Πώς να Απαλλαγείτε από τους Τρεις Πιο Ανθεκτικούς Λεκέδες στα Λευκά Σας Ρούχα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Πώς να Απαλλαγείτε από τους Τρεις Πιο Ανθεκτικούς Λεκέδες στα Λευκά Σας Ρούχα

Είναι γνωστό ότι τα λευκά ρούχα λερώνονται πολύ εύκολα, και κάποιοι λεκέδες είναι τόσο επίμονοι που μπορούν να καταστρέψουν τελείως ένα ρούχο.

Δείτε τρεις από τους πιο σκληρούς λεκέδες και τον καλύτερο τρόπο για να τους αντιμετωπίσετε. Πριν όμως μάθετε πώς να τους εξαφανίσετε από τα λευκά μπλουζάκια σας, θα πρέπει να θυμάστε τρεις βασικές συμβουλές κάθε φορά που αντιμετωπίζετε λεκέδες στα ρούχα σας.

  1. Κρίσιμο είναι να δράσετε γρήγορα και να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τον λεκέ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
  2. Πριν χρησιμοποιήσετε ένα νέο απορρυπαντικό σε ευαίσθητα υφάσματα, κάντε ένα τεστ σε μικρή περιοχή του ρούχου για να διασφαλίσετε ότι δεν θα το βλάψει.
  3. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά με ένζυμα για καλύτερη αποτελεσματικότητα ενάντια στους λεκέδες σε όλα τα υφάσματα εκτός από μετάξι και μαλλί, καθώς τα ένζυμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των λεκέδων.

Διώξτε τους λεκέδες από τα λευκά μπλουζάκια ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα.

Γρασίδι Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων και μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε λευκό ξίδι ή μικρή ποσότητα χλωρίνης στον λεκέ που απέμεινε και πλύντε κανονικά στο πλυντήριο ρούχων. Το καθαρό οινόπνευμα μπορεί επίσης να καθαρίσει αποτελεσματικά τον λεκέ από γρασίδι. Επειδή, όμως, μπορεί να βλάψει το ρούχο σας δοκιμάστε το πρώτα αναμεμειγμένο με νερό (50:50 αναλογία) και αν δεν υπάρξει πρόβλημα στο ρούχο δοκιμάστε στη συνέχεια να βάλετε καθαρό οινόπνευμα κατευθείαν στον λεκέ.

Φρούτα

Λεκές από κεράσι Ο λεκές από κεράσι είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές. Για να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε συγκεκριμένη μέθοδο καθαρισμού. Αναποδογυρίστε το ύφασμα και βάλτε το μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό ώστε να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ. Απλώστε υγρό πιάτων στην λερωμένη περιοχή και αφήστε το ρούχο σας μέσα στη λεκάνη για 15-30 λεπτά. Ξεπλύντε στη συνέχεια με κρύο νερό και πλύντε στο πλυντήριο με χλωρίνη για χρωματιστά. Αν ο λεκές μετά το πλύσιμο στη λεκάνη δεν φύγει, τότε χρησιμοποιήστε οξυζενέ, αφήστε το να απορροφηθεί για λίγα λεπτά και ξεπλύντε καλά. Πλύντε στη συνέχεια κανονικά στο πλυντήριο ρούχων.

Ο λεκές από κεράσι είναι ένας από τους πιο επίμονους λεκέδες.

Προσοχή Αν έχετε στεγνωτήριο μην βάλετε το ρούχο σας εκεί αν δεν βεβαιωθείτε πρώτα πως ο λεκές έχει φύγει εντελώς.

Λεκές από καρπούζι Ξεκινήστε πλένοντας με υγρό πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθεί η ζάχαρη από τον λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε πάνω στον λεκέ οξιζενέ και αφήστε το να απορροφηθεί για 5-10 λεπτά. Αμέσως μετά βάλτε ξίδι (ακριβώς πάνω από το οξυζενέ) και αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά. Τέλος, πλύντε κανονικά στο πλυντήριο ρούχων.

Παγωτό Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά έναν λεκέ από παγωτό σε ένα ρούχο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Πρώτα, βυθίστε το ρούχο σε κρύο νερό το συντομότερο δυνατόν μετά την εμφάνιση του λεκέ. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 5-10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι ίνες και να είναι πιο εύκολο να εξαλειφθεί ο λεκές.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε υγρό πιάτων απευθείας πάνω στον λεκέ. Το υγρό πιάτων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση λιπαρών λεκέδων και μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της σύνθεσης του λεκέ από το παγωτό.

Τοποθετήστε το ρούχο σε μια λεκάνη με νερό σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, τρίβοντας ελαφριά τον λεκέ κάθε λίγα λεπτά για να διευκολύνετε τη διείσδυση του υγρού πιάτων στις ίνες του υφάσματος.

Ακολούθως, εφαρμόστε ένα απορρυπαντικό ειδικό για λεκέδες, το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα σούπερ μάρκετ. Αφήστε το απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ για περίπου 7-10 λεπτά, για να ενισχύσετε τη δράση του.

Τελειώνοντας, πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο ρούχων όπως συνηθίζετε, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα και απορρυπαντικό ανάλογα με το είδος του υφάσματος.

Δείτε εδώ πώς να βγάλετε συγκεκριμένα λεκέ από παγωτό σοκολάτα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Διώξετε τους Λεκέδες Παγωτού: Εύκολες Λύσεις για Κάθε Ρούχο

.

Μάθετε πώς θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από παγωτό και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό άφοβα!

6 Επίμονοι Λεκέδες και Πώς να τους Καθαρίσετε

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και εξολοθρεύστε ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες εύκολα και -προπάντων- αποτελεσματικά.

Εξαφανίστε από τα Λευκά Ρούχα τους 3 πιο Δύσκολους Λεκέδες

.

Οι πιο δύσκολοι καλοκαιρινοί λεκέδες φεύγουν εύκολα ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Εξαφανίστε Εύκολα τους Λεκέδες από Παγωτό!

.

Μάθετε πώς θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από παγωτό και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό άφοβα!

Νικήστε τον πιο Δύσκολο Καλοκαιρινό Λεκέ με 2 Σπιτικά Υλικά

.

Ο πιο δύσκολος λεκές του καλοκαιριού θέλει ειδική μεταχείριση - με καθόλου ειδικά υλικά. Δείτε πόσο εύκολο είναι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Συνηθισμένα Προβλήματα των Φερμουάρ και πώς θα τα Λύσετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 "Αθώες" Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Πιάτα και τα Ποτήρια σας