρκέτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μαρμάρινης πλάκας τότε και μόνο τότε (τουλάχιστον 48 ώρες μετά) μπορείτε να γυρίσετε το τραπέζι σας και να το τοποθετήσετε στη θέση του!

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό.

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό.

Η κατασκευή του πιο chic coffee table έχει ολοκληρωθεί και πλέον μπορείτε να απολαμβάνετε την αριστοκρατική ομορφιά του στο καθιστικό σας!

Πηγή: Sugar & Cloth

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ευρώ Είναι Αρκετά για να Ανανεώσετε Διακοσμητικά το Σπίτι σας

.

9 τρόποι για να ανανεώσετε όλο το σπίτι σας με πολύ λίγα χρήματα.

Καθιστικό: Διακόσμηση που Ταιριάζει σε Κάθε Εποχή του Χρόνου

.

Καθιστικό διακοσμημένο για όλες τις εποχές του χρόνου.

5 Βασικοί Κανόνες για Επιτυχημένη Διακόσμηση

.

Δείτε μερικές ιδέες για το ποια είναι τα σημεία που μπορείτε να επικεντρωθείτε επάνω τους. Θα σας το ανταποδώσουν!

Καθιστικό: Τα Βασικά Tips Διακόσμησης για Αρχάριους!

.

Το απαραίτητο συστατικό για να ξεχειλίσει ο χώρος σας με στυλ, είναι οι προσωπικές πινελιές μέσα από έξυπνες παρεμβάσεις και επιλογές.

Αν Θέλετε Κάτι Πρωτότυπο για το Σαλόνι σας Επιλέξτε ένα από Αυτά τα 6 Coffee Table

.

Ένα τραπέζι στο σαλόνι μπορεί να στηρίξει μόνο του το στιλ ολόκληρου του χώρου. Επιλέξετε έξυπνα ένα ιδιαίτερο coffee table και ανανεώστε το καθιστικό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας το πιο Απλό Τραπέζι για την Τραπεζαρία