9 «Λάθη» Διακόσμησης που Προσέχουν Μόνοι οι Επαγγελματίες

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

9 «Λάθη» Διακόσμησης που Προσέχουν Μόνοι οι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες διακοσμητές έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν άμεσα τα «λάθη» που μπορεί να κάνουν οι ιδιοκτήτες στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Ακολουθούν 9 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που παρατηρούν οι διακοσμητές μόλις μπουν σε έναν χώρο:

1. Έλλειψη συνοχής στο στιλ

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι διακοσμητές είναι αν το σπίτι έχει συνοχή στο στιλ. Όταν διαφορετικά δωμάτια έχουν εντελώς διαφορετικό στιλ, χρώματα και υφές, το σπίτι δείχνει ανοργάνωτο. Η ενοποίηση με μια κοινή παλέτα χρωμάτων ή υλικών είναι κλειδί για έναν αρμονικό χώρο.

2. Λανθασμένη τοποθέτηση επίπλων

Η λάθος τοποθέτηση επίπλων μπορεί να κάνει έναν χώρο να δείχνει ακατάστατος ή να περιορίσει τη ροή κίνησης. Οι διακοσμητές προσέχουν αν τα έπιπλα εμποδίζουν τη φυσική ροή του δωματίου και αν είναι αναλογικά με το μέγεθος του χώρου.

3. Υπερβολική ακαταστασία

Η ακαταστασία αφαιρεί από τη συνολική αισθητική ενός χώρου. Οι διακοσμητές παρατηρούν άμεσα αν υπάρχουν υπερβολικά πολλά αντικείμενα πάνω σε επιφάνειες ή στον χώρο γενικότερα, κάτι που μπορεί να κάνει το σπίτι να δείχνει φορτωμένο και ασυμμάζευτο.

4. Ασυμβατότητα χρωμάτων

Η σωστή χρωματική ισορροπία είναι κλειδί στη διακόσμηση. Αν τα χρώματα στους τοίχους, τα έπιπλα ή τα αξεσουάρ δεν συνδυάζονται αρμονικά, τότε ο χώρος μπορεί να δείχνει χαοτικός. Οι διακοσμητές παρατηρούν αν τα χρώματα ταιριάζουν και αν προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας ή αντίθετα, υπερβολής.

5. Κακός φωτισμός

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός άνετου, ζεστού σπιτιού και ενός ψυχρού, άβολου χώρου. Αν ο φωτισμός είναι είτε πολύ έντονος είτε πολύ αδύναμος, οι διακοσμητές το παρατηρούν αμέσως και προτείνουν λύσεις, όπως διαφορετικά φωτιστικά, λαμπτήρες ή έξυπνη τοποθέτηση φώτων.

6. Υπερβολικά πολλά ή πολύ λίγα διακοσμητικά

Η χρήση διακοσμητικών αντικειμένων είναι σημαντική για να δώσει χαρακτήρα σε έναν χώρο, αλλά όταν υπάρχουν είτε υπερβολικά πολλά είτε πολύ λίγα, ο χώρος δείχνει είτε φορτωμένος είτε άδειος. Οι διακοσμητές προσέχουν αμέσως την ισορροπία αυτή.

7. Μη λειτουργική διαρρύθμιση

Αν η διαρρύθμιση του σπιτιού δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων, τότε, όσο όμορφη κι αν είναι, δεν είναι λειτουργική. Οι διακοσμητές παρατηρούν αν η διαρρύθμιση του σπιτιού επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε απαραίτητα σημεία ή δημιουργεί εμπόδια στην καθημερινότητα.

8. Έλλειψη προσωπικών στοιχείων

Ένα σπίτι πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν σε αυτό. Οι διακοσμητές προσέχουν αν ο χώρος έχει προσωπικό χαρακτήρα ή αν δείχνει πολύ γενικός και απρόσωπος, χωρίς προσωπικές πινελιές, όπως φωτογραφίες, έργα τέχνης ή προσωπικά αντικείμενα.

9. Λανθασμένες αναλογίες επίπλων

Οι διακοσμητές παρατηρούν αμέσως αν τα έπιπλα είναι αναλογικά με το μέγεθος του δωματίου. Πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά έπιπλα μπορούν να αποδιοργανώσουν την αίσθηση του χώρου και να μειώσουν τη λειτουργικότητά του.

 

Αν προσέξετε αυτά τα 9 λάθη, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη διακόσμηση και τη λειτουργικότητα του σπιτιού σας, δημιουργώντας έναν χώρο όμορφο και αρμονικό.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε πως θα Μεταμορφώσετε το Σπίτι σας Αυτό το Φθινόπωρο

.

Οικονομικοί τρόποι ώστε να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και να το μετατρέψετε σε μία υπέροχη και ζεστή φωλιά για το φθινόπωρο.

9 Aπίστευτες Ιδέες Διακόσμησης Πολύ Χαμηλού Budget

.

Με αυτές ις ιδέες διακόσμησης το σπίτι σας θα ανανεωθεί εύκολα και οικονομικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Πράγματα που Κάνουν το Σπίτι σας να Δείχνει Άσχημο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

11 Tips για να Έχετε Πάντα σε Τάξη το Σπίτι σας