5 Έξυπνα Tips για το Κατακάθι του Καφέ

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

5 Έξυπνα Tips για το Κατακάθι του Καφέ

Το κατακάθι του καφέ είναι ένα υποπροϊόν που συνήθως πετιέται, αλλά γνωρίζατε ότι μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις στο σπίτι και στον κήπο; Από το να λειτουργεί ως φυσικό λίπασμα μέχρι την απομάκρυνση των οσμών, το κατακάθι του καφέ είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και οικολογική. Ας δούμε μερικά έξυπνα tips για να αξιοποιήσετε το κατακάθι του καφέ σας.

1. Λίπασμα για τα Φυτά

Το κατακάθι του καφέ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως άζωτο, φώσφορο και κάλιο, τα οποία είναι ευεργετικά για τα φυτά. Μπορείτε να το προσθέσετε κατευθείαν στο χώμα ή να το αναμείξετε με το λίπασμά σας. Είναι ιδανικό για φυτά που προτιμούν όξινα εδάφη, όπως οι αζαλέες και οι ορτανσίες.

2. Φυσικό Αποσμητικό

Το κατακάθι του καφέ έχει την ικανότητα να απορροφά και να εξουδετερώνει τις οσμές. Τοποθετήστε ένα μπολ με κατακάθι του καφέ στο ψυγείο ή στην ντουλάπα σας για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές. Μπορείτε επίσης να τρίψετε τα χέρια σας με κατακάθι καφέ για να απομακρύνετε την οσμή από κρεμμύδι ή σκόρδο.

3. Καθαριστικό για τα Σκεύη

Το κατακάθι του καφέ είναι ένα φυσικός απολεπιστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε κατσαρόλες και τηγάνια. Η τραχιά υφή του βοηθά στην απομάκρυνση των επίμονων υπολειμμάτων φαγητού χωρίς να καταφεύγετε σε χημικά καθαριστικά.

4. Εντομοαπωθητικό

Το κατακάθι του καφέ μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό εντομοαπωθητικό. Οι μυρμήγκια και οι σαλιγκάρια αποφεύγουν το καφέ, οπότε μπορείτε να ρίξετε κατακάθι του καφέ γύρω από τα φυτά σας ή σε περιοχές του σπιτιού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτά τα έντομα.

5. Περιποίηση του Δέρματος

Λόγω της απολεπιστικής του ιδιότητας, το κατακάθι του καφέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε σπιτικά scrub σώματος. Ανακατέψτε το με λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και εφαρμόστε το στο δέρμα σας για απαλή απολέπιση και ανανέωση της επιδερμίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανέξυπνες Χρήσεις της Βαζελίνης που Δεν Φαντάζεστε

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες χρήσεις της βαζελίνης.

Αφρός Ξυρίσματος: 9 Τρόποι να τον Χρησιμοποιήσετε Εκτός από το Ξύρισμα

.

Ο αφρός ξυρίσματος υπάρχει σχεδόν σε κάθε μπάνιο όμως έχει πολλές περισσότερες χρήσεις πέρα από το τυπικό ξύρισμα.

Βότκα: 6 + 1 Λόγοι που Κάνει Καλό στο Καθάρισμα

.

Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη βότκα μέσα στο σπίτι σας.

Απίστευτες Χρήσεις για τους Κόκκους του Καφέ που δεν Είχατε Φανταστεί!

.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε με τους κόκκους του καφέ ή το κατακάθι;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Καθημερινή Συνήθεια που Διατηρεί το Σπίτι Καθαρό για Περισσότερο Καιρό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Μεγάλοι Κανόνες που θα Αλλάξουν τον Τρόπο που Διακοσμείτε το Σπίτι