Αυτά Είναι τα Ουδέτερα Χρώματα που Ταιριάζουν σε Όλα τα Σπίτια!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Αυτά Είναι τα Ουδέτερα Χρώματα που Ταιριάζουν σε Όλα τα Σπίτια!

Τα ουδέτερα χρώματα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στoυς τοίχους του σπιτιού. Διακρίνονται για την δυνατότητά τους να συνδυάζονται εύκολα με άλλα χρώματα και αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά αυτών των άλλων χρωμάτων που «συνοδεύουν».

Τα ουδέτερα χρώματα αποδεικνύουν πως τα γκρι, τα άσπρα και άλλες απαλές αποχρώσεις είναι η ιδανική επιλογή για χρώματα βάσης και έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε διακοσμητική ιδέα αποθέσει κανείς πάνω τους.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στο Βάψιμο των Τοίχων!

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά. Ουδέτερο δεν σημαίνει απλώς άσπρο, γκρι ή καφέ. Στα πλαίσια της διακόσμησης, ουδέτερο είναι το ελαφρύ προς μέτριο χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με άλλα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα ουδέτερα χρώματα έχουν διαφορετική χρωματική βάση, όπως π.χ. γκρι, μπλε, κίτρινο, καφέ και πράσινο. Έτσι, λοιπόν, τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να είναι ψυχρά (πχ μπλε ή πράσινη απόχρωση) ή θερμά (καφέ, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις). Άρα η πρώτη επιλογή είναι να αποφασίσετε αν θέλετε ένα ψυχρό ή ένα θερμό ουδέτερο χρώμα.

Αυτά Είναι τα Χρώματα που θα Κυριαρχήσουν στα Σπίτια μας το 2017

Θερμά ουδέτερα χρώματα Τα παραδοσιακά θερμά χρώματα περιλαμβάνουν τα κόκκινα, τα ροζ, τα πορτοκαλί ή τα θερμά κίτρινα. Αν ψάχνετε, λοιπόν, μια ουδέτερη απόχρωση με μια ζεστή αίσθηση, η βάση του ροζ ή του κίτρινου είναι ιδανική. Τα θερμά χρώματα είναι ιδανικά σχεδόν για όλους τους χώρους, είτε πρόκειται για ένα μικρό χώρο χωρίς πολύ φως, είτε για έναν μεγάλο και φωτεινό χώρο. Αν ο χώρος σας βλέπει βόρεια (δηλαδή έχει ψυχρότερο φως) τότε ένα θερμό ουδέτερο χρώμα μπορεί να του προσθέσει βάθος. Αν από την άλλη, το δωμάτιό σας κοιτάζει νότια, τα θερμά χρώματα θα εντείνουν την αίσθηση του φωτός.

Τα χρώματα του Πλούτου: Ποιες Αποχρώσεις να Χρησιμοποιήσετε για να Φέρετε Οικονομική Ευημερία στη Ζωή σας

Ψυχρά ουδέτερα χρώματα Οι ψυχρές αποχρώσεις είναι αυτές που έχουν ως βάση το μπλε/πράσινο η το μαύρο/γκρι, και συνδυάζονται αρμονικά με μοντέρνα ή κλασικά ύφη διακόσμησης. Αν θέλετε μια ατμόσφαιρα στέρεη και μίνιμαλ, τα ψυχρά χρώματα είναι ιδανικά για εσάς. Προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά και κάνουν τον χώρο να φαίνεται εκλεπτυσμένος και αριστοκρατικός.

Αυτά Είναι τα Χρώματα που Έχουν Επιλέξει οι Celebrities για τα Σπίτια τους!

Κλασικό άσπρο και «σπασμένα» άσπρα Το άσπρο και οι αποχρώσεις του θα παραμένουν πάντα κλασικά χρώματα και σπάνια θα σας απογοητεύσουν. Είναι χρώματα εύκολα και ξεκούραστα, αφήνουν το φως να εισέλθει στον χώρο και να δώσει τις τυχαίες αποχρώσεις του και κάνουν ένα δωμάτιο να λάμπει κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Είναι μια all time classic επιλογή, προτιμήστε την αν ο χώρος σας έχει πολύ φυσικό φως αν θέλετε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη και φωτεινή.

Πατήστε πάνω στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε υπέροχους χώρους διακοσμημένους με έπιπλα και τοίχους σε ουδέτερες αποχρώσεις. 

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε πατήστε εδώ για να δείτε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Μεταλλικές Αποχρώσεις της Σεζόν: Πώς να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας για Έξτρα Λάμψη

.

Αυτές είναι οι μεταλλικές αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος και πώς να τις υιοθετήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Βάλτε στο Σπίτι σας το Απόλυτο Χρώμα του 2017

.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής απόχρωση για τη νέα χρονιά;

Ό,τι Λάμπει… Είναι Χρυσός! Αυτή είναι η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση

.

Οι χρυσοί θρόνοι, τα χρυσά παλάτια και οι χρυσές τραπεζαρίες δεν αποτελούν πια σκηνικό μόνο των παραμυθιών.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δύο Χρώματα στον Τοίχο: Δείτε πώς θα το Κάνετε Σωστά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μάθετε Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα Για Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας