Αφρός Ξυρίσματος: 9 Τρόποι να τον Χρησιμοποιήσετε Εκτός από το Ξύρισμα

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Αφρός Ξυρίσματος: 9 Τρόποι να τον Χρησιμοποιήσετε Εκτός από το Ξύρισμα

Ο αφρός ξυρίσματος υπάρχει σχεδόν σε κάθε μπάνιο όμως έχει πολλές περισσότερες χρήσεις πέρα από το τυπικό ξύρισμα. Δείτε σε ποιες άλλες περιπτώσεις θα σας φανείς ιδιαίτερα χρήσιμος μέχρι σχεδόν απαραίτητος.

Καθαρισμός χεριών: Εάν σας λείπει το αντισηπτικό καθαριστικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, χρησιμοποιήστε λίγη κρέμα ξυρίσματος. Τρίψτε τα χέρια σας και στη συνέχεια καθαρίστε τα με μια στεγνή πετσέτα.

Αφαίρεση λεκέδων από χαλιά: Βρέξτε το χαλί με λίγο νερό και ένα υγρό σφουγγάρι, προσθέστε κρέμα ξυρίσματος και αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, καθαρίστε ξανά με το σφουγγάρι και ολοκληρώστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Απομάκρυνση ατμών από το μπάνιο: Πριν το ντους, απλώστε κρέμα ξυρίσματος στον καθρέφτη με ένα βαμβακερό πανί για να μη θαμπώσει από τους ατμούς. Θα διαπιστώσετε ότι το κόλπο αυτό λειτουργεί.

"Λιπαντικό" για μεντεσέδες που τρίζουν: Χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος για να αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό τρίξιμο των μεντεσέδων στο σπίτι.

Οδηγίες για να την εφαρμόσετε: 

Πάρτε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος.

Απλώστε τον απευθείας στους μεντεσέδες που τρίζουν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ένα βαμβακερό πανί ή ακόμα και ένα μικρό πινέλο για να φτάσετε σε δυσπρόσιτα σημεία.

Κουνήστε το αντικείμενο (π.χ. πόρτα ή παράθυρο) πίσω και μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι ο αφρός εισχωρεί καλά στις εσοχές.

Αφήστε τον να δράσει για λίγα λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να λιπανθούν οι μεντεσέδες και να μειωθεί ή να εξαφανιστεί το τρίξιμο.

Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα αφρού με ένα καθαρό πανί.

Ο αφρός ξυρίσματος λειτουργεί ως προσωρινό λιπαντικό, μειώνοντας την τριβή και τον θόρυβο του τριξίματος. Ωστόσο, για μια πιο μακροπρόθεσμη λύση, μπορεί να χρειαστείτε ένα πιο ειδικευμένο λιπαντικό για μεντεσέδες.

Καθαρισμός γυαλιών: Αφαιρέστε σκόνη και λεκέδες από τα γυαλιά ηλίου και μυωπίας χρησιμοποιώντας αφρό ξυρίσματος και ένα μικρό βαμβακερό πανί. Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες και λίπη από τις επιφάνειες των γυαλιών χωρίς να αφήσει ίχνη, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην τρίψετε υπερβολικά σκληρά και να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό ύφασμα που δεν γρατζουνάει.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αφρού ξυρίσματος σε ένα καθαρό, μαλακό και μη απορροφητικό πανί, όπως ένα πανί από μικροΐνες.

Καθαρίστε απαλά τις επιφάνειες των φακών με το πανί, κινούμενοι σε κυκλικές κινήσεις για να αποφεύγετε γρατζουνιές.

Αφού καθαρίσετε τους φακούς, χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αφρού.

Αφήστε τα γυαλιά να στεγνώσουν πριν τα φορέσετε.

Αν έχετε ακριβά ή ειδικά επιστρωμένα γυαλιά, τότε πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν χρησιμοποιήσετε αφρό ξυρίσματος, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φθείρει τους φακούς ή τον σκελετό.

Αφαίρεση μπογιάς από τα χέρια: Καθαρίστε τη μπογιά από τα χέρια σας τρίβοντάς τα με αφρό ξυρίσματος και στη συνέχεια πλύντε με νερό και υγρό πιάτων.

Γυάλισμα κοσμημάτων: Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος και μια παλιά οδοντόβουρτσα για να κάνετε τα παλιά σας κοσμήματα να λάμπουν.

Καθαρισμός ανοξείδωτων επιφανειών: Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος για να αφαιρέσετε δαχτυλιές από ανοξείδωτες συσκευές και επιφάνειες.

Καθαρισμός φούρνου: Απλώστε κρέμα ξυρίσματος σε ένα σφουγγάρι κουζίνας και καθαρίστε την εξωτερική επιφάνεια του φούρνου, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και σκουπίστε με ξηρό πανί.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι Μπορείτε να Κάνετε με μια Ασπιρίνη!

.

Πέρα από τον πονοκέφαλο: Δείτε τι θεραπεύει η ασπιρίνη πέρα από την κλασική της εφαρμογή.

Το Λυσάρι της Νοικοκυράς: 13+1 Σπιτικά Tips που Όλοι θα Ήθελαν να Ξέρουν!

.

Λύστε όλες σας τις απορίες μέσα στο σπίτι με ΑΥΤΑ τα tips και 4 απαραίτητα «αξεσουάρ» καθαριότητας.

7 Απίστευτες Χρήσεις της Κιμωλίας Μέσα στο Σπίτι

.

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας με λίγη κιμωλία.

5 Έξυπνα Tips για το Κατακάθι του Καφέ

.

Το κατακάθι του καφέ είναι ένα υποπροϊόν που συνήθως πετιέται, αλλά γνωρίζατε ότι μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις στο σπίτι και στον κήπο;

Τι Μπορείτε να Κάνετε με τα Σακουλάκια Σιλικόνης που Βρίσκονται σε Κάθε Κουτί Παπουτσιών!

.

Κι όμως, αυτά τα σακουλάκια που βρίσκετε στα κουτιά των παπουτσιών είναι πολύ χρήσιμα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Συνήθειες που Δημιουργούν Ακαταστασία στο Σπίτι και Πώς να τις Διορθώσετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Tips Διακόσμησης για να Ανανεώσετε τον Χώρο σας Τώρα το Καλοκαίρι