Πώς το Χρώμα στο Υπνοδωμάτιο Επηρεάζει τη Ζωή και Τον Ύπνο σας

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, COLOR GUIDE

Πώς το Χρώμα στο Υπνοδωμάτιο Επηρεάζει τη Ζωή και Τον Ύπνο σας

Αλλάζοντας το χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας θα κοιμάστε πολύ καλύτερα και η ζωή σας θα μεταμορφωθεί. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα που θέλει το χρώμα του πυνοδωματίου σας να επηρεάζει τη ζωή αλλά και τον ύπνο σας. 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αλυσίδα ξενοδοχείων Travelodge αποκάλυψε πως κάποιες αποχρώσεις μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τις συνήθειες του ύπνου σας. Συγκεκριμένα ρωτήθηκαν 2000 Βρετανοί και τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά.

Μπλε Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που έχουν δωμάτια με μπλε τοίχους κοιμούνται τις περισσότερες ώρες από όλους. Συγκεκριμένα κοιμούνται κατά μέσο όρο 7 ώρες και 52 λεπτά. Αυτός ο συσχετισμός του ύπνου με το χρώμα μπλε δεν είναι τυχαίος. Σύμφωνα με τον Chris Idzikowski του Edinburgh Sleep Centre, κάποιοι υποδοχείς στα μάτια μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο μπλε χρώμα (πρόκειται για τα ίδια κύτταρα που ενημερώνουν τους καθημερινούς ρυθμούς του εγκεφάλου μας). Το μπλε συνδέεται, επίσης, με την ηρεμία και χαμηλώνει τους ρυθμούς της καρδιάς, ρίχνοντας ταυτόχρονα την πίεση του αίματος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πάνω από τους μισούς που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε δωμάτια με μπλε τοίχους τόνισαν πως κάθε πρωί ξυπνάνε χαρούμενοι.

Επιλέξτε μπλε χρώμα για τους τοίχους του δωματίου σας και διακοσμήστε με γήινες αποχρώσεις, λευκό και γκρι που ταιριάζουν πολύ με το μπλε. Φροντίστε οι πιο μεγάλες επιφάνειες του δωματίου να καλύπτονται με μπλε αποχρώσεις και επιλέξτε για τα πιο μικρά διακοσμητικά και έπιπλα άλλα χρώματα.

6 Τρόποι να Ανανεώσετε το Σπίτι σας με Μπογιά Μαυροπίνακα

Το μπλε χρώμα στους τοίχους είναι η καλύτερη απόχρωση για να κοιμάστε πιο ήρεμα και εύκολα.

Το μπλε χρώμα στους τοίχους είναι η καλύτερη απόχρωση για να κοιμάστε πιο ήρεμα και εύκολα.

Κίτρινο Όση έκπληξη και αν σας προκαλεί αυτό το γεγονός, το κίτρινο είναι το δεύτερο καλύτερο χρώμα για υπνοδωμάτιο. Το συγκεκριμένο χρώμα τονώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει στη χαλάρωση και ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα.

Για τους τοίχους του δωματίου σας επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος και δώστε λίγη ζωντάνια στο χώρο με καφέ και κίτρινα διακοσμητικά σε πιο έντονες αποχρώσεις.

13 Μοντέρνοι Τρόποι να Βάλετε το πιο Χαρούμενο Χρώμα στο Χώρο σας!

Το απαλό κίτρινο είναι η δεύτερη καλύτερη απόχρωση για καλό και βαθύ ύπνο.

Το απαλό κίτρινο είναι η δεύτερη καλύτερη απόχρωση για καλό και βαθύ ύπνο.

Πράσινο Η τρίτη καλύτερη χρωματική επιλογή για να κοιμάστε καλύτερα είναι το πράσινο. Το 22% των ερωτηθέντων που κοιμούνται σε δωμάτιο με πράσινους τοίχους ανέφεραν πως κάθε πρωί ξυπνάνε νιώθοντας αισιοδοξία και πολύ θετική ενέργεια.

Το φιστικί είναι μια πολύ όμορφη απόχρωση για υπνοδωμάτιο. Συνδυάζεται υπέροχα με φούξια και ροζ διακοσμητικά και λουλούδια.

Χρώμα στο Ταβάνι: Η Νέα Τάση που Ήρθε για να Μείνει!

Υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις πράσινου. Για τους τοίχους του δωματίου σας επιλέξτε τις πιο παλ.

Υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις πράσινου. Για τους τοίχους του δωματίου σας επιλέξτε τις πιο παλ.

Ασημί Το ασημί χρώμα χαρίζει πολυτέλεια σε ένα υπνοδωμάτιο και αποτελεί την 4η καλύτερη επιλογή για να βάψετε τους τοίχους του δωματίου σας. Το 1/5 των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε δωμάτια με ασημί τοίχους τόνισαν πως αυτό το χρώμα τους προδιαθέτει να γυμνάζονται περισσότερο μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Μπορείτε να προσθέσετε στα δωμάτια με ασημί τοίχους, διακοσμητικά σε άλλες μεταλλικές αποχρώσεις και λεπτομέρειες. Οι χρυσές και οι μπρονζέ λεπτομέρειες σε κάδρα, βάζα και άλλα διακοσμητικά ταιριάζουν πολύ με τους ασημί τοίχους.

Δύο Χρώματα στον Τοίχο: Μια Νέα Μόδα και Πώς να την Υιοθετήσετε

Οι μεταλλικές διακοσμητικές λεπτομέρειες ταιριάζουν πολύ σε δωμάτια μα ασημί τοίχους.

Οι μεταλλικές διακοσμητικές λεπτομέρειες ταιριάζουν πολύ σε δωμάτια με ασημί τοίχους.

Πορτοκαλί Οι αποχρώσεις του πορτοκαλί προσθέτουν ζεστασιά και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει ιδιαίτερα στην πέψη. Το πορτοκαλί χρώμα χαλαρώνει τους μυς του σώματος και έτσι θα σας είναι πιο εύκολο να κοιμηθείτε τη νύχτα.

Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ έντονο χρώμα και για να το «σπάσετε» μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό ή κάποιες άλλες γήινες αποχρώσεις όπως είναι το καφέ και το γκρι.

Αν έχετε στομαχικά προβλήματα τότε επιλέξτε πορτοκαλάι χρώμα για τους τοίχους σας. Αυτό το χρώμα βοηθάει πολύ στην καλή πέψη.

Αν έχετε στομαχικά προβλήματα τότε επιλέξτε πορτοκαλί χρώμα για τους τοίχους σας. Αυτό το χρώμα βοηθάει πολύ στην καλή πέψη.

Μοβ Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε μοβ υπνοδωμάτια ξεκουράζονται λιγότερο από όλους. Συγκεκριμένα κοιμούνται κατά μέσο όρο 5 ώρες και 56 λεπτά. Το πλούσιο αυτό χρώμα τονώνει πολύ το μυαλό και έτσι σας κρατάει σε εγρήγορση δυσκολεύοντας αρκετά τον ύπνο σας. Επίσης προκαλεί συνήθως έντονα όνειρα και εφιάλτες.

Μπορεί να μην αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τους τοίχους ενός δωματίου αλλά αν τελικά το επιλέξετε μπορείτε να το συνδυάσετε με παλ αποχρώσεις ροζ, μπλε και κίτρινου.

Ένας Ιδιαίτερος Συνδυασμός Χρωμάτων που θα σας Ξετρελάνει!

Το χειρότερο χρώμα για υπνοδωμάτιο (αν έχετε πρόβλημα ύπνου) είναι το μοβ.

Το χειρότερο χρώμα για υπνοδωμάτιο (αν έχετε πρόβλημα ύπνου) είναι το μοβ γιατί δημιουργεί υπερένταση.

Σκούρο καφέ Μπορεί να αποτελεί γήινη απόχρωση και να είναι μια ωραία επιλογή για διακόσμηση αλλά καλό θα ήταν να μην βάλετε το συγκεκριμένο χρώμα στους τοίχους σας. Η απόχρωση αυτή κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα και να είναι ανήσυχοι.

Αποφύγετε τις πολύ σκούρες αποχρώσεις για το υπνοδωμάτιο.

Αποφύγετε τις πολύ σκούρες αποχρώσεις για το υπνοδωμάτιο.

Γκρι Το σκούρο γκρι δεν είναι καλή επιλογή για υπνοδωμάτιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται σε γκρι υπνοδωμάτια περνάνε την περισσότερη ώρα τους στο κρεβάτι ψωνίζοντας online και όχι προσπαθώντας να κοιμηθούν.

Το σκούρο καφέ και το σκούρο γκρι είναι δύο χρώματα που συνδυάζονται εύκολα με πολλές αποχρώσεις. Αν οι τοίχοι στο υπνοδωμάτιό σας είναι βαμμένοι σε μια από τις δύο αυτές αποχρώσεις, τότε ίσως καλό θα ήταν να επιλέξετε για τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου πιο παλ και ήπια χρώματα.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στο Βάψιμο των Τοίχων

Το σκούρο γκρι δεν είναι επίσης καλή επιλογή για υπνοδωμάτιο.

Το σκούρο γκρι δεν αποτελεί καλή επιλογή για υπνοδωμάτιο και ανθρώπους με προβλήματα αϋπνίας.

Ανοιχτό καφέ Για κάποιο λόγο αυτή η απόχρωση βοηθάει πολύ στο σεξ. Συγκεκριμένα τα ζευγάρια που κοιμούνται σε δωμάτια με καραμελένιους τοίχους κάνουν σεξ τρεις φορές κατά μέσο όρο μέσα στην εβδομάδα (περισσότερο από κάθε άλλο δωμάτιο).

Το ανοιχτό καφέ ταιριάζει ιδανικά με δύο χρώματα, το λευκό και το γκρι. Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διακοσμητικά με πιο έντονα χρώματα, όπως κόκκινο και πράσινο για να δώσετε λίγη ζωντάνια στο χώρο.

Το ανοιχτό καφέ θα βελτιώσει πολύ τη σεξουαλική σας ζωή.

Το ανοιχτό καφέ θα βελτιώσει πολύ τη σεξουαλική σας ζωή.

Κόκκινο Μπορεί το κόκκινο χρώμα να θεωρείται το χρώμα του πάθους αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί τη χειρότερη επιλογή για υπνοδωμάτιο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως το σεξ σε υπνοδωμάτια με κόκκινους τοίχους γίνεται  κατά μέσο όρο μόνο 1 φορά την εβδομάδα.

Αυτές Είναι οι πιο Στιλάτες Αποχρώσεις για τους Τοίχους του Σπιτιού σας

Τι και αν είναι το χρώμα του πάθους και της φωτιάς, το κόκκινο δεν αποτελεί καλή επιλογή για υπνοδωμάτια.

Τι και αν είναι το χρώμα του πάθους και της φωτιάς, το κόκκινο δεν αποτελεί καλή επιλογή για υπνοδωμάτια.

Λευκό ή εκρού Τα λευκά υπνοδωμάτια ευνοούν την εργασία. Αν δεν θέλετε, λοιπόν, να παίρνετε τη δουλειά σας στο κρεβάτι, τότε επιλέξτε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση εκτός από λευκό και εκρού. Σύμφωνα με την έρευνα οι συμμετέχοντες που κοιμούνται σε λευκό υπνοδωμάτιο παίρνουν τη δουλειά τους στο κρεβάτι τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Το λευκό χρώμα προσθέτει ύψος σε ένα δωμάτιο αλλά δυστυχώς μας δημιουργεί την τάση να θέλουμε να δουλεύουμε περισσότερο πάνω στο κρεβάτι.

Το λευκό χρώμα προσθέτει ύψος σε ένα δωμάτιο αλλά δυστυχώς δημιουργεί την τάση να θέλουμε να δουλεύουμε περισσότερο πάνω στο κρεβάτι.

Χρυσό Μεγάλο ποσοστό τραπεζιτών και οικονομολόγων έχουν χρυσούς τοίχους και χρυσά διακοσμητικά στοιχεία στο υπνοδωμάτιό τους. Το χρυσό χρώμα μπορεί να μην βοηθάει στον ύπνο αλλά φέρνει οικονομική ευημερία. Βάλτε, λοιπόν, χρυσές λεπτομέρειες στο δωμάτιό σας επιλέγοντας, όμως, για τους τοίχους πιο παλ και χαλαρωτικές αποχρώσεις.

Παστέλ στο Υπνοδωμάτιο: Πώς να Διακοσμήσετε με τις πιο Ωραίες Αποχρώσεις!

Για οικονομική ευημερία επιλέξτε αποχρώσεις του χρυσού για το υπνοδωμάτιό σας.

Για οικονομική ευημερία επιλέξτε αποχρώσεις του χρυσού για το υπνοδωμάτιό σας.

Πάρτε έμπνευση και βρείτε τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάψιμο Σπιτιού: Γίνετε Επαγγελματίες με 8 Tips!

.

Μετά από αυτές τις συμβουλές θα θέλετε να πιάσετε πινέλο και να αρχίσετε το βάψιμο.

Έτσι Διακοσμεί το Σπίτι του Κάθε Ευτυχισμένος Άνθρωπος!

.

Κι όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν –κυριολεκτικά- στο σπίτι τους.

Το Χρώμα που Ταιριάζει σε Κάθε Υπνοδωμάτιο!

.

Βάλτε το πιο "αθώο" χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας.

10 Πράγματα που Χρειάζεται το Υπνοδωμάτιό σας και δεν το Ξέρετε

.

Με αυτά τα 10 πράγματα η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο όμορφη


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Απόχρωση που θα Κυριαρχήσει στο Σπίτι μας Αυτή τη Σεζόν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε το Πιο Καλοκαιρινό Χρώμα στο Σπίτι σας!