Όλα Όσα Πρέπει να Κάνετε αν το Πλυντήριο Πιάτων σας δεν Καθαρίζει Καλά

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Όλα Όσα Πρέπει να Κάνετε αν το Πλυντήριο Πιάτων σας δεν Καθαρίζει Καλά

Αν βάλατε τα πιάτα σας να πλυθούν στο πλυντήριο και διαπιστώσατε μετά την πλύση ότι είναι ακόμα βρώμικα, μη βιαστείτε να σκεφτείτε ότι έχει χαλάσει. Κάποιες φορές έχει να κάνει με το πώς τα τοποθετείτε στο εσωτερικό του πλυντηρίου, κάποιες άλλες όμως το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται αλλού.

Αν έχετε διαπιστώσει ότι τα πιάτα σας βγαίνουν βρώμικα μετά την πλύση στο πλυντήριο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει χαλάσει. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του πλυντηρίου πιάτων σας. Ας δούμε μερικά πιθανά αίτια και τι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα.

Λάθος τοποθέτηση των πιάτων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι πώς τοποθετείτε τα πιάτα σας στο πλυντήριο. Αν τα πιάτα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ή τοποθετούνται σε λάθος θέσεις, το νερό δεν μπορεί να φτάσει σε όλα τα σημεία και τα πιάτα δεν καθαρίζονται σωστά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει επαρκή απόσταση ανάμεσα στα πιάτα, τα ποτήρια και τα σκεύη για να κυκλοφορεί σωστά το νερό και το απορρυπαντικό.

Σαπουνοθήκη

Τα πιάτα φυσικά δεν μπορούν να καθαρίσουν χωρίς σαπούνι. Κάποιες φορές η σαπουνοθήκη του πλυντηρίου έχει ένα εξάρτημα στο μπροστινό της μέρος το οποίο την εμποδίζει να ανοίξει όταν πρέπει. Επίσης ενδέχεται να χαλάσει ο χρονοδιακόπτης που επιτρέπει στη σαπουνοθήκη να ανοίξει. Αν μετά από μερικές πλύσεις δεν ανοίγει, τότε καλέστε έναν τεχνικό για να αντικαταστήσει τον χρονοδιακόπτη.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο απορρυπαντικό

Η ποιότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε μπορεί επίσης να επηρεάσει την καθαριότητα των πιάτων σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό κατάλληλο για το πλυντήριο πιάτων και ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας.

Προβλήματα με την αντλία εισόδου νερού

Η αντλία εισόδου νερού είναι αυτή που ρυθμίζει την ποσότητα του νερού που εισέρχεται στο πλυντήριο πιάτων. Αν το νερό που μπαίνει είναι υπερβολικά λίγο, τότε δεν θα υπάρχουν αρκετές ποσότητες για να καθαριστούν σωστά τα πιάτα. Αν, αντίθετα, το νερό είναι πάρα πολύ, μπορεί να διαρρεύσει, κάτι που θα δυσκολέψει τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου.

Πώς να το ελέγξετε: Βάλτε το πλυντήριο να λειτουργήσει και παρατηρήστε το εσωτερικό. Ρίξτε φως για να δείτε πού καταλήγει το νερό – το επίπεδο πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φλοτέρ. Αν δείτε πολύ λίγο ή υπερβολικό νερό, τότε πιθανότατα η αντλία εισόδου νερού χρειάζεται έλεγχο ή αντικατάσταση από τεχνικό.

Βουλωμένα φίλτρα

Τα φίλτρα του πλυντηρίου πιάτων μπορεί να βουλώσουν με υπολείμματα φαγητού και σκληρά άλατα, κάτι που μειώνει την απόδοση του πλυντηρίου. Ελέγξτε αν τα φίλτρα είναι καθαρά και αν χρειάζεται, αφαιρέστε τα και καθαρίστε τα με ζεστό νερό και σαπούνι.

Ελέγξτε τους βραχίονες ψεκασμού

Οι βραχίονες ψεκασμού είναι αυτοί που διοχετεύουν το νερό στα πιάτα σας κατά τη διάρκεια της πλύσης. Αν είναι βουλωμένοι από υπολείμματα ή άλατα, το νερό δεν μπορεί να διανεμηθεί σωστά. Ελέγξτε τους βραχίονες και καθαρίστε τους αν χρειάζεται.

Αν τα πιάτα σας βγαίνουν βρώμικα από το πλυντήριο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρειάζεστε νέο μηχάνημα. Ελέγξτε την τοποθέτηση των πιάτων, την αντλία εισόδου νερού, τα φίλτρα και τους βραχίονες ψεκασμού, και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό απορρυπαντικό. Αν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν τεχνικό για πιο εξειδικευμένο έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι να Κάνετε αν το Πλυντήριο Πιάτων δεν Καθαρίζει Καλά

.

Δείτε τα πιθανά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζει το πλυντήριο πιάτων σας και δεν πλένει καλά.

Η Συσκευή Κουζίνας που Πρέπει να Καθαρίζετε Συχνά αλλά το Ξεχνάτε

.

Ένα αντικείμενο στην κουζίνα σας που μπορεί να μην έχετε καθαρίσει ποτέ.

«Πώς θα Καλύψω τον Άδειο Χώρο στην Κουζίνα που Προοριζόταν για το Πλυντήριο Πιάτων;»

.

Εκμεταλλευτείτε έξυπνα τον άδειο χώρο στην κουζίνα σας που κάποτε φιλοξενούσε το πλυντήριο πιάτων.

Ανακαλύψτε το Πλυντήριο Πιάτων που Ταιριάζει στο Δικό σας Σπίτι!

.

Όλα τα πλυντήρια πιάτων που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας.

Ο Πιο Εύκολος Τρόπος να Κάνετε τις Ανοξείδωτες Συσκευές να Αστράφτουν!

.

Αποχαιρετίστε τα σημάδια και τις δαχτυλιές από την επιφάνειά τους και δείτε τις ανοξείδωτες ηλεκτρικές συσκευές σας να λάμπουν και πάλι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Tips για να Εντάξετε το Σκανδιναβικό Στιλ στο Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μαρμάρινο Δάπεδο: Πώς να το Φροντίσετε και να Επαναφέρετε τη Λάμψη του