Δημιουργήστε το Απόλυτο Boho Μπαλκόνι σε 8 Βήματα

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημιουργήστε το Απόλυτο Boho Μπαλκόνι σε 8 Βήματα

Το boho στιλ το συνδέουμε κυρίως με το καλοκαίρι, επομένως είναι το πρώτο που περνάει από το μυαλό όταν σκεφτόμαστε τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας.

Μας κάνει να ονειρευόμαστε ειδυλλιακές τοποθεσίες όπως οι Μαλδίβες ή το Μπαλί, όμως η καταβολή του δεν έχει τις ρίζες του εκεί. Προέρχεται από τη γαλλική λέξη «Bohème», η οποία αρχικά σήμαινε καταγωγή από την Βοημία της Τσεχίας. Παράλληλα συνδέονταν με τον περιπλανώμενο και ανέμελο τρόπο ζωής των Τσιγγάνων, ενώ στη συνέχεια ενσωματώθηκε και στα πολιτισμικά δρώμενα της παριζιάνικης αριστοκρατίας. Το αγαπημένο σε όλους αυτό στιλ επέστρεψε στη διακόσμηση τη δεκαετία του '70 από τους χίπηδες και από τότε καθιερώθηκε ως μια διαχρονική αξία.

Η χαλαρή και ξέγνοιαστη αύρα που διαχέεται από το boho ενισχύεται από τη maximal διακόσμηση, που αγκαλιάζει τη φιλοσοφία του "more is more", μέσα από την ελευθερία στη διακόσμηση, την προτίμηση στα φυσικά υλικά με κύριο το ξύλο και την επιλογή μοναδικών, ιδιαίτερων διακοσμητικών στοιχείων.

Δείτε πώς να μετουσιώσετε το μπαλκόνι σας σε μια boho όαση, ακολουθώντας μόλις οκτώ βήματα.

Διακοσμήστε με μια κούνια

Αν τοι καλοκαίρι ήταν έπιπλο τότε σίγουρα θα ήταν μια κρεμαστή πολυθρόνα. Αυτή θα είναι και το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης γι' αυτό και πρέπει να την τοποθετήσετε από την αρχή στο μπαλκόνι σας. Το καλύτερο σημείο για να την εντάξετε στον χώρο είναι μια γωνία, για να μην τον κατακλύσει λόγω του μεγάλου όγκου της.  Η όψη της είναι τόσο εντυπωσιακή που θα ξεχζωρίσει αμέσως.

Εντάξτε στο μπαλκόνι ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα

Το ξύλο κυριαρχεί στην boho διακόσμηση. Αν έχετε ήδη έπιπλα από διαφορετικά υλικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε με ξύλινα βοηθητικά, όπως σκαμπό και μικρά τραπεζάκια, για να προσθέσετε ξύλινες υφές στον χώρο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να διαθέτετε περισσότερες επιφάνειες για χρήση.

Το boho στιλ είναι πολύ χαλαρό και δεν απαιτεί απαραίτητα μεγάλα τραπέζια και μεγάλα coffee tables αλλά πολλά διαφορετικά βοηθητικά τραπεζάκια.

Μια καλή ιδέα είναι αντί για ένα coffee table,  να τοποθετήσετε δύο παρόμοια με αυτό, για να τα μετακινείτε όπου τα χρειάζεστε.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε το ξύλινο κομοδίνο από το υπνοδωμάτιο σας και να το χρησιμοποιήσετε ως βοηθητικό τραπεζάκι έξω στο μπαλκόνι. Με τον τρόπο αυτό θα τονίσετε την boho αίσθηση, γιατί το συγκεκριμένο στιλ σπάει τους κανόνες και «αγαπά» τα ιδιαίτερα αντικείμενα.

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, καλό είναι να τοποθετήσετε κατά μήκος από την πλευρά που βρίσκονται τα κάγκελα, ένα ξύλινο παγκάκι, για να αποκτήσετε επιπλέον χώρο για να κάθεστε και για να δώσετε συνέχεια στο εσωτερικό του σπιτιού σας, κάνοντας το να δείχνει μεγαλύτερο.

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια, ριχτάρια, και πουφ

Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε πολλά υφάσματα με έντονες υφές. Αν και το boho αγαπά την υφή του ξύλου, δεν παύει να είναι ευέλικτο και άνετο. Διακοσμήστε με μαξιλάρια, μαξιλάρες δαπέδου, ριχτάρια, και πουφ από φυσικά υλικά σε έντονες υφές για να προσθέσετε ζεστασιά και χρώμα.

Προσθέστε όσο πιο πολλά φυτά γίνεται

To boho στιλ δεν μπορεί να δείχνει αυθεντικό αν δεν υπάρχουν φυτά στη διακόσμηση. Εμπλουτίστε τον χώρο σας με μια ποικιλία φυτών και διακοσμήστε με στιλάτες γλάστρες, προτιμώντας φυσικά υλικά αντί για πλαστικό. Το boho στιλ άλλωστε είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι με αυτά. Τοποθετήστε τα κάτω στο δάπεδο, πάνω σε βοηθητικά τραπεζάκια, βάλτε ζαρντινιέρες στα κάγκελα, κρεμάστε γλάστρες από το ταβάνι, γενικά εκμεταλλευτείτε τα διαφορετικά ύψη των επίπλων και τα μεγέθη των φυτών σας και γεμίστε με αυτά όλο το μπαλκόνι.

Εναλλακτικά συγκεντρώστε τα όλα μαζί σε συστάδες σε ένα μόνο σημείο του μπαλκονιού σας. Ειδικά αν τα φυτά σας είναι ψηλά, θα καταφέρετε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσετε έναν φυσικό φράχτη που θα σας προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Χρησιμοποιήστε στη διακόσμηση φανάρια, λάμπες και κεριά 

Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα με φανάρια, φωτιστικά και κεριά, προτιμώντας φυσικά υλικά για τον φωτισμό.

Extra tip: Σε κάποια από τα φανάρια αντί για κεριά μπορείτε να βάλετε μέσα λάμπες, οι οποίες είναι επαναφορτιζόμενες ώστε να έχετε όλη την ώρα φως. Δείτε περισσότερα στο video:

Στρώστε στο δάπεδο χαλιά

Χρησιμοποιήστε χαλιά για να προσθέσετε άνεση και στιλ στον χώρο σας, επιλέγοντας φυσικές υφές και χρώματα. Για να κάνετε πιο έντονη την boho αισθητική στρώστε μικρότερα χαλιά από φυσική πλέξη το ένα πάνω στο άλλο για να δημιουργήσετε layering.

Διακοσμήστε με έναν καθρέφτη

Οι καθρέφτες προσθέτουν μια μοναδική πινελιά στην boho διακόσμηση, καθιστώντας τον χώρο φαινομενικά μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

Ακόμα και σε έναν ανοιχτό χώρο θα υπάρχει ελεύθερος ένας τοίχος για να κρεμάσετε έναν μικρό καθρέφτη. Αν πάλι δεν υπάρχει τοποθετήστε έναν επιδαπέδιο ή έναν μικρότερο διακοσμώντας με αυτόν τα βοηθητικά σας τραπεζάκια.

Διακοσμήστε με μακραμέ αντικείμενα από φυσικές πλέξεις

Τα μακραμέ και τα πλεκτά αντικείμενα είναι απαραίτητα για να δώσετε μια boho αίσθηση. Κρεμάστε ένα ή περισσότερα από αυτά σε έναν τοίχο για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πράγματα που δεν Ξέρατε για το Απόλυτο Καλοκαιρινό Φρούτο, το Καρπούζι!

.

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο και λαχανικό με πολλά κρυφά μυστικά. Δείτε 7 από αυτά.

Δημιουργήστε Ένα Υπέροχο Boho Μπαλκόνι με 8 Βήματα

.

Βάλτε εύκολα boho πινελιές στο μπαλκόνι σας και μεταμορφώστε το.

Όλα Όσα δεν Πρέπει να Κάνετε στην Παραλία!

.

Ως Έλληνες, παρορμητικοί και αυθόρμητοι, παραβαίνουμε πολλές φορές τους «άγραφους» κανόνες σωστής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα τη δημιουργία παρεξηγήσεων.

Νύχτες Χωρίς Κλιματιστικό: Πώς να Κοιμηθείτε Δροσερά

.

Ανακαλύψτε 10 έξυπνες συμβουλές για να παραμείνετε δροσεροί κατά τη διάρκεια της νύχτας εξασφαλίζοντας έναν καλό και αναζωογονητικό ύπνο.

10 Ιδέες Διακόσμησης για να Αισθανθείτε το Καλοκαίρι στο Σπίτι σας

.

Δείτε δέκα προτάσεις για να δώσετε στο σπίτι σας την αίσθηση του καλοκαιριού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γυαλιά Ηλίου: Πώς να Διαλέξετε το Σωστό Ζευγάρι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Tips για να Επιλέξετε τα Κατάλληλα Γυαλιά Ηλίου για Εσάς