Βάλτε το Μπλε της Μυκόνου στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Βάλτε το Μπλε της Μυκόνου στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

Μύκονος, το νησί των ανέμων που όταν κοπάζουν οι άνεμοι μοιάζει σαν να ‘ναι άλλο νησί.  Μύκονος, το νησί του κεφιού και της χαράς που ακόμη κι όταν η σεζόν τελειώνει δεν αδειάζει ποτέ. Μύκονος, το νησί που δεν κοιμάται και το όνομα του στα απέραντα του κόσμου είναι ξακουστό.

Θέλετε κι άλλους λόγους για να βάλετε το μπλε της Μυκόνου στη διακόσμηση του σπιτιού σας;

Η αρχιτεκτονική των σπιτιών της Μυκόνου χαρακτηρίζεται από κυβόσχημα κτίρια χωρίς  σκεπές όπου στου απέραντου γαλάζιου τη γραμμή μοιάζουν σαν λευκοί όγκοι να ξεπροβάλλουν από παντού.  Τα σπίτια της Μυκόνου έχουν τις χαρακτηριστικές αποχρώσεις του μπλε και του λευκού των Κυκλάδων.  Μάλιστα, όπως ορίζεται από την αρμόδια Επιτροπή Αισθητικής του Δήμου Μυκόνου οι επιφάνειες των κτιρίων  του νησιού επιτρέπεται να έχουν, τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές αυτών, μόνο λευκή απόχρωση ενώ μεγαλύτερη ελαστικότητα δίνεται αναφορικά με τις αποχρώσεις των κουφωμάτων, ανεξάρτητα βέβαια με το αν το μπλε είναι αυτό που επί της ουσίας κυριαρχεί.

Σήμα κατατεθέν των κυκλαδίτικων νησιών, όπως και της Μυκόνου, οι λευκές επιφάνειες των σπιτιών με τα μπλε ξύλινα κουφώματα και οι φούξια γεμάτες χάρη και ζωηράδα μπουκαμβίλιες.

Σήμα κατατεθέν των κυκλαδίτικων νησιών, όπως και της Μυκόνου, οι λευκές επιφάνειες των σπιτιών με τα μπλε ξύλινα κουφώματα και οι φούξια γεμάτες χάρη και ζωηράδα βουκαμβίλιες.

Ως εκ τούτου, αν το λευκό επικρατεί στους τοίχους του σπιτιού σας είστε από τους τυχερούς της υπόθεσης αφού οι διακοσμητικές επεμβάσεις που θα έχετε να κάνετε για να εντάξετε το μπλε της Μυκόνου στη διακόσμησή σας θα είναι μικρότερες.

Το φως, η μίνιμαλ διακόσμηση και η απλότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αισθητικής της Μυκόνου. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω ένας χώρος για να πάρει αμέσως τον αέρα του νησιού.

Κυκλαδίτικη Διακόσμηση: Πώς θα τη Φέρετε από το Νησί στο Σπίτι σας!

Υπνοδωμάτιο: Για το υπνοδωμάτιο του σπιτιού σας επενδύστε στα υφάσματα και δώστε προτεραιότητα στο φως άλλωστε αυτό είναι που θα μεταμορφώσει και το χώρο. Ανάλαφρες κουρτίνες από βαμβάκι για το παράθυρό σας, σε λευκή απόχρωση, θα δώσουν αμέσως στο δωμάτιο μια αέρινη διάθεση. Για το κρεβάτι του δωματίου επενδύστε σε λευκό κουβερλί με επιπλέον διακριτικές διακοσμητικές επεμβάσεις, του ιδίου χρώματος, υφάνσεις και μαξιλάρες σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε με διάφορα και διαφορετικά μεταξύ τους μοτίβο. Όσο για το δάπεδο του δωματίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί, επίσης στις ίδιες αποχρώσεις του λευκού και του μπλε, καλοκαιρινής ύφανσης.

Μερικά έξτρα διακοσμητικά στοιχεία όπως καλάθια από ψάθα ή με κοχύλια θα δώσουν μια άκρως καλοκαιρινή νότα στο υπνοδωμάτιο.

Μερικά έξτρα διακοσμητικά στοιχεία όπως καλάθια από ψάθα ή με κοχύλια θα δώσουν μια άκρως καλοκαιρινή νότα στο υπνοδωμάτιο.

7 Μικροσκοπικά Υπνοδωμάτια για να Κλέψετε Ιδέες για το Δικό σας

Κουζίνα: Στην κουζίνα του σπιτιού σας μπορείτε να κρατήσετε το λευκό για όλες τις επιφάνειες, τόσο των επίπλων όσο και των λοιπών αντικειμένων, πλην της κάτω σειράς των ντουλαπιών που θα χρειαστεί να τα βάψετε με το μπλε της Μυκόνου. Με τον τρόπο αυτό η μονοτονία του λευκού θα σπάσει ακαριαία και θα δώσει στην κουζίνα σας την αισθητική του νησιού.

Στην περίπτωση που θέλετε το μπλε σε μεγαλύτερες δόσεις μέσα στο χώρο της κουζίνας προσθέστε στο εσωτερικό των ντουλαπιών, αν αυτά έχουν πορτάκια με γυαλί όπως της εικόνας, ταπετσαρία με σχήματα σε μπλε αποχρώσεις. Μια ριγέ μπλε - λευκό θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

Στην περίπτωση που θέλετε το μπλε σε μεγαλύτερες δόσεις μέσα στο χώρο της κουζίνας προσθέστε στο εσωτερικό των ντουλαπιών, αν αυτά έχουν πορτάκια με γυαλί όπως της εικόνας, ταπετσαρία με σχήματα σε μπλε αποχρώσεις. Μια ριγέ μπλε - λευκό θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

Μπάνιο: Ακολούθως, μπορείτε με την ίδια λογική να μετατρέψετε και το μπάνιο σας κρατώντας το σε όσο πιο απλές και λιτές γραμμές αφήνοντας το μπλε της Μυκόνου να εκρήγνυται στο απόλυτο λευκό. Ακόμη και για τη διακόσμηση του μπάνιου μπορείτε να κινηθείτε στο ύφος του νησιού χρησιμοποιώντας ένα παραδοσιακό φανάρι πετρελαίου με ανακλαστήρα και μια κορνίζα πορτραίτου.

Ένας στρογγυλός καθρέπτης με μεταλλικό περίγραμμα και διακριτικά σκαλίσματα πάνω από τον νιπτήρα θα συμπληρώσει διακοσμητικά το μπάνιο σας.

Ένας στρογγυλός καθρέπτης με μεταλλικό περίγραμμα και διακριτικά σκαλίσματα πάνω από τον νιπτήρα θα συμπληρώσει διακοσμητικά το μπάνιο σας.

Greek Blue: Το Χρώμα που έχει Γίνει Ανάρπαστο σε όλο τον Κόσμο

Τραπεζαρία: Στην τραπεζαρία του σπιτιού δεν θα χρειαστεί να κάνετε μεγάλες επεμβάσεις αφού ένα τραπεζομάντιλο σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε σε συνδυασμό με των ιδίων χρωματικών επιλογών γυάλινα είδη εστίασης η τραπεζαρίας σας θα είναι σαν βγαλμένη από παραλία του νησιού. Αν θέλετε ωστόσο να δώσετε μεγαλύτερη ένταση τότε δεν έχετε από το να πάρετε ένα παραβάν με σχέδιο από παλιό παντζουρόφυλλο (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης για το σπίτι) και να το βάψετε με το μπλε της Μυκόνου.

Αν δεν βρείτε παραβάν αυτής της μορφής, όπως αυτό της εικόνας, σε καταστήματα με είδη διακόσμησης για το σπίτι τότε σίγουρα θα βρείτε σε παλαιοπωλεία.

Αν δεν βρείτε παραβάν αυτής της μορφής, όπως αυτό της εικόνας, σε καταστήματα με είδη διακόσμησης για το σπίτι τότε σίγουρα θα βρείτε σε παλαιοπωλεία.

8 Τρόποι για να Κάνετε την Τραπεζαρία σας να Φαίνεται πιο Ακριβή

Καθιστικό: Η λιτότητα είναι το στοιχείο κλειδί που θα πρέπει να κρατήσετε στο καθιστικό σας έτσι ώστε να έρχεται κοντά στα πρότυπα των σπιτιών της Μυκόνου. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η φωτεινότητα και η απόλυτη λιτότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αισθητικής που διακρίνουν την διακόσμηση των Μυκονιάτικων σπιτιών. Λείες επιφάνειες, χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, θα πρέπει να είναι οι κυρίαρχοι του καθιστικού σας με τις επεμβάσεις να περιορίζονται μόνο στα υφάσματα και τα έργα τέχνης επί των τοίχων σε αποχρώσεις του μπλε και του λευκού, με το τελευταίο να υπερτερεί. Χρησιμοποιήστε πολλά μαξιλαράκια στις κύριες χρωματικές επιλογές σε σχέδια άκρως διαφορετικά μεταξύ τους. Οι πίνακες πάνω από τον καναπέ μπορούν να καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια του τοίχου αλλά μην ξεχνάτε πως μέσα στο απόλυτο λευκό θα είναι τα μοναδικά έγχρωμα διακοσμητικά στοιχεία σας.

Για τους καναπέδες επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ριχτάρια ενώ στη διακόσμηση του κεντρικού τραπεζιού του καθιστικού μπορείτε να βάλετε μεγάλες πιατέλες με κοχύλια και άλλα διακοσμητικά παράγωγα της θάλασσας.

Για τους καναπέδες επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ριχτάρια ενώ στη διακόσμηση του κεντρικού τραπεζιού του καθιστικού μπορείτε να βάλετε μεγάλες πιατέλες με κοχύλια και άλλα διακοσμητικά παράγωγα της θάλασσας.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι Πιο Hot Διακοσμητικές Τάσεις του Καλοκαιριού!

.

6 μοναδικά φρέσκιες τάσεις που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι σας κυριολεκτικά καλοκαιρινό!

Αλλάξτε τη Διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

.

Ανανεώστε τη βεράντα σας έξυπνα και οικονομικά με απλές κινήσεις.

Οι 5 πιο Ροζ Αποχρώσεις του Γκρι στο Καθιστικό σας

.

Συνδυασμός γκρι – ροζ: Η επιτομή της χαλαρότητας και της δροσιάς!

Βάλτε το Πιο Καλοκαιρινό Χρώμα στο Σπίτι σας!

.

Το πιο φρέσκο χρώμα θέλει αυτό το καλοκαίρι να μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το Χειρότερο Χρώμα για να Βάψετε το Σπίτι σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σκούρα Χρώματα στο Μπάνιο; 10 Περιπτώσεις που θα σας Αποδείξουν ότι Γίνεται!