5 Κορυφαία Επαγγελματικά Tips για να Δημιουργήσετε το Υπνοδωμάτιο των Ονείρων σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ, Χωρίς κατηγορία

5 Κορυφαία Επαγγελματικά Tips για να Δημιουργήσετε το Υπνοδωμάτιο των Ονείρων σας

Όσοι πιστεύετε ότι είναι υπερβολή να ονειρεύεστε ένα υπνοδωμάτιο βγαλμένο από τους κορυφαίους λογαριασμούς του Instagram κάνετε λάθος γιατί ο στόχος της διακόσμησης είναι να αναδεικνύει κάθε γωνιά του σπιτιού σε έργο τέχνης. Το καλό νέο είναι ότι μπορείτε να πετύχετε όλα όσα θέλετε.

Ακολουθούν απλές, αλλά ουσιαστικές συμβουλές, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε σωστά τις υφές και τα υλικά ώστε να δημιουργήσετε ένα υπνοδωμάτιο που όχι μόνο αποπνέει ζεστασιά και άνεση, αλλά είναι και απόλυτα φωτογενές.

Να θυμάστε ότι από την επιλογή των χρωμάτων έως την τοποθέτηση των επίπλων και την επιμελημένη διακόσμηση με προσωπικά αντικείμενα, κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Διακοσμήστε με στρώσεις το κρεβάτι (layering)

Πώς καταφέρνουν στα περιοδικά και τα κρεβάτια φαίνονται τόσο άνετα; Φυσικά με πολλές διαφορετικές στρώσεις υφασμάτων και μαξιλαριών.

DO Συνδυάστε μοτίβα και χρώματα ή επιλέξτε ένα χρώμα ως βάση και προσθέστε πινελιές από χρώμα.

-Εκτός από τα 2 βασικά μαξιλάρια, προσθέστε άλλα δύο με διαφορετικές μαξιλαροθήκες και 2-3 διακοσμητικά μικρότερου μεγέθους και τοποθετήστε τα κλιμακωτά.

-Χαμηλά στο κρεβάτι προσθέστε ένα κουβερλί διπλωμένο μακρόστενα και πάνω από αυτό ένα ριχτάρι.

-Όσο πιο πολλές στρώσεις βάλετε τόσο πιο αφράτο θα φαίνεται το κρεβάτι σας.

5 Χρώματα Που Θα Κάνουν το Υπνοδωμάτιό σας το Πιο Χαλαρό Μέρος στον Κόσμο!

DON’T Το ότι φτιάχνει ο καιρός δεν σημαίνει ότι κρατάμε μόνο ένα σεντόνι για να σκεπαστούμε. Μπορεί να μην τα χρειάζεστε στον ύπνο αλλά όταν το κρεβάτι είναι στρωμένο συνεχίζουμε να τοποθετούμε κουβερλί και κάλυμμα στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

TIP Προσθέστε πάνω από το στρώμα σας και κάτω από το σεντόνι ένα ανώστρωμα. Θα βρείτε λεπτό ή πιο αφράτο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό θα σας χαρίσει έναν ξεκούραστο ύπνο και θα προσθέσει όγκο στο κρεβάτι σας.

DO Για να νιώθετε ασφάλεια με τις επιλογές που θα κάνετε στα χρώματα και στα μοτίβα εάν φοβάστε να τα συνδυάσετε:

-Επιλέξτε ένα σεντόνι ή μια παπλωματοθήκη με ένα μοτίβο που σας αρέσει. Με το ίδιο μοτίβο ντύστε τα 2 μαξιλάρια που θα τοποθετήσετε στην πλάτη του κρεβατιού.

-Με ένα από τα χρώματα που έχει το μοτίβο σας ντύστε τα άλλα 2 μαξιλάρια.

- Προσθέστε διακοσμητικά μαξιλάρια σε μία από τις αποχρώσεις του μοτίβου σας ή τολμήστε να προσθέσετε 1-2 σχέδια ακόμα σε κοντινές αποχρώσεις.

-Στο κουβερλί και στο ριχτάρι προτιμήστε ουδέτερες αποχρώσεις όπως μπεζ, εκρού ή γκρι.

DON’T το κουβερλί και το ριχτάρι είναι κυρίως διακοσμητικά. Δεν χρειάζεται να έχετε πάνω από ένα. Κάθε φορά μπορείτε να τοποθετείτε τα ίδια.

Aν υπάρχει Χώρος Τοποθετήστε ένα Υποπόδιο

Όπως ακριβώς κοιτάμε να δώσουμε όγκο στο κρεβάτι, για να το επεκτείνουμε και προς τα κάτω μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο έπιπλο. Έτσι θα μετατρέψετε το κρεβάτι σας σε πριγκιπικό.

DO Τοποθετήστε δύο ίδια σκαμπό στο τελείωμα του κρεβατιού που εκτός από την αίσθηση πολυτέλειας θα σας φανούν χρήσιμα ακόμα και όταν θέλετε να ντυθείτε.

-Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο με ένα μπαούλο ή αποθηκευτικά κουτιά-σκαμπό για να αποθηκεύετε εκεί τα λευκά σας είδη και να έχετε πιο εύκολη πρόσβαση.

DON’T Μην βάλετε κάτι πολύ μικρό σε σχέση με το κρεβάτι σας. Το έπιπλο που θα επιλέξετε θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το μισό πλάτος του στρώματός σας για να δείχνει ωραίο.

Δώστε προσοχή στα κομοδίνα

Η άνεση στο κρεβάτι εκτός από το ίδιο το κρεβάτι συνδέεται και με τα κομοδίνα. Είναι σημαντικό εκτός από διακοσμητική παρέμβαση να έχετε κάπου να ακουμπήσετε το ξυπνητήρι σας ή ένα ποτήρι νερό.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για ένα κομοδίνο ή αν ακόμα δεν σας αρέσει η ιδέα να τοποθετήσετε κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο τότε πατήστε εδώ.

DON’T Στο διακοσμητικό μέρος τώρα, μην φορτώνεται το κομοδίνο πράγματα. Τοποθετήστε ένα φωτιστικό, λίγα λουλούδια και κεριά.

DO Τα κηροπήγια έχουν επανέλθει δυναμικά στις διακοσμητικές τάσεις οπότε επιλέξτε αντί για απλά κεριά να τοποθετήσετε μακρόστενα κεριά σε κηροπήγιο. Θα ανεβάσει την πολυτέλεια στα ύψη.

TIP Κρύψτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές στο συρτάρι. Έτσι κερδίζετε χώρο, αποφεύγετε να είναι πολύ κοντά στο πρόσωπό σας και όλα είναι τακτοποιημένα ακόμα και όταν τις φορτίζετε.

DO Τοποθετήστε ένα μικρό πολύμπριζο μέσα στο συρτάρι. Περάστε το καλώδιο του πίσω από το συρτάρι και κάτω από το έπιπλο ώστε να μην φαίνεται.

9 Αντικείμενα που Πρέπει να έχει Κάθε Κομοδίνο!

Όταν δεν φορτίζετε συσκευές μην αφήνετε το πολύμπριζο αναμμένο για να αποφύγετε να ανεβάσει θερμοκρασία εφόσον δεν αερίζεται.

Δώστε ιδιαίτερο χαρακτήρα με αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως κομοδίνο αντί του κλασικού.

DO Ένα ψηλό σκαμπό μπορεί να μπει στη θέση του κομοδίνου ή ακόμα και ένα στιλάτο μικρό τραπεζάκι που ήδη έχετε στο σπίτι. Σε μεταλλικό χρώμα ή ακόμα και σε έντονο χρώμα θα τραβήξει τα βλέμματα.

Εάν το δωμάτιο σας είναι πολύ μικρό και τα κομοδίνα πιάνουν αρκετό χώρο, τότε καλύτερα να τα αποφύγετε. Μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα μικρό ράφι στον τοίχο χωρίς να στερήσετε ούτε ένα εκατοστό από το δάπεδό σας.

Δημιουργήστε τουλάχιστον μια γωνιά με έντονο διακοσμητικό ενδιαφέρον

Μια συρταριέρα εκτός από αποθηκευτική λύση, μπορεί να ολοκληρώσει τη διακόσμηση του δωματίου σας αρκεί να τη διακοσμήσετε για να της δώσετε ένα πιο προσωπικό ύφος.

DO Τοποθετήστε ένα φωτιστικό επιτραπέζιο, ένα λουλούδι, λίγα βιβλία και μια κορνίζα και γεμίστε το έπιπλο χωρίς όμως να υπερβάλλετε. Η λιτή διακόσμηση θα την απογειώσει, η υπερβολή θα προκαλέσει συμφόρηση στον χώρο του δωματίου.

DO Αντί για συρταριέρα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα έπιπλο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως προσωπικό σας χώρο για το μακιγιάζ σας. Μελετήστε τι είναι αυτό που έχετε περισσότερο ανάγκη.

DON’T Μην το γεμίσετε με οικογενειακές φωτογραφίες. Στο υπνοδωμάτιο αποφύγετε να τοποθετείτε φωτογραφίες και αντικείμενα που σας προκαλούν συναισθήματα έντονα, ακόμα και αν αυτά είναι χαράς. Όταν μπαίνετε στον χώρο αυτό πρέπει να παραμένετε ήρεμοι.

Εάν ο χώρος που έχετε στο υπνοδωμάτιο χωράει ίσα-ίσα το κρεβάτι σας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά που θα το βοηθήσει να φαίνεται πιο ζεστό και όμορφο.

DO Δίπλα από τη μπαλκονόπορτα, δίπλα από την πόρτα, κάπου θα χωράει να τοποθετήσετε ένα μικρό σκαμπό. Προτιμήστε κάποιο με ένα ωραίο ύφασμα που θα δώσει στιλ.

-Τοποθετήστε επάνω 2-3 βιβλία και ακουμπήστε ένα μικρό γλαστράκι.

DO Κάντε το ίδιο με ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο ώστε να είναι και λειτουργικό για μικροαντικείμενα.

DON’T Για να έχετε σωστή αναλογία προσέξτε το φυτό σε μέγεθος να μην ξεπερνάει το ύψος του σκαμπό.

Μην παραμελείτε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι

Το μάτι μας μπαίνοντας στο χώρο πέφτει πρώτα στο κρεβάτι. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το έπιπλο-κρεβάτι αλλά και την συνολική του εικόνα.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο τοίχος που βρίσκεται πίσω από αυτό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, από το να βάλετε μια ταπετσαρία, μέχρι να κρεμάσετε πίνακες ή να τοποθετήσετε ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Έξυπνες Ιδέες για Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο που Αφηγείται Ιστορίες Άνεσης

.

Δείτε παρακάτω 5 tips που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε τους άβολους μέχρι στιγμής χώρους σας στο πιο όμορφο και ήρεμο μέρος του σπιτιού σας: 

30 Ιδέες Διακόσμησης για Μικρά Υπνοδωμάτια!

.

Αλλάξτε το «άσχημο» μικρό υπνοδωμάτιο με όμορφες οικονομικές ιδέες.

5 Tips για να Κάνετε πιο Βολικό το Μικρό σας Υπνοδωμάτιο

.

Δείτε παρακάτω 5 tips που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε τους άβολους μέχρι στιγμής χώρους σας στο πιο όμορφο και ήρεμο μέρος του σπιτιού σας: 

4 Ιδανικά Στιλ για να Διακοσμήσετε το Υπνοδωμάτιό σας

.

Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος στο σπίτι, γι' αυτό καλό είναι να το διακοσμήσετε με τρόπο ώστε να σας ξεκουράζει και να σας ηρεμεί. 


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καρπούζι
Πώς να Αφαιρέσετε τον Λεκέ από Καρπούζι στον Καναπέ σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Tips για να Διακοσμήσετε με Κεριά το Καθιστικό σας