Με Αυτούς τους Τρόπους θα Εξοικονομήσετε Χρήματα Όταν Έχετε Πετρέλαιο

Κατηγορίες: ΕΠΟΧΙΚΟ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Με Αυτούς τους Τρόπους θα Εξοικονομήσετε Χρήματα Όταν Έχετε Πετρέλαιο

Τα κρύα έχουν μπει για τα καλά και όλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο χρησιμοποιούν κάποιο είδος θέρμανσης για να ζεσταθούν. Ένας από τους πιο συνηθισμένους και δημοφιλείς τρόπους θέρμανσης είναι η χρήση του πετρελαίου. Τα περισσότερα διαμερίσματα που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο, χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία από τις πιο ακριβές επιλογές, υπάρχουν τρόποι όμως να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του συστήματος, κάνοντας κάποιες μικρές επεμβάσεις χαμηλού κόστους. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές:

Με Αυτό το Κόλπο Θα Κάνετε Οικονομία στο Καλοριφέρ!

Θερμοστατικές κεφαλές Οι θερμοστατικές κεφαλές τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και έχουν κόστος περίπου 25€ η μία. Έτσι σας δίνουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσετε ανάλογα με τον χώρο. Για παράδειγμα, η ένταση σε ένα δωμάτιο μπορεί να είναι στο 1-2 ενώ στο σαλόνι στο 3-4. Με αυτόν τον τρόπο έχετε εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%.

thehomeissue_heaters3

Οι θερμοστατικές κεφαλές τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και σας δίνουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσετε ανάλογα με τον χώρο.

Έξυπνη χρήση θερμοστάτη Βάλτε τον θερμοστάτη στους 19-20°C και διατηρήστε μια θερμοκρασία στο σπίτι χωρίς να το αφήνετε να παγώσει και να πρέπει να κάψει διπλάσιο πετρέλαιο για να ζεσταθεί από την αρχή. Για κάθε βαθμό που χαμηλώνετε τον θερμοστάτη εξοικονομείτε 1-2 % σε ενέργεια, κάτι που μπορεί να έχει διαφορά στο λογαριασμό σας έως και 10%.

Το πιο Απίστευτο Τρικ για να Βελτιώσετε την Απόδοση του Καλοριφέρ σας (VIDEO)

Φιλμ Αλουμινίου Επειδή η θερμότητα που βγάζουν τα καλοριφέρ δεν θέλουμε να απορροφάται από τους τοίχους, μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από κάθε καλοριφέρ το φιλμ αλουμινίου που αντανακλάει τη θερμότητα στον χώρο. Φιλμ αλουμινίου θα βρείτε σε καταστήματα με είδη μόνωσης.

thehomeissue_heaters4

Εξοικονομήστε πετρέλαιο και χαρείτε ένα ζεστό σπίτι τον χειμώνα.

Μόνωση καλωδίων Ένας ακόμα τρόπος που θα εξοικονομήσει περίπου 5% ενέργεια είναι η μόνωση των γυμνών καλωδίων και η αποκατάσταση των τμημάτων που έχουν υποστεί φθορά.

Σύστημα αντιστάθμισης Είναι λύση τελευταίας τεχνολογίας και γίνεται από ειδικό τεχνικό. Οι ελεγκτές αντιστάθμισης λαμβάνουν υπόψην τους τις αλλαγές του καιρού και προσαρμόζουν τη θερμοκρασία του νερού στον λέβητα ανάλογα. Η εγκατάσταση έχει κάποιο κόστος, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια έως και 30%.

thehomeissue_heaters2

Αποφύγετε να τα σκεπάζετε τα καλοριφέρ κουρτίνες ή αντικείμενα γιατί έτσι μειώνεται η θερμότητα που απελευθερώνεται στον χώρο.

5 Τρόποι να Φέρετε τη Ζέστη στο Σπίτι σας χωρίς Καλοριφέρ!

Μαζί με τα παραπάνω, έχετε κατά νου να απομονώνετε τους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται ρυθμίζοντας τον διακόπτη στα σώματα του καλοριφέρ. Να εξαερώνετε επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα καλοριφέρ για να αποδίδουν στο μέγιστο. Αποφύγετε να τα σκεπάζετε με κουρτίνες ή αντικείμενα γιατί έτσι μειώνεται η θερμότητα που απελευθερώνεται στον χώρο. Μια τελευταία και πολύ οικονομική λύση έκτακτης ανάγκης είναι να βάλετε αλουμινόχαρτο!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Διαφορετικές Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Μπαλκόνι σας για τα Χριστούγεννα

.

Συνδυάστε μερικές από αυτές τις ιδέες μεταξύ τους για υπέροχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Δείτε πως θα Διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας Ζωντανό!

.

Σας αρέσει γιατί θυμίζει Χριστούγεννα, αλλά δεν γνωρίζετε πώς να το διατηρήσετε; Μάθετε πώς θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του και μετά τον Γενάρη.

Xmas Κουίζ: Τι λέει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σας για τον Χαρακτήρα σας;

.

Ναι, τα στολίδια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μπορούν να αποκαλύψουν πάρα πολλά πράγματα για εσάς!

Χριστούγεννα στην Αυστραλία: Ήθη και Έθιμα Μέσα στο Κατακαλόκαιρο

.

Αυτά είναι τα πιο γνωστά ήθη και έθιμα των Αυστραλών μέσα στα Χριστούγεννα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χριστουγεννιάτικες ιδέες
11 Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

χρώματα
Αυτά Είναι τα Χρώματα που θα Δούμε στο Εσωτερικό των Σπιτιών το 2018
More in ΕΠΟΧΙΚΟ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ
χριστουγεννιάτικες ιδέες
11 Χριστουγεννιάτικες Ιδέες Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες ιδέες θα φέρουν την γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας χωρίς να σας στερήσουν πολύτιμο χώρο.

Close