Πώς να Επιλέγετε και να Αποθηκεύετε το Καρπούζι

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πώς να Επιλέγετε και να Αποθηκεύετε το Καρπούζι

Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Με τη ζουμερή και γλυκιά του γεύση, είναι το τέλειο σνακ για τις ζεστές μέρες και νύχτες. Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη δροσερή φέτα για να δροσιστούμε και να γευτούμε την απόλαυση του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να κόψουμε το φρούτο και να ανακαλύψουμε ότι η σάρκα του είναι μαλακή και όχι τόσο φρέσκια όσο περιμέναμε.

Για να αποφύγετε αυτή την απογοήτευση και να απολαύσετε την καλοκαιρινή σας απόλαυση στο έπακρο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το επιλέγετε και να το αποθηκεύετε σωστά.

Επιλέξτε ένα καρπούζι σύμφωνα με τις ανάγκες σας Ανεξάρτητα από το πώς σκοπεύετε να φάτε το καρπούζι σας, η διάρκεια ζωής του ξεκινά με την επιλογή του σωστού. Για το καρπούζι, αναζητήστε βάρος. Συγκρίνετε διάφορα καρπούζια και επιλέξτε το πιο βαρύ, που υποδεικνύει περισσότερους χυμούς και γλυκύτητα. Επίσης, κοιτάξτε το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπούσε στο έδαφος. Θα πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο, όχι άσπρο (ανώριμο) ή σκούρο κίτρινο (υπερώριμο). Στη συνέχεια, δώστε του ένα απότομο χτύπημα με το χέρι και ακούστε για έναν κοίλο ήχο.

Πλύνετε το καρπούζι σας Η καλή είδηση είναι ότι το καρπούζι έχει λεία φλούδα και όχι επιφάνεια με κοιλότητες, που είναι πιο πιθανό να φιλοξενεί βρωμιά και παθογόνα. Η κακή είδηση είναι ότι αυτά μπορούν να ζήσουν στην επιφάνεια του καρπουζιού, οπότε πρέπει πάντα να τα αφαιρείτε πλένοντάς το μόλις το φέρετε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τη μεταφορά μικροοργανισμών από την επιφάνεια στο καθαρό φρούτο με το μαχαίρι κοπής.

Αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου Όποτε είναι δυνατόν, θέλετε να σερβίρετε το καρπούζι σε θερμοκρασία δωματίου. Ενώ το κρύο καρπούζι είναι νόστιμο, η ψύξη μειώνει την ποσότητα του λυκοπενίου (που είναι υπεύθυνο για το έντονο κόκκινο χρώμα) που περιέχει. Η ψύξη μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γεύση και την υφή του καρπουζιού, κάνοντάς το πιο κοκκώδες και τους χυμούς πιο υδαρείς.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο Για τον ίδιο λόγο που χρησιμοποιούμε ειδικά τζάμια για να διατηρήσουμε την τέχνη και κρατάμε τα μπαχαρικά σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, πρέπει να κρατάτε το καρπούζι μακριά από το ηλιακό φως. Ο ήλιος μπορεί να επιταχύνει τη διάσπαση της ύλης, μια διαδικασία γνωστή ως "φωτοαποδόμηση". Για να αποφύγετε αυτό να συμβεί στο καρπούζι σας, επιλέξτε ένα σκοτεινό μέρος αποθήκευσης, εάν μπορείτε.

Βάλτε το στο ψυγείο μόλις αρχίσει να παλιώνει Το καρπούζι δεν ωριμάζει πραγματικά στον πάγκο, επειδή σταματά να ωριμάζει μόλις το μαζέψετε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να γίνεται πιο μαλακό. Μπορείτε να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία βάζοντας το καρπούζι στο ψυγείο, το οποίο μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κατά δύο έως τρεις εβδομάδες.

Βάλτε το στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου Επειδή το κρύο υποβαθμίζει την ποιότητα του καρπουζιού, θέλετε να αποφύγετε να το βάζετε στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου. Αν δεν είστε σίγουροι ποιο μέρος του ψυγείου σας είναι το πιο κρύο, μπορείτε απλά να βάλετε ένα φορητό θερμόμετρο μέσα και να ελέγξετε διάφορες περιοχές.

Εάν το καρπούζι αγοράστηκε ψυγείο, κρατήστε το στο ψυγείο Μόλις ένα καρπούζι έχει ψυχθεί, δεν πρέπει να επιστρέψει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό ονομάζεται "σπάσιμο της ψυχρής αλυσίδας" και μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα αποτελέσματα καθώς το καρπούζι ζεσταίνεται.

Αποθηκεύστε το σε ψυγείο είναι ακόμα καλύτερα Η καλύτερη θερμοκρασία αποθήκευσης για το καρπούζι είναι μεταξύ 10 και 15 βαθμούς Κελσίου. Επομένως το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για να το διατηρήσετε φρέσκο.

Τυλίξτε το κομμένο άκρο με πλαστικό Μόλις το κόψετε, καλύψτε το άκρο του καρπουζιού με πλαστική μεμβράνη. Με τον τρόπο αυτό θα δώσετε παράταση στη ζωή του.

Κόψτε το σε κύβους και αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο Το κομμένο καρπούζι διαρκεί περίπου πέντε ημέρες στο ψυγείο. Βεβαιωθείτε ότι το βάλατε σε αεροστεγές δοχείο.

Στραγγίστε τον χυμό περιοδικά Ο χυμός του καρπουζιού θα συσσωρευτεί στο δοχείο σας μετά το κόψιμο των κομματιών και θα μαλακώσει τη σάρκα. Γι' αυτό καλό είναι να τον απομακρύνετε.

Αναγνωρίστε το χαλασμένο καρπούζι Το χαλασμένο καρπούζι δεν έχει μόνο κακή γεύση αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία. Εάν το καρπούζι έχει εμφανή μούχλα, πετάξτε το αμέσως. Το ίδιο όμως θα χρειαστεί να κάνετε αν μυρίζει άσχημα, έχει περίεργη υφή ή γεύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό το Κούρεμα θα το Βλέπετε Παντού Φέτος!

.

Αυτό είναι το κούρεμα που θα δείτε παντού αυτή την άνοιξη.

5 Τρόποι που θα Κάνουν τα Παιδιά σας να Αφήσουν για Λίγο τα Παιχνίδια τους και να Βοηθήσουν στις Δουλειές

.

Κάντε τα παιδιά σας βοηθούς στις δουλειές του σπιτιού και θα τους δώσετε χρήσιμα εφόδια για την εξέλιξή τους στο μέλλον.

Ο πιο Διασκεδαστικός και Οικονομικός Τρόπος για να Βάλετε Χρώμα στο Σπίτι σας

.

Βρήκαμε τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να προσθέσετε χρώμα μέσα στο σπίτι χωρίς πολλά χρήματα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οργανώστε την Τέλεια Καλοκαιρινή Βραδιά Κινηματογράφου στο Σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Αναβαθμίσετε και να Προστατεύσετε το Σπίτι σας Πριν Φύγετε για Διακοπές