Ζεν Διακόσμηση με Φυτά: Τα 3 Είδη που Αξίζει να Επιλέξετε για το Σπίτι

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ζεν Διακόσμηση με Φυτά: Τα 3 Είδη που Αξίζει να Επιλέξετε για το Σπίτι

Η ζεν διακόσμηση με φυτά είναι μια αγαπημένη τάση για το σπίτι και αυτό γιατί εκτός από ότι τη χαρακτηρίζει η υπέροχη αισθητική, μας βοηθά να αποβάλλουμε το άγχος, το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα. Το νούμερο ένα στιλ που την αναδεικνύει είναι το japandi!

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση και αυτό γιατί συνθέτει πάντα ένα ήρεμο και ζεν περιβάλλον σε οποιοδήποτε χώρο. Πρόκειται για το «πάντρεμα του Ιαπωνικού στιλ που φημίζεται για το minimal ύφος του και τη χρήση φυσικών υλικών κυρίως του ξύλου σε σκούρες αποχρώσεις και του σκανδιναβικού που όλοι αγαπάμε λόγω της κομψής αισθητικής, της λειτουργικότητας και της απλότητάς του.

Το japandi όμως είναι άμεσα συνδεδεμένο και με τα φυτά, καθώς βασίζει τη φιλοσοφία του σε αυτά. Δείτε ποια είναι τα 3 ιδανικά για δημιουργήσετε την απόλυτα ζεν διακόσμηση με αυτά:

Φίκος μπέντζαμιν

Ο φίκος μπέντζαμιν θα χαρίσει μια ξεχωριστή πινελιά στον χώρο προσφέροντάς του μια φυσική κομψότητα με τα λεπτά του φύλλα. Αυτό το φυτό όχι μόνο συνδυάζεται τέλεια με τη μινιμαλιστική αισθητική, αλλά προσθέτει επίσης μια αίσθηση φρεσκάδας και σύνδεσης με τη φύση, που αποτελούν τα δύο βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του Japandi.

Μπoνσάι

Τα μπονσάι είναι βαθιά ριζωμένα στην ιαπωνική παράδοση και κουλτούρα, επομένως αποτελούν μια ιδιαίτερα εμβληματική επιλογή. Τα μικροσκοπικά δεντράκια που θυμίζουν μινιατούρες, αντικατοπτρίζουν τη φυσική ομορφιά και χαρίζουν πάντα μια ζεν πινελιά σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται. Ενσωματώνουν την ίδια την ουσία του Japandi, προσφέροντας μια βαθιά σύνδεση με τη φύση μέσα στο σπίτι.

Kokedamas

Τα kokedamas αντιπροσωπεύουν την πιο σύγχρονη ερμηνεία της ιαπωνικής παράδοσης.  Το όνομά τους στα Ιαπωνικά σημαίνει «μπάλα απο βρύα».

Πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς γλάστρες καθώς φυτεύονται με τις ρίζες τους μέσα σε μια μπάλα από μείγμα χώματος και μια επίστρωση που αποτελείται από φυσικά βρύα και μερικές φορές λειχήνες.

Όλα συγκρατούνται με σπάγκο και σύρμα σχηματίζοντας μια σφαίρα. Τα kokedama είναι μια πολύ στιλάτη επιλογή που θα ανανεώσει με τον πιο μοναδικό τρόπο την αισθητική του χώρου σας. Μπορείτε να μετατρέψετε σε kokedama πολλά φυτά όπως είναι ο φίκος, η αλοκάσια, η μονστέρα, η ελιά, ο πόθος, η δράκαινα και ο κισσός.

Τα 3 αυτά φυτά, θα φέρουν την τέλεια τέλεια ισορροπία μεταξύ της σκανδιναβικής λειτουργικότητας και της ιαπωνικής πνευματικότητας, δημιουργώντας την απόλυτα ζεν ατμόσφαιρα στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Κοινά Διακοσμητικά Προβλήματα Βρίσκουν Λύση

.

Όχι δεν απαιτούνται υψηλά μαθηματικά για να λύσετε τα ποιο συνηθισμένα προβλήματα διακόσμησης.

7 Ιδέες Διακόσμησης για το Απόλυτο Ανοιξιάτικο Σπίτι

.

Δείτε 7 υπέροχες ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση στο σπίτι που θα ανεβάσουν στα ύψη την αισθητική των χώρων σας αλλά και τη διάθεσή σας!

6 Μεγάλες Τάσεις του 2024 στη Διακόσμηση με Φυτά

.

Βάλτε περισσότερο πράσινο στους χώρους του σπιτιού σας με έμπνευση από τις έξι μεγάλες τάσεις του 2024 στη διακόσμηση με φυτά!

Τα 7 Διακοσμητικά Αντικείμενα που Δεν Πρέπει να Λείπουν από Κανένα Σπίτι

.

Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που "δένουν" τη διακόσμηση στο σπίτι και είναι απαραίτητα για την αισθητική του.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καθαρά
6 Λόγοι που τα Σπίτια στη Σκανδιναβία Είναι Πάντα Καθαρά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

καναπέ
5 Κινήσεις που θα Μεταμορφώσουν τον Βαρετό Καναπέ σας!