Φυσικό ή Τεχνητό: Τι Χριστουγεννιάτικο Δέντρο να Διαλέξετε;

Κατηγορίες: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Φυσικό ή Τεχνητό: Τι Χριστουγεννιάτικο Δέντρο να Διαλέξετε;

Η επιλογή του γιορτινού δέντρου είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρετε τώρα μιας και οι γιορτές είναι πολύ κοντά. Το δίλημμα που έχετε είναι ένα, «Φυσικό ή τεχνητό Χριστουγεννιάτικο δέντρο;» Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή για εσάς ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αν επιλέξετε να πάρετε φυσικό δέντρο θα πρέπει να ελέγξετε από πού προέρχεται και αν η καλλιέργειά του προορίζεται γι’ αυτόν το σκοπό. Φροντίστε να είναι φρεσκοκομμένο και δροσερό για να μη μαδάει εύκολα. Αυτό θα το καταλάβετε από την ευλυγισία που έχουν τα κλαριά του και από τη μυρωδιά του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα φυσικά δέντρα χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και επομένως περισσότερα χρήματα.

Κάντε το Σπίτι σας να Μυρίσει Χριστούγεννα με τον Πιο Απλό Τρόπο!

Αν πάλι προτιμήσετε να πάρετε τεχνητό δέντρο (που είναι και η πιο οικολογική επιλογή) ελέγξτε ότι έχει σταθερή βάση, εύκολη συναρμολόγηση και μάζεμα. Μετρήστε το ύψος και το πλάτος ή τη διάμετρο του χώρου σας. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι ύψος και τι διάμετρο θα έχει το δέντρο που θέλετε πριν βγείτε στο ψάξιμο. Για σπίτια με χαμηλά ταβάνια τα μικρά δέντρα δείχνουν εξίσου όμορφα με τα μεγάλα. Είναι καλύτερα να έχετε ένα πιο χαμηλό αλλά φουντωτό δέντρο, παρά ένα μεγάλο που θα χάσει τη χάρη του στριμωγμένο σε έναν μικρό χώρο. Πρέπει πάντα η κορυφή να απέχει από το ταβάνι τουλάχιστον 10 εκ. για να μη δείχνει «μπουκωμένο». Αφού επιλέξετε τι είδους Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αγοράσετε δείτε πώς να το στολίσετε με 11 πολύ απλά βήματα

thehomeissue_dentro

Αν επιλέξετε να πάρετε φυσικό δέντρο θα πρέπει να ελέγξετε από πού προέρχεται και αν η καλλιέργειά του προορίζεται γι’ αυτόν το σκοπό.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των τεχνητών δέντρων είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά το επόμενο έτος. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθεί ξανά και το φυσικό δέντρο (έλατο) αν το αγοράσετε με γλάστρα και το διατηρήσετε στο μπαλκόνι σας όλη τη χρονιά με σκοπό να το στολίσετε και πάλι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Τα πιο Όμορφα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά!

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως είναι προτιμότερο από πλευράς οικολογίας και προστασίας του πλανήτη να αγοράσετε ένα φυσικό δέντρο από ότι ένα τεχνητό. Ο λόγος είναι πως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ψεύτικο δέντρο σας για τουλάχιστον 20 χρόνια για να μπορείτε να ισχυριστείτε πως δεν κάνετε κακό στο περιβάλλον. Αυτό υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές οι οποίοι λένε πως από την καλλιέργεια και τη διάθεση αληθινών δέντρων παράγονται 3 κιλά διοξείδιο του άνθρακα ενώ από την κατασκευή ενός τεχνητού παράγονται περίπου 48 κιλά. Επομένως, η λύση είναι μία αν θέλετε και να στολίσετε δέντρο και να προστατέψετε το περιβάλλον. Αγοράστε έλατο φυτεμένο σε γλάστα.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Tips για να Διαλέξετε το Τέλειο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για το Σπίτι σας!

.

Αυτές είναι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρετε πριν διαλέξετε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Φενγκ Σούι: 12 Σπιτικά Tips για να Αλλάξει η Τύχη σας και να Αποκτήσετε Χρήματα

.

Το φενγκ σούι εδώ και χιλιάδες χρόνια υποστηρίζει πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές του. Δοκιμάστε το, τι έχετε να χάσετε;

Τα 10 πιο Εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Από όλο τον Κόσμο!

.

Δείτε τα πιο ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα από όλο τον κόσμο.

Φτιάξτε Μόνοι σας 2 Πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα Ξύλινα Δέντρα

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτιάξετε υπέροχα ξύλινα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Έτσι θα Κάνετε το Σπίτι σας να Μυρίσει Γιορτές!

.

Δείτε 3 φυσικούς και οικολογικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σπίτι σας ένα ξεχωριστό και, κυρίως, αξέχαστο άρωμα γιορτής!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα πιο Όμορφα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Το πιο Εύκολο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι με Υλικά από το Σπίτι
More in ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τα πιο Όμορφα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά!

Ξεκινήστε να τα φτιάχνετε από τώρα...

Close