Ανανεώστε το Υπνοδωμάτιο σας με 6 Έξυπνα Διακοσμητικά "Κόλπα"

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ανανεώστε το Υπνοδωμάτιο σας με 6 Έξυπνα Διακοσμητικά

Μετατρέψτε το μικρό υπνοδωμάτιο σε έναν όμορφα διακοσμημένο και λειτουργικό χώρο, κρατώντας την κύρια λειτουργία του υπνοδωματίου στο επίκεντρο: τον καλό ύπνο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Ύπνου, τα υπνοδωμάτια που περιορίζουν τις άλλες δραστηριότητες μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα. Αξιοποιήστε τον περιορισμένο χώρο για να δημιουργήσετε ένα ήσυχο καταφύγιο.

Δημιουργήστε ένα σημείο εστίασης

Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα σημείο που θα τραβάει το βλέμμα και θα δίνει συνοχή στη διακόσμηση. Στα υπνοδωμάτια, συνήθως το κρεβάτι είναι το κύριο σημείο εστίασης. Αν όμως το δωμάτιό σας είναι μικρό και το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτα κλέβει την παράσταση, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το στοιχείο. Τοποθετήστε το κρεβάτι σας μπροστά από το παράθυρο, δημιουργώντας έτσι μια ισορροπημένη και αρμονική διάταξη που συνδυάζει δύο εντυπωσιακά σημεία.

Ουδέτερα χρώματα για ισορροπία

Αν δεν μπορείτε να βάλετε το κρεβάτι μπροστά στο παράθυρο, χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα σε ένα από τα δύο σημεία για να αποφύγετε τον "ανταγωνισμό" και αφήστε το άλλο να πρωταγωνιστήσει στον χώρο.

Έτσι, θα μπορείτε να απολαμβάνετε έναν όμορφο, χαλαρωτικό χώρο, ιδανικό για ξεκούραση και χαλάρωση.

Αφήστε χώρο Ακόμα και αν μπαίνετε τον πειρασμό να αγοράσετε το μεγαλύτερο κρεβάτι που μπορείτε, μην το κάνετε. Θα δημιουργήσει μια αίσθηση υπερφόρτωσης. Διαλέξτε ένα μικρότερο κρεβάτι που δεν θα πνίγει το δωμάτιο. Προτιμήστε τα «ελαφριά» κρεβάτια, όπως πχ με σιδερένιο σκελετό που αφήνουν χώρο να δεις από μέσα. Ή επιλέξτε και ένα κρεβάτι χωρίς καθόλου κεφαλάρι. Θα κρατήσει τον χώρο σας ανοιχτό και θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα Το άσπρο και οι αποχρώσεις του είναι μια κατάλληλη επιλογή για τα μικρά υπνοδωμάτια γιατί τα κάνουν να φαίνονται αρκετά «ανοιχτά». Εξισορροπούν την απουσία μεγάλων τοίχων και φωτίζουν τον χώρο. Αν ανησυχείτε, όμως, πως θα είναι βαρετά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες ανοιχτές αποχρώσεις σε εναλλαγή.

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες Οι καθρέφτες θα μεγαλώσουν το μικρό σας υπνοδωμάτιο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλετε τον καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα για να αντανακλά το φως. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να αυξήσετε το φυσικό φως στον χώρο σας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τον εντάξετε στον χώρο, είναι να βρείτε έναν καθρέφτη στο ύψος σας και να τον ακουμπήσετε στον τοίχο. Τέλος, για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορείτε να επενδύσετε με καθρέφτη ένα μεγάλο μέρος του τοίχου.

Εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που σας δίνει ο χώρος Ψάξτε τρόπους να κάνετε το υπνοδωμάτιο ιδιαίτερο. Διακοσμήστε το με όμορφα υφάσματα, επιλέξτε ιδιαίτερο (και πλούσιο) φωτισμό ή βάλτε ένα ασυνήθιστο έπιπλο. Εκτός από το γεγονός ότι θα τραβήξει το βλέμμα μακριά από το μέγεθος, θα έχετε δημιουργήσει και έναν πολύ προσωπικό χώρο που θα σας προσφέρει ικανοποίηση και ξεκούραση!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάλτε το Χαρούμενο Πουά στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

.

Αυτές είναι οι πιο φρέσκιες ιδέες για να βάλετε το πουά σχέδιο στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Φτιάξετε το πιο Όμορφο Σπίτι Αυτό το Φθινόπωρο!

.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και έχει έρθει η ώρα για να φτιάξετε το πιο όμορφο σπιτικό.

Τα 4 Μεγάλα Λάθη που Κάνετε στη Διακόσμηση του Μικρού σας Διαμερίσματος!

.

Οι διακοσμητές σας συμβουλεύουν πώς να διορθώσετε τα λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του μικρού σπιτιού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπνοδωμάτιο: 9 Πράγματα που Χαλούν τον Ύπνο σας και την Αισθητική του Χώρου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα πιο Στιλάτα Αντικείμενα Διακόσμησης για το Φθινόπωρο