Υπέροχες Τεχνικές για να Διώξετε τις Αρνητικές Σκέψεις Μακριά

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Υπέροχες Τεχνικές για να Διώξετε τις Αρνητικές Σκέψεις Μακριά

Δεν υπάρχουν πλέον πολλοί άνθρωποι, που να μην έχουν άγχος στη καθημερινή τους ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σας κυριεύουν οι αρνητικές σκέψεις και πολλές φορές να καταλήγουν να κατατρώνε τη ψυχή σας.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η αϋπνία και οι διαταραχές στη διάθεση είναι συχνά φαινόμενα στην εποχή μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν εστιάσει στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του μυαλού τους και να διώξουν μακριά τις δυσάρεστες σκέψεις.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Binghamton, διαπίστωσε ότι όσοι πηγαίνανε για ύπνο αργά, είχαν υψηλότερα επίπεδα των αρνητικών σκέψεων, σε σχέση με εκείνους που πέφτανε νωρίς στο κρεβάτι. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που κοιμούνται για μικρότερες χρονικές περιόδους συνολικά. Δοκιμάστε να κοιμάστε τις σωστές ώρες και σταδιακά θα νιώθετε πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε επίσης τα χρώματα που φτιάχνουν την ψυχολογίας σας.

Μία άλλη μέθοδος εξουδετέρωσης των αρνητικών σκέψεων είναι να συζητάτε με τον εαυτό σας, αλλά να έχετε σαν σκοπό, να επικεντρώνεστε σε θετικά πράγματα. Αυτή η τεχνική θα βελτιώσει τη διάθεση σας και θα νιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη για όσα έχετε αποκτήσει. Αν όμως, δίνετε έμφαση στα αρνητικά πράγματα, τότε θα προσδοκάτε το χειρότερο και θα ανοίξετε έναν φαύλο κύκλο που είναι δύσκολο μετά να κλείσει.

Χρησιμοποιείστε τη καθοδηγούμενη χαλάρωση για να καθαρίσει το μυαλό σας και να φύγουν οι δυσάρεστες σκέψεις. Όταν τα αρνητικά συναισθήματα σας κυριεύουν εστιάστε στην αναπνοή σας και φέρτε στο μυαλό σας όμορφες εικόνες. Όταν βρείτε τη σκηνή που σας κάνει να νιώθετε όμορφα, κρατήστε την στο μυαλό σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε όλους τους μύες.

Αναπνεύστε με σκοπό. Οι τεχνικές αναπνοής είναι ένας καθιερωμένος τρόπος, για να προωθήσει τη χαλάρωση και την ελαχιστοποίηση του στρες. Παρόμοια με την καθοδηγούμενη χαλάρωση, η ιδέα είναι να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρότυπο, το οποίο εστιάζεται στο σώμα σας και διώχνει  μακριά τις σκέψεις που σας ενοχλούν. Η αναπνοή επίσης, επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό, γι αυτό και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ήρεμοι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Tips για να Ξυπνάτε πιο Ευτυχισμένοι Κάθε Πρωί

.

Κάντε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και αμέσως θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι!

Νέα Έρευνα: Αυτές τις Ώρες της Ημέρας Κάνουμε τις Περισσότερες Αρνητικές Σκέψεις

.

Κι όμως, δεν κάνετε το βράδυ τις περισσότερες αρνητικές σκέψεις. Δείτε τι λέει μια νέα έρευνα!

7 Τρόποι για να "Διώξετε" τον Αρνητισμό, Τώρα!

.

Διώξτε τον αρνητισμό από τη ζωή σας μια και καλή.

6 Τρόποι για να Πετύχετε Αυτά που Θέλετε όταν Είστε Πεσμένοι

.

Όλοι χρειάζονται λίγη βοήθεια πού και πού για να πετύχουν τους στόχους τους. Δείτε τα 6 πράγματα που θα σας βοηθήσουν όταν είστε πεσμένοι.

Πώς θα Διώξετε τις αρνητικές Σκέψεις με 5 Τρόπους!

.

Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις με αυτούς τους 5 τρόπους!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

9 Μυστικά για να Απολαύσετε τα Αγαπημένα σας Σνακ, χωρίς να Πάρετε γραμμάριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θωρακίστε Συνολικά το Αυτοκίνητο από τη Ζέστη και τον Ήλιο