Απλοί Τρόποι για να Μαγειρεύετε Χωρίς Φούρνο και να Παραμένει Δροσερό το Σπίτι

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Απλοί Τρόποι για να Μαγειρεύετε Χωρίς Φούρνο και να Παραμένει Δροσερό το Σπίτι

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα κύματα καύσωνα δεν δείχνουν να λείπουν από τον ορίζοντα. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι σύντομα η χρήση του φούρνου για μαγείρεμα μπορεί να μετατρέψει την κουζίνα σας σε ανεξέλεγκτο θερμοκήπιο. Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να δημιουργήσετε νόστιμα πιάτα χωρίς να ενεργοποιήσετε τον φούρνο σας.

Η χρήση μιας ψησταριάς είναι μια λύση που μπορεί να φανεί προφανής για κάποιους, αλλά ίσως όχι για όλους. Σε μια ψησταριά μπορείτε να ψήσετε τα πάντα, από κρέας έως λαχανικά, και το καλύτερο μέρος είναι ότι η ζέστη παραμένει έξω από το σπίτι. Και για εσάς που δεν διαθέτετε κήπους ή ευρύχωρες βεράντες, μην ανησυχείτε.

Αν ο φούρνος και η ψησταριά δεν είναι επιλογές για εσάς, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές συσκευές για μαγείρεμα. Ανάμεσα σε αυτές είναι τα airfryers, οι πολυμίξερ, και οι τοστιέρες. Αυτές οι συσκευές είναι ιδανικές για ψήσιμο λαχανικών, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πολλά άλλα είδη φαγητού.

Επίσης, υπάρχει ένα πλήθος γευμάτων και επιδορπίων που δεν απαιτούν κανένα είδος μαγειρέματος. Αν θέλετε πραγματικά να αποφύγετε κάθε ίχνος ζέστης ή δεν διαθέτετε τις παραπάνω συσκευές, υπάρχουν αμέτρητες συνταγές που δεν χρειάζονται μαγείρεμα και μπορείτε εύκολα να βρείτε online. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε τους ορίζοντες της γαστρονομικής σας εμπειρίας.

Για παράδειγμα, κρύες σούπες, πιάτα με ζυμαρικά και επιδόρπια είναι άριστες επιλογές. Όσο για τις σαλάτες δ περιορίζονται μόνο στα φυλλώδη λαχανικά. Εμπλουτίστε τες με φασόλια, κινόα, σολομό και πληθώρα άλλων συστατικών.

Όσο για τα ζυμαρικά, υπάρχει ένα απλό τρικ: βράστε νερό στο βραστήρα, ρίξτε το σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα ζυμαρικά. Σκεπάστε και αφήστε τα για 10-15 λεπτά και θα είναι έτοιμα χωρίς επιπλέον μαγείρεμα. Και τέλος, υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για επιδόρπια που δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Αυτό το καλοκαίρι, αντικαταστήστε τον φούρνο σας με αυτές τις δημιουργικές και δροσερές εναλλακτικές. Ποιος ξέρει; Μπορεί να ανακαλύψετε νέες αγαπημένες συνταγές που θα σας κρατήσουν συντροφιά όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τους χειμερινούς μήνες.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι πιο Νόστιμες Τηγανιτές Πατάτες στον... Φούρνο!

.

Αυτές οι πατάτες είναι εξίσου νόστιμες με τις τηγανιτές αλλά πολύ πιο υγιεινές.

8 Πράγματα που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε στο Σπίτι σας

.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε το σπίτι σας.

8 Πράγματα που Ξεχνάτε Όταν Καθαρίζετε το Σπίτι σας

.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε το σπίτι σας.

Νικήστε τη Ζέστη του Καλοκαιριού Μαγειρεύοντας Χωρίς Φούρνο με Αυτούς τους Τρόπους

.

Πείτε όχι στον φούρνο και τη ζέστη και βρείτε εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σεντόνια
5 Κίνδυνοι για την Υγεία που Μπορούν να Προκύψουν αν δεν Αλλάζετε Συχνά τα Σεντόνια σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ψητές Σαρδέλες με Σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη